Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

O Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος Μητροπολίτης Αργολίδος

Τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκτάριο Αντωνοπουλο, Ηγούμενο μέχρι σήμερα της Ιεράς Μονής Σαγματά στη Βοιωτία, εξέλεξε σήμερα νέο Μητροπολίτη Αργολίδος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.

Ο εψηφισμένος πλέον Μητροπολίτης, στην τελική ψηφοφορία έλαβε 55 ψήφους έναντι των συνυποψήφιων του, Επίσκοπο Επιδαύρου κ. Καλλίνικο που έλαβε 22.

O νέος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1987 ζει στην Ιερά Μονή Σαγματά. Χειροτονήθηκε διάκονος (1976) και πρεσβύτερος (1983).

Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή. Παράλληλα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη θα τελεσθεί την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.
www.dogma.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εντάξη. Τους βόλεψε όλους τους φίλους του. Το ίδιο δεν έκανε άλλωστε και ο Χρυσόδουλος;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ .ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ,ΠΟΣΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΑΖΑΝΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ.ΠΑΡ"ΟΛΗ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ,ΤΡΟΦΗΜΑ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Π.Ι.Α)