Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Η διαμαρτυρία του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/

Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ








Αυτή είναι ακριβώς η στιγμή που σημάδεψε την εφετινή παρέλαση στη Λιβαδειά: οι μαθητές του ΕΠΑΛ μόλις ο διμοιρίτης σηκώνει το χέρι αντί να στρέψουν την κεφαλή προς τους επισήμους σταματούν μπροστά τους, κάνουν σημειωτόν και φωνάζουν ρυθμικά και επαναλαμβανόμενα "α-ου, α-ου, α-ου". Οπως πληροφορείται η viotia πρόκειται για μια έκφραση διαμαρτυρίας/ αποδοκιμασίας εκ μέρους των μαθητών καθώς -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- δεν έχουν καθηγητές για τα μαθήματα ειδικότητας και έτσι δεν μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ηταν μια πρωτοβουλία των μαθητών χωρίς καμιά συμμετοχή από καθηγητές ή γονείς και απέσπασε αρκετά χειροκροτήματα από τους θεατές.

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα μαγκιές και τζάμπα μάγκες! Αν με την πράξη τους αυτή αντιμετώπιζαν σοβαρές κυρώσεις, τότε θα βλέπαμε πόσοι θα συμμετείχαν σε αυτό το σόου. Αλλά στην Ελλάδα ο καθένας αγωνίζεται μόνον εκ του ασφαλούς. Οι ενήλικες εδώ και χρόνια δίνουν το λαμπρό παράδειγμα του πως μπορείς να απεργείς, να κλείνεις τα πανεπιστήμια, να κάνεις καταλήψεις, να κλείνεις δρόμους και λιμάνια και ο μισθός σου να μπαίνει κανονικά χωρίς να ελέγχεται και να τιμωρείται κανείς. Με αυτά τα ερεθίσματα τί να σου κάνουν και τα παιδιά; Αυτά όμως τα παιδιά θα μετατραπούν στους αυριανούς ενήλικες που θα θεωρούν πως έχουν μόνον δικαιώματα και καμμία υποχρέωση. Αν κάποιος τους υπενθυμήσει πως υπάρχουν και όρια και δεν είναι ούτε όλες οι μέρες ούτε όλες οι ώρες ίδιες,θα τον αποκαλέσουν φασίστα και θα προχωρήσουν. Γιατί ποτέ κανένας δεν τους δίδαξε τρόπους, αρχές, όρια, μόνον την ισοπεδωτική και τυφλή διαμαρτυρία και τον γηπεδικό χουλιγκανισμό. Αυτοί οι νέοι είναι το φυτώριο της Χρυσής Αυγής και είναι κρίμα και ντροπή που αυτή η απεχθής πράξη συγκεντρώνει το χειροκρότημα των γονιών (να τα χαίρονται τα βλαστάρια τους γιατί τα έκαναν σαν τα μούτρα τους) και γιατί γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί χρησιμοποιώντας τα υπαρκτά προβλήματα της παιδείας.
Υ.Γ. Για την μη συμμετοχή καθηγητών επιτρέψτε μου να έχω σοβαρές επιφυλάξεις...

βοιωτός είπε...

Θα κάνω κι εγώ ένα γενικό σχόλιο και θα επανέλθω αργότερα: Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι κατοχυρωμένο θεσμικά και εθιμικά. Και στο Βυζάντιο ακόμα που ήταν απολυταρχικό καθεστώς ο ίδιος ο αυτοκράτορας άκουγε τα σχολιανά του στον Ιππόδρομο. Δεν χωρεί συζήτηση γι΄αυτό καμία. Η αισθητική διάσταση της διαμαρτυρίας και όριά της από την άποψη της νομιμότητας χωρούν αρκετή συζήτηση αλλά στην Ελλάδα ως συνήθως μένουμε στην επιφάνεια. Στο σημείο που έχουμε καταντήσει είναι πολύ δύσκολο να τηρεί κανείς το μέτρο όταν βρίσκεται υπό την πίεση της ανάγκης.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να κάνουν “ούγκα ούγκα” σαν τους Μάο Μάο θα μπορούσαν να πουν ένα έξυπνο σύνθημα ή να μοιράσουν ένα φυλλάδιο την ώρα της παρέλασης με τα προβλήματα του τεχνικού λυκείου( που είναι υπαρκτά και μεγάλα) . Πραγματικά δεν κατάλαβα εκείνη την στιγμή που βρυχόνταν τα παιδιά τι έκαναν. Νόμισα ότι κάτι έπαθαν. Λέω μάλλον είναι τίποτα χεβιμεταλλάδες σε συναυλία!!! Πραγματικά Βοιωτέ μόνος σου κατάλαβες ότι ο βρυχηθμός ήταν διαμαρτυρία ή σου το είπαν μετά;

Ανώνυμος είπε...

Αντί αντί αντί. Ποιοι είμαστε εμείς που θα υποδείξουμε τι θα κάνουν οι νέοι;;;;;
Αλλά έτσι γίνεται: Μωραίνει κύριος...

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΝΤΕ 8.56, ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

@ Βοιωτος 12:20
1) Εδώ δεν είναι Βυζάντιο, ούτε είμαστε στον 5ο μ.Χ. αιώνα. Ατυχές το παράδειγμα. Άλλωστε αμφιβάλλω αν ένας αυτοκράτορας που θα μπορούσε να αιματοκυλύσει τον Ιππόδρομο εν ριπή οφθαλμού μπορούσε να ανεχθεί πολύ κριτική.
2)Μπορεί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία να είναι θεσμικά κατοχυρωμένο, όχι όμως και το δικαίωμα στην καζούρα και τον χαβαλέ. Εκτός αν κάποιος νομίζει στα σοβαρά πως αυτό το σόου ήταν διαμαρτυρία.
3)Δεν μπορεί να αποτελέσει θέμα συζήτησης η ιερότητα της στιγμής όταν τιμούμε μία εθνική εορτή. Τα πράγματα στην Ελλάδα χάλασαν όταν αρχίσαμε να σχετικοποιούμε τα πάντα. Όχι, ο εορτασμός μίας εθνικής επετείου είναι ιερός και δεν προσφέρεται ούτε για διαμαρτυρίες (όσο δίκαια και αν είναι τα αιτήματα),ούτε για χαβαλέ. Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί, ας το κάνει τις άλλες ημέρες.
4) Δεν είναι δυνατόν να δικαιολογείται όλο αυτό το χουλιγκάνικο τσίρκο επικαλούμενοι την κρίση. Κρίση έχουν και άλλες χώρες (Ισπανία,Πορτογαλία,Ιρλανδία,Κύπρος). Εκεί γιατί δεν ψήφισαν νεοναζιστικά κόμματα; Γιατί δεν κατέστρεψαν το κέντρο της πρωτεύουσας τους 3 φορές; Γιατί εκεί δεν ύψωσαν φραγμούς αλλά δούλεψαν όλοι μαζί; Ήδη η Ιρλανδία βγήκε από το μνημόνιο. Γιατί αυτοί και όχι εμείς; Ως πότε θα χρησιμοποιούμε δικαιολογίες;
4) Το δικαίωμά μας να τιμούμε τις Εθνικές Επετείους χωρίς έκτροπα και παρατράγουδα το σέβεται κανείς;

@ Ανώνυμος 08:56
Τα φυλλάδια είναι μία πολύ σωστή ιδέα και θα λειτουργούσε πολύ πιο αποτελεσματικά.

@ Ανώνυμος 13:51
Η λαζοπούλειος ιδεοληψία του να τα βρίσκουμε όλα καλώς καμωμένα στους νέους επειδή είναι νέοι δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνο.

βοιωτός είπε...

3.41
Αρλούμπες.
Η λαϊκή διαμαρτυρία ασκείται σχεδόν πάντοτε σε εορτές, στις συνάξεις του λαού. Και στο Βυζάντιο και στην Εκκλησία του Δήμου κ.λπ.
Επιπλέον.
Η Εθνική Εορτή τιμάται με πράξεις και όχι με λόγια. Είναι απόλυτο αυτό.
κ.λπ. κ.λπ.
Συμπέρασμα: Η κασέτα κάνει για άλλα σάιτ.

Ανώνυμος είπε...

@ Βοιωτός 15:56
1) Δεν συνηθίζω να λεω αρλούμπες. Αυτά που λέω τα στηρίζω με επιχειρήματα που μπορεί να μην είναι αποδεκτά από όλους, αλλά υπάρχουν, σε αντίθεση με την πλειοψηφία από αυτούς που λαθροβιούν σε αυτό το blog που το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν. Και περίμενα καλύτερους τρόπους από τον διαχειριστή του blog.
2) Δεν μπορώ να κατανοήσω την επιμονή στην άντληση παραδειγμάτων από την αρχαιότητα ή το βυζάντιο για να εξηγήσουμε τον 21ο αιώνα. Ακόμα και αν συνέβαιναν αυτά τότε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και σήμερα.
3) Καλό θα είναι να μην ξεθάβουμε την αρχαιότητα και το βυζάντιο μόνον εκεί που μας συμφέρει. Γιατί μπορεί στην Αρχαία Ελλάδα να "έκραζαν" ή να εξοστράκιζαν τους άρχοντες αλλά επίσης δεν χειροδικούσαν εναντίον τους και εφήρμοζαν πραγματικά την ελευθερία απόψεων και ιδεών. Κανείς δεν έπαιρνε το νόμο στα χέρια του, όλα αποφασίζονταν με δημοκρατικές διαδικασίες, οι αποφάσεις γίνονταν από όλους σεβαστές και υπήρχε σεβασμός στις αρχές και τους θεσμούς.
4) Τί σχέση έχει η Εκκλησία του Δήμου του 5ου π.Χ. αιώνα με μία Εθνική Επέτειο του 21ου μ.Χ. αιώνα; Γιατί απ'ότι ξέρω,η Εθνική Επέτειος εορτάζεται για να τιμηθούν ορισμένοι άνθρωποι και οι πράξεις τους, και όχι για να βγάλει ο κάθε κατακαημένος τα εσώψυχά του. Η Εθνική Επέτειος δεν είναι ούτε Βουλή ούτε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να βρούμε ευκαιρία για κράξιμο.
5) Δηλαδή πως μπορεί να τιμηθεί η Επέτειος με πράξεις;
6) Ποιά είναι η κασσέτα και ποιά είναι τα άλλα site;
7) Επαναλαμβάνω: Το δικαίωμά μας να τιμούμε τις Εθνικές Επετείους χωρίς έκτροπα και παρατράγουδα με αξιοπρέπεια και σεβασμό στους ήρωες του Έθνους το σέβεται κανείς;

βοιωτός είπε...

5.31
Αγαπητέ φίλε
Το να βαφτίζεις επιχειρήματα τις αρλούμπες δεν τις καθιστά όπως καταλαβαίνεις επιχειρήματα. Συγκρίνεις λ.χ. την Ελλάδα με την Ιταλία ή την Ισπανία. Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Είναι ανοησία, όπως και να το διατυπώσεις. Κ.λπ. κ.λπ.
Οι σχολιστές της viotia κοσμούν το διαδίκτυο και είναι όλοι εξαιρετικοί στις γνώσεις και στο ήθος.
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την βασική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στη βάση κάθε κοινωνίας δεν θα μπορέσεις να εξηγήσεις τα αίτια, τη φύση και την ουσία της διαμαρτυρίας Κι αν δεν εμβαθύνεις στην ιστορία δεν θα κατορθώσεις ποτέ να συναγάγεις τα γενικα΄εκείνα συμπεράσματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις έστω και υποτυπώδη πολιτκή ανάλυση και να προχωρήσεις στη διατύπωση κρίσεωνπου να έχουν ένα βάθος.
Οσο για το πώς μπορεί να τιμηθεί μια εθνική επέτειος με πράξεις; Μα με τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελάδας. Τιμή στους προγόνους μας είναι η ισχυρή Ελλάδα. Αυτή είναι η τιμή, αυτή είναι η πράξη που μπορεί να δικαιώσει το αίμα που χύθηκε. Από αυτό προκύπτει και ποιοι δεν μπορούν να παραδίσουν μαθήματα περί εθνικής επετείου και περί σεβασμού. Είναι εύκολο να το αντιληφθείς αυτό και εύκολο αν καταλάβεις για ποιους ομιλώ. Ακόμα και τα παιδιά Δημοτικού, οι έφηβοι και οι φοιτητές το κατανοούν, γι΄αυτό και σε πειράζει...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στο viotiablog που έδωσε το πραγματικό και έγκυρο ρεπορτάζ για τι έγινε στην παρέλαση με τους μαθητές και για τη διαμαρτυρία με το άου τρεις φορές.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα θα μου εξηγήσει κάποιος γιατί κάνουμε ακόμη παρελάσεις απ' την στιγμη που η χωρα μας βρισκεται υπό κατοχή απ τους ίδιους.Τότε ήρθαν με όπλα σημερα με τράπεζες!!η λογική μου δεν το χωράει...τι ακριβως γιορτάζουμε;;το ΟΧΙ του Μεταξά;;για ποιο λόγο;;αφού πλέον έχουμε πει ΝΑΙ σε όλα όλοι μας οχι μόνο οι προδότες της Βουλής αλλά και εμείς με την ανύπαρκτη αντίδραση μας!!

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ είμαι φανατικός σου αναγνώστης αλλά υπέπεσες σε σφάλμα χαρακτηρίζοντας "αρλούμπες" το σχόλιου του ανώνυμου σχολιαστή. Για λόγους κοσμιότητας απέναντι σε ένα τουλάχιστον ευπρεπή σχολιαστή του οφείλεις δημόσια συγνώμη. Χαμηλώνεις τον πήχη επικίνδυνα αν αυτή την αντίδραση των παιδιών την προτιμάς απο τη μη αντίδραση. Οι συγκεκριμένοι μαθητές μακαρι να είχαν το επίπεδο να κάνουν μια μεγαλειώδη πράξη αντίστασης. Επειδή τυχαίνει να γνωρίζω , σου λέω ότι δεν το έχουν και χρειάζονται διαφώτιση για να μην εξελιχθούν σε πολίτες που φωνάζοντας αου , αουγκα, θα σου ανοίξουν το κεφάλι επειδή είσαι άλλη ομάδα. Πόσο μάλλον αν θεωρήσουν κι ότι τους προσβαλες ή τους αδίκησες

INTRUDER είπε...

Οταν λεγαμε τα "ΟΧΙ" αγαπητέ 2.08, ο λαός ήταν ενωμένος. Ακόμη κι ο Ζαχαριάδης απο τις φυλακές Κερκύρας προέτρεψε τους αριστερούς να πολεμήσουν για την πατρίδα στο πλευρό του δικτάτορα. Τώρα όλοι μισούν τον Έλληνα πολιτικό τους αντίπαλο περοσσότερο απο τον κοινό εχθρό.

βοιωτός είπε...

10.30
Φίλε μου,
επίτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από εσένα πώς συγκροτείται ο πολιτικός διάλογος, πώς η προπαγάνδα και πώς οι αρλούμπες που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Προσβάλλεις τους μαθητές του ΕΠΑΛ με την άποψή σου που νομίζω ότι είναι χαρακτηριστική χρεοκοπημένη άποψη του βολεμένου με ανησυχίες. Είναι ολόκληρη ιστορία να σου εξηγήσω. Θα περιοριστώ σε τούτο: ποιο ήταν το επίπεδο που είχαν οι παππούδες μας στα αλβανικά βουνά; Εχεις υπ' όψιν σου;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρονται οι πασης φύσεως αριστεροί κι όσοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα που η νεολαία εξεγέρθηκε! Δεν εξεγέθηκε καν κουτοί, το επίπεδό της σας ξέρασε κατάμουτρα. Τα αγγράμματα κι αμόρφωτα παιδάκια σας , σας έδειξαν ότι τίποτα δεν τα μάθατε ούτε σεβασμό , ούτε αξίες, ούτε αγώνες , ούτε τίποτα. Μόνο να περιμένουν διορισμό. Φάτε τα τώρα στη μάπα και περιμένετε να στηριστείτε πάνω τους για το μέλλον. Αουαουα....Ορδες ημιαγρίων που πασχίζουν για ένα καλύτερο μέλλον με όρους Ούννων. Θα κάψουν και το σπίτι του γείτονα και θα χαρείτε, αλλα μετά τι?

Αούγκας είπε...

Οι μισοί από αυτούς τους Α-ΟΥ στις ευρωεκλογές θα έχουν δικαίωμα ψήφου και θα αποφασίζουν για το μέλλον σας και το μέλλον των παιδιών σας. Χαχαχαχαχαχα......

βοιωτός είπε...

10.30,
ο 11.12 γράφει ιστορία δίνοντας νέα διάσταση στον ορισμό της αρλούμπας. Εδώ οφείλεις να διδαχθείς: κυριλέ χουλιγκανισμός ενός κακού προπαγανδιστή που προσβάλλει γονείς και μαθητές. Βαφτίζει εξέγερση τη διαμαρτυρία, κατανοεί ελάχιστα αλλά έχει θράσος και πάνω απ' όλα έχει άποψη. Για γέλια.

βοιωτός είπε...

Αούγκας,
Είδες; Αντί να ψηφίζουμε μόνο εμείς που τα έχουμε καταφέρει τόσο καλά θα ψηφίζουν και νέοι. Κι αν κάνουν κανένα λάθος μπορεί να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Σοβαρευτείτε.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα ρε βοιωτε που σου προσβαλλανε τους μαθητες του ΕΠΑΛ! Αυτοι που επελεξαν τουτη τη μερα για τις γκαουγκες τους δεν προσβαλλαν τους παντες?Αντε στις 25 Μαρτιου και ξεβρακωτοι...Βρειτε πιο πολιτισμενο τροπο να το παιξετε προοδευτικοι και σκεπτομενοι απο το να συντασσεστε με ηλιθιοτητες που σε ολο τον πολιτισμενο κοσμο θα ηταν καταπτυστες

Ανώνυμος είπε...

"Σοβαρευτείτε! είπε ο δάσκαλος και ευθύς όλα τα παιδάκια μπήκαν ήσυχα στην τάξη για μάθημα..."
Το έχεις καταλάβει πως δεν έχεις απαντήσει στα σοβαρά ούτε σε ένα από τα επιχειρήματά μας. Ατάκες του τύπου: "χωρούν αρκετή συζήτηση", "κ.λπ. κ.λπ.", "επίτρεψέ μου να γνωρίζω καλύτερα από εσένα", "αρλούμπες", "χρεοκοπημένη άποψη του βολεμένου με ανησυχίες","κυριλέ χουλιγκανισμός ενός κακού προπαγανδιστή" και "σοβαρευτείτε" (κατά το "εγέρθουτου") δεν αποτελούν επιχειρήματα αλλά ύβρεις. Έχεις οχυρωθεί πίσω από τις απόψεις σου και όποιος πει κάτι με το οποίο δεν συμφωνείς ή θα τον βρίσεις ή όπως σε εμένα θα τον ξεπετάξεις με υψηλές φιλοσοφίες του τύπου: "Αν δεν αντιλαμβάνεσαι την βασική σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στη βάση κάθε κοινωνίας δεν θα μπορέσεις να εξηγήσεις τα αίτια, τη φύση και την ουσία της διαμαρτυρίας Κι αν δεν εμβαθύνεις στην ιστορία δεν θα κατορθώσεις ποτέ να συναγάγεις τα γενικά εκείνα συμπεράσματα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις έστω και υποτυπώδη πολιτκή ανάλυση και να προχωρήσεις στη διατύπωση κρίσεων που να έχουν ένα βάθος." Ουσιαστική όμως συζήτηση για το αν οι μαθητές έκαναν σωστά ή λάθος δεν είδαμε. Όπως και δεν έλαβα απάντηση στο ερώτημά μου αν έχω το δικαίωμα να παρακολουθώ με αξιοπρέπεια μία Εθνική Επέτειο. Και δεν νομίζω πως είναι ασήμαντο.
Πιστεύω πως μία κοινωνία για να λειτουργήσει ομαλά πρέπει πρώτα απ'όλα να θέσει όρια. Η διαμαρτυρία είναι θεσμικά κατοχυρωμένη. Όταν όμως η διαμρτυρία στρέφεται εναντίον της κοινωνίας είναι κατοχυρωμένη; Το βλέπουμε στις απεργείες των Μ.Μ.Μ. στην Αθήνα, το βλέπουμε στους αποκλεισμούς των δρόμων από τους αγρότες, το βλέπουμε γύρω μας καθημερινά με τον καθένα να κάνει ότι θέλει και να μην του καίγεται καρφί. Αυτή την κοινωνία θέλουμε; Και αυτούς τους νέους θέλουμε να διαπλάσουμε; Και από πότε είναι προσβολή να κριτικάρω τους επιπόλαιους νέους και τους ακόμα πιο επιπόλαιους γονείς τους;
Αυτή τη συζήτηση ήθελα να κάνουμε σε αυτό το blog. Με επιχειρήματα και ομαλή ανταλαγή απόψεων.
Και είναι απογοητευτικό ο διαχειριστής ενός blog που αυτοπροβάλλεται σαν "η συνείδηση της Βοιωτίας" να έχει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους που κάνουν την τιμή να επισκέπτονται το blog του και να επιθυμούν να ανταλλάσουν μαζί του ιδέες και απόψεις.
Κρίμα...

Θιβετιανός είπε...

@ Ανωνυμος(τζαμπα μαγκες) ..Αλοίμονο στην κοινωνία που οι νεοι σκύβουν το κεφάλι και υπομένουν τα παντα..(πχ Γονεις χωρις δουλεια ,σχολεια χωρισ βιβλια και καθηγητες ,αυριο χωρις ..αυριο, και καποιους να τους κουνουν το δαχτυλο... )

βοιωτός είπε...

9.24
Αργησες να θυμηθείς τις πολιτισμένες χώρες αγαπητέ φίλε. Είναι αργά για δάκρυα και μάιστα για κροκοδείλια. Για αυτά που ονομάζεις εσύ επιχερήματά σου δεν έχω χρόνο: είναι ξεπερασμένα, έωλα όπως λέμε, έχουν απαμντηθεί και στη viotia πολλάκις.
Για το ξεπέταγμα: Οταν έχεις την απαίτηση να αρθρώνεις πολιτικό λόγο για διαρχονικά ζητήματα όπως η διαμαρτυρία και η έκφρασή της, τα όρια και η νομιμοποίησή της οφείλεις να έχεις στοιχειώδεις γνώσεις. Αλλιώς λέμε ανοησίες τύπου επαρχιακού καναλιού.

Για τη viotia και για εμένα: Αντιπαρέρχομαι τις προσωπικές επιθέσεις διότι δεν σε θεωρώ αξιόλογο αντίπαλο.

Πράγματι η viotia αποτελεί την πεντακάθαρη συνείδηση της Βοιωτίας. Γνωρίζω ότι αυτό πονάει πολλά λαμόγια, που έχουν επιχειρήσει πάσης φύσεως πολιτικές διώξεις. θα τις ξέρεςι κι εσύ. Αλλά έτσι είναι και έτσι θα είναι. H viotia είναι εδώ πανίσχυρη και πανέτοιμη. Deal with it.

βοιωτός είπε...

9.21
Δεν μου θίξανε κανέναν. Ποτέ η viotia δεν λαμβάνει το μέρος κάποιου. Είναι έγκυρη και αντικειμενική πάντοτε. Ομως ούτε υπήρχε ούτε αντιλήφθηκα καμία προσβολή. Και κάτι άλλο. Η ημέρα της εθνικής επετείου όπως είπα και σε άλλον παραπάνω δεν μπορεί να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους κλέφτες και τους αμαρτωλούς. Αντίθετα θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους -επαναλάμβανω προς εμπέδωση- κλέφτες και αμαρτωλούς.

βοιωτός είπε...

@INTRUDER
Η ενότητα είναι ένα σοβαρό θέμα. Εκείνο που καταθέτω για προβληματισμό είναι το ερώτημα: Ποιοι δεν θέλουν την ενότητα, η οποία φαίνεται να είναι μονόδρομος εξόδου από την κρίση; Αν απαντήσουμε σε αυτό θα έχουμε ταυτοχρόνως απαντήσει σε πολλά άλλα ερωτήματα.

