Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Δεν είναι βουλευτής ο… εκατομμυριούχος


UPDATE: Ο άγνωστος βουλευτής με το 1 εκατομμύριο ήταν τελικά ο γνωστός σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος κι εξήγαγε στο εξωτερικό το χρηματικό αυτό ποσό. Ο γνωστός εισοδηματίας- επιχειρηματίας επικεφαλής της Ιππικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με πληροφορίες εξήγαγε τα χρήματα για την αγορά περιουσιακού στοιχείου.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος έντονα ενοχλημένος από την τροπή των πραγμάτων ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ο άνθρωπος με το εκατομμύριο δεν είναι ούτε νυν, ούτε πρώην βουλευτής αλλά συγγενικό πρόσωπο. Ο κ. Πετσάλνικος με αυτό τον τρόπο άφησε πλήρως ακάλυπτο τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Παναγιώτης Νικολούδη ο οποίος αν και γνώριζε ότι ο Ισίδωρος Κούβελος ήταν ο «εξαγωγέας» του χρηματικού ποσού εντούτοις μίλησε για βουλευτή.





Δ.Κ.
Στη Βουλή έφτασε πριν από λίγο το όνομα του εκατομμυριούχου, για το οποίο όλες αυτές τις μέρες τόσο ντόρος έγινε.

Ο κάτοχος του ενός εκατομμυρίου ευρώ δεν είναι ούτε πρώην ούτε νυν βουλευτής. Είναι όμως συγγενής βουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συγγενικό πρόσωπο βουλευτή, είναι άνδρας αλλά δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται περί συζύγου ή αδελφού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής γνωρίζουν το όνομα του πλούσιου συγγενή.

Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών έχουν σταλεί και τα υπόