Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αναρτώνται οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στο results.minedu.gov.gr
Τέλος στην αγωνία 110.000 υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr/ όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισάγουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα από κάθε ένα από τα προσωπικά τους στοιχεία (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν επίσης ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου θα εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, προκειμένου να αναρτηθούν στα σχολεία εντός της ημέρας.

Η πρώτη επεξεργασία των στοιχείων δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Αιτία αυτού του χάσματος θεωρείται η οικονομική κρίση που υποχρέωσε τους υποψηφίους να επιλέξουν τις σχολές του τόπου διαμονής τους προκειμένου να αποφύγουν το υψηλό κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης.

Ετσι, εκτός από το αντικείμενο των σπουδών βασικό ρόλο στις επιλογές των υποψηφίων διαδραμάτισαν και οι έδρες των σχολών.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη σελίδα της δικής μας δευτεροβάθμιας δεν υπάρχει τίποτα! Θα εργάζονται πυρετωδώς όλα τα βύσματα που έχουν μαζευτεί εκεί..

Ανώνυμος είπε...

Μα αν ήθελαν να δουλέψουν εκεί θα πήγαιναν;!
Επιπλέον, μήπως μπορούν να μας ενημερώσουν για το πώς βρίσκονται μερικοί εκπαιδευτικοί από τα σχολεία (όταν δεν τους αρέσουν ειδικά ) στα γραφεία της Β.θμιας;
Με ποια διαφανή διαδικασία γίνεται η επιλογή τους;