Ανώνυμος είπε...

9.24 = Χρυσόστομος

Ανώνυμος είπε...

Το να θες να εκτρεψεις την προσοχη απο το μειζον εκεινης της μερας που ειναι ο εορτασμος της εθνικης επετειου και η τιμη στους πεσοντες, προς οτιδηποτε αλλο ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ . ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΤΟ 40. Μπορει καποιος να δωσει ενα ψηφισμα , να βαλει ενα μαυρο περιβαχιονιο ή και κατι αλλο που θα λειτουργει σαν υπομνηση αιτηματος αλλα να θελει να παρελασει κι αυτος υψωνοντας κομματικη σημαια (οπως καποιοι στη Θεσσαλονικη) ή να φωναζει αουα την ωρα της παρελασης δειχνει οτι χανουμε το σεβασμο μας σε αυτο που λεγεται Ελλαδα και την ιστορια μας. αυτο ειναι η κριση.

βοιωτός είπε...

11.11
Καλόπιστα θα σου πω ότι η σκέψη σου εμφανίζει αντίφαση: δεν σ' ενοχλεί η διαμαρτυρία αλλά οι εντυπώσεις από τη διαμαρτυρία. Αυτό δεν ταιριάζει με τα άλλα που λες. Για τον σεβασμό στην Ελλάδα είναι αργά να τον αναζητήσεις. Αν είσαι καλοπραίερτος μόνο ενόχους για τον διασυρμό της μπορείς να αναγνωρίσεις. Και αυτούς να επικρίνεις, όχι τους έφηβους. Είναι λάθος, δείχνει αποπροσανατολισμό.

Α, και μην χρησιμοποιείς κεφαλαία σε ακούμε. Και μην ξεχνάς: Είσαι στο κατάλληλο σάιτ να μιλήσεις για θυσίες και για πατρίδα. Από τις εποχές που όλοι κρύβονταν.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι μαθητρια του ΕΠΑΛ Λιαβδειας
επειδη τα αγορια του σχολειο μας εκαναν οτι εκαναν δεν σημαινη οτι ειμαστε αλητες και ουτε σημαινη οτι ειμαστε υπερ της ΧΑ ουτε οτι ειμαστε φασιστες εμεις αυτο τον τροπο διαλεξαμε να διαμαρτυρηθουμε αλλα σαφως και σε καπιους δεν θα αρεσε ομως αυτη η καποιοι βγενουν και λενε διαφορα ασχημα για εμας για τα παιδια του ΕΠΑΛ χωρις να μας ξερουν και χωρις να μα εχουν μιλησει ποτε και δεν ειναι μονο αυτο πιανουν και στο στομα τους το γονεις μας που εχουν κανει εναν τεραστιο αγωνα για να μας μεγαλωσουν και για να γινουμε σωστη ανθρωπη στην κοινωνια.......

Ανώνυμος είπε...

Έξω οι βολεμένοι του συστήματος που θέλουν να κάνουν και υποδείξεις σε παιδιά για το πως,που, πότε και με ποιό τρόπο δεν θα τους..ενοχλεί η διαμαρτυρία τους ! Πρώτα υποθήκευσαν κι διέλυσαν το μέλλον των νέων-και όχι μόνο- και τώρα έρχονται εκ του ασφαλούς να τους κριτικάρουν και να τους ...βάλουν στην ''θέση'' τους...Καλά κάνεις Βοιωτέ και τους αντιμετωπίζεις έτσι(και να λένε κι ευχαριστώ) γιατι όταν σπάσει η γυάλα τους και βγουν στον πραγματικό κόσμο θα τους αντιμετωπίσουν με πολύ χειρότερο τρόπο !'Αντε αρκετά με τους βολεμένους...

Ανώνυμος είπε...

Αργά θυμήθηκαν μερικοί την πατρίδα, τον σεβασμό, τον πολιτισμό.Και για όλα αυτά που ανέχονταν να διαλύονται και να καταστρατηγούνται τόσα χρόνια, βρήκαν τώρα τους ενόχους: τους μαθητές του ΕΠΑΛ! Έλεος. Και η υποκρισία έχει όρια.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η χειρότερη φάρα είναι αυτή των βολεμένων ''νοικοκυρέων''...Δεν ξεσηκώνονται ποτέ,δεν διεκδικούν τίποτε,αρκούνται σε ότι τους δίνουν,φτάνει μόνο να μην χαλάσει η βόλεψη τους...Και έχουν και το θράσσος να κριτικάρουν τους άλλους και ιδίως τους νέους,ενώ τους έχουν χαντακώσει τόσα χρόνια με τις επιλογές τους...Τι θα γινόταν λοιπόν αν και η φετινή παρέλαση ήταν μία απ' τα ίδια;Ίδιες δηλώσεις απ'τα φερέφωνα κάθε χρόνο ,τα ίδια σκούρα κοστούμια,οι ίδιες θλιβερές φάτσες τους και τα ψεύτικα ευχολόγια ! Καμμία ενέργεια με ουσία παρά μόνο παπαρολογίες και ξύλινη γλώσσα,για να έρθει η επόμενη επέτειος και ξανά ...''βουρ στον πατσά'' ...Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη του ευρύχωρου και ζεστού σπιτιού τους ,για να καταλάβουν ποιοί φταίνε ,που φτάσαμε ως εδώ και ας αφήσουν επιτέλους ήσυχα τα παιδιά που έκαναν έστω και αυτήν την μικρή ΄΄επανάσταση'' τους! Πράγμα που αυτοί δεν τόλμησαν ποτέ !Καιρός να ξεχωρίσουμε σαν κοινωνία την ''ήρα απ' το σιτάρι'' και να τους στείλουμε στον αγύριστο...Αρκετά ''έκαναν'' για εμάς,ήρθε η ώρα να τους το...''ανταποδώσουμε΄΄.

βοιωτός είπε...

12.18
Είναι σωστό αρκεί να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι βολεμένοι -που δεν έχει οικονομική έννοια. Είναι οι βολεμένοι της άθλιας μεταπολίτευσης που κατασπάραξαν την πατρίδα. Οι στυλοβάτες του σαθρού πολιτικού συστήματος, οι ευνοημένοι, τα αρπακτικά. Αυτό είναι ήδη συνείδηση στους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς Βοιωτέ, Και αυτούς οφείλεις -και οφείλουμε- να ξεσκεπάσουμε,για να πέσουν μαζί με τις κομματικές μάσκες και τα φερέφωνα του σάπιου κατεστημένου ,που ενώ μας έφεραν ως εδώ, συνεχίζουν απτόητοι , να θέλουν να μας...''σώσουν'' !!! Εύγε για την ανάδειξη του θέματος και την καθαρή τοποθέτησή σου .(κι ας ενοχλεί ορισμένους ''φαν'' η τραχιά και ωμή γλώσσα της αλήθειας...)

βοιωτός είπε...

10.17
Σ' ευχαριστώ ανώνυμε. Είναι γνωστό ότι η viotia είχε και έχει ανοιχτό μέτωπο με όλα τα λαμόγια και τα τσιράκια τους. Αυτή η επιλογή έχει τεράστιο κόστος, προσωπικό και οικονομικό, όμως πραγματικά με γεμίζει περηφάνεια.

Η πολιτική δίωξη που υφίσταται ασφαλώς δεν πτοεί την viotia η οποία θα συνεχίσει να πράττει το καθήκον της με αντικειμενικότητα και μαχητικότητα, όπως ακριβώς απαιτούν οι καιροί τα το συμφέρον της Ελλάδας. Να είσαι βέβαιος γι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αγωνιστάαααααρες μου! Με τέτοιες ενέργειες παιδιά ούτε λαμόγια ξεσκεπάζετε , ούτε σε τίποτε το εποικοδομιτικό συμβάλλετε. Απλά εκτονώνεστε. Μην παίζουμε κρυφτούλι.

βοιωτός είπε...

11.12
Αν περιμένεις από τους εφήβους να ξεσκεπάσουν τα λαμόγια είσαι σε λάθος δρόμο.