Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αποπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ

Καρατομούνται οι διοικητές ΔΕΚΟ που δεν μείωσαν τους μισθούς

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αποπέμπεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ Τάσος Μπαράκος, καθώς εδώ και οκτώ μήνες αρνείται να εφαρμόσει τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου για μείωση των αποδοχών στις ΔΕΚΟ. Ο κ. Μπαράκος αλλά και πολλοί συνάδελφοί του στις διοικήσεις πολλών άλλων ΔΕΚΟ δεν προχωρούν σε μειώσεις αποδοχών τη στιγμή που στον στενό δημόσιο τομέα έχει πέσει «μαχαίρι» στους μισθούς ενώ η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα είναι ακόμη χειρότερη.
Οι στενές σχέσεις με τους συνδικαλιστές και οι επιδιώξεις των διοικήσεων πολλών ΔΕΚΟ είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει εφαρμοστεί ο σχετικός νόμος που εφαρμόζεται για όλους… πλην Λακεδαιμονίων, δηλαδή τους υψηλά αμειβόμενους εργαζόμενους των Οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου.
Η απόφαση είναι πρωτίστως πολιτική και αντικατοπτρίζει τη βούληση Σαμαρά να σπάσει κατεστημένα, καθώς έπονται και άλλοι διοικητές ΔΕΚΟ που θα πάρουν την άγουσα για την έξοδο.
Είναι όμως παράλληλα και ουσιαστική απόφαση διότι κάποτε επιτέλους σ΄ αυτή τη χώρα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Πολύ περισσότερο όταν υποβάλλεται σε ακραίες θυσίες -πολλές φορές- η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κάποιοι άλλοι, δεν συμμετέχουν κατ΄ ελάχιστο.

Πηγή: www.antinews.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όποιος θέλει να εφαρμόσει το νόμο να πάει να δουλέψει στην ΛΑΡΚΟ με τον μισθό προ περικοπών . Θα είναι χαρά μου να βλέπω τους ταγούς εφαρμογής των νόμων να αργοπεθαίνουν από καρκίνο...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον σαμαρά! Επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται 1.500.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα και οι κρατικοί υπάλληλοι να τρώνε και να πίνουν είς βάρος των κορόιδων! Συνέχισαι έτσι σαμαρά και όλος ο κόσμος του ιδιωτικού τομέα θα είναι μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πρωτόγονος διανοητικά μπορεί να εισαι ρε 9:30 όταν χαίρεσαι που θα κοπούν τα εισοδήματα του κρατικού εργάτη απο μια κερδοφόρο κρατική εταιρεία που εφαρμόζει τον κανονισμό της να παίρνουν μπόνους και οι εργάτες απο τα κέρδη...γιατί τα μπόνους αυτά θα κοπούν και όχι των στελεχών της Λάρκο...πόσο αμοιβάδες είστε τελικά ρα αξιομοιρίτες!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στου διαόλου ρε 9.30. Ο Έλληνα δεν αλλάζει ρε