Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο για το Πανεπιστήμιο Στερεάς


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ/
Διευθυντής ViotiaBusinessRadio







Ολα τα χαρακτηριστικά της καθυστερημένης αντίδρασης, της γνωστής ως «αντίδραση Ραν Ταν Πλαν» (ξέρετε ο σκύλος στο Λούκι Λουκ που κάποιος πατά το πόδι του στο πρώτο κάδρο της σελίδας και φωνάζει ωχ στο τέλος της επόμενης) εμφανίζουν οι μέχρι στιγμής ενέργειες του Δήμου Λεβαδέων για το Πανεπιστήμιο Στερεάς και τα σχέδια συγχώνευσής του με μεγαλύτερο ίδρυμα. Ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας είπε ότι «εκτός των άλλων κινητοποιήσεων που θα γίνουν και ίσως ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ.» θα προχωρήσει στη σύσταση ΜΚΟ με τίτλο Ομιλος Φίλων του Πανεπιστημίου Στερεάς ή κάτι τέτοιο για τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Πανεπιστημίου και τοπικής κοινωνίας της Λιβαδειάς και για τα υποστηριχτεί –οικονομικά (!!!) και ηθικά- το τριτοβάθμιο ίδρυμα στη βοιωτική πρωτεύουσα  και τη Λαμία.

Ο κ. Ψυχογιός ανέδειξε το προφανές και λογικό: ότι με ΜΚΟ και προσφορές ιδιωτών δεν συντηρείται ΑΕΙ. Και ο κ. Κοτσικώνας τόνισε ότι η επίθεση στα δημόσια αγαθά είναι γενική.
Από την πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας η κα Πούλου ανέπτυξε μια θέση πιο προβλέψιμη και από το ότι το μεσημέρι ο ΑΝΤ1 θα προβάλει επεισόδιο από τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης» και έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή στη ΜΚΟ, αντί να πει το αυτονόητο, ότι δηλαδή: «αυτά, κ. Παπαγγελή, έπρεπε να έχουν γίνει από την αρχή της θητείας σας και όχι στο και πέντε», όπως φώναζε η viotia εδώ και χρόνια (http://www.viotia.blogspot.gr/2010/09/blog-post_01.html).  

Στην ίδια συνεδρίαση σε αναβολή οδηγήθηκε μετά από μεγάλη συζητήση το θέμα τους κληροδοτήματος Δέδε λόγω της επεισοδιακής παρέμβασης Λιβαδείτισσας που περιέλουσε τον κ. Παπαγγελή με λόγια που δεν γράφονται, αναγκάζοντάς τον να ζητήσει την προστασία του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά η δημότις απέσυρε τους χαρακτηρισμούς αλλά και απέτρεψε προσωρινά τη λύση του ζητήματος.
Σε άλλο σημαντικό θέμα δημόσια διαβούλευση τέθηκε η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λιβαδειάς.
Τέλος οι παρατάξεις της κας Πούλου και του κ. Κοτσικώνα αποχώρησαν λόγω  της τεράστιας διάρκειας της συνεδρίασης καθώς η δημοτική πλιεοψηφία απέρριψε τη διακοπή της για την επόμενη μέρα.

ΥΓ: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της viotia είναι πιθανόν να διεξαχθεί τελικά ειδική συνδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς με προσκεκλημένους όλους τους φορείς της περιοχής για το Πανεπιστήμιο ενώ εξίσου πιθανό είναι να έχει προηγηθεί διαπαραταξιακή συνάντηση όλων των πλευρών του ΔΣ για την υιοθέτηση κοινής στάσης από τις δημοτικές αρχές της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: