Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

H Fairfax τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ


Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.- Όμιλος Επιχειρήσεων («Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ») και η Fairfax Financial Holdings Limited («Fairfax») ανακοινώνουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους, μέσω της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της Fairfax στη μετοχική σύνθεση του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Από τις 18 Οκτωβρίου 2013, το ποσοστό που κατέχει η Fairfax στον Όμιλο ανέρχεται σε 5,02 %, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου.



Παράλληλα, η στρατηγική αυτή συμφωνία αναμένεται να επισφραγιστεί και με την εκπροσώπηση της Fairfax στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. O κος. Wade Burton, Vice President and Portfolio Manager and Member of the Investment Committee in Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., θυγατρική της Fairfax, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους στο Δ.Σ. της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Αντίστοιχα, ο κος. Δημήτρης Παπαδόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Εταιρικών και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους, ως ένας εκ των εκπροσώπων της Fairfax στο Δ.Σ. της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ.



Ο κ.Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, δήλωσε σχετικά: «Υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και να πιστεύουμε ότι η χώρα κάνει μεγάλες προόδους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων της οικονομίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ξένους επενδυτές και δημιουργώντας ένα θετικό momentum που θα δώσει ώθηση στην εργασία και στην ανάπτυξη υποδομών. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να ενδυναμώσουμε τη συμμαχία μας με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε ότι ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, είναι μια από τις καλύτερα διοικούμενες επιχειρήσεις στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας και θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων υποδομών.»



Από την πλευρά του, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Ό Όμιλος Μυτιληναίος με αδιαπραγμάτευτο και μακροπρόθεσμο όραμα την ανάπτυξη, αλλά και τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας,
προχώρησε στη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με την FairFax. Καλωσορίζουμε τη Fairfax Financial Holdings Limited στον Όμιλο και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη συμπόρευση με ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή μεγάλου κύρους, που διοικείται από τον κ.Prem Watsa, έναν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, και για το γεγονός ότι πλέον η Fairfax αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Fairfax στη δυναμική και την αξία του Ομίλου, αλλά και στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αναδεικνύει την επιχειρηματική εξωστρέφεια του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, μέσα από μία σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων, στους νευραλγικούς τομείς της Ενέργειας, των Έργων EPC και της Μεταλλουργίας.»



Η Fairfax Financial Holdings Limited είναι εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η οποία μέσω των θυγατρικών της, δραστηριοποιείται στην ασφάλιση και αντασφάλιση περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων και τη διαχείριση επενδυτικών κεφαλαίων.

O Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας & Μεταλλείων, Ενέργειας και Έργων EPC. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά το 1,5 δις ευρώ και απασχολεί περίπου 2.500 άμεσους και πολύ περισσότερους έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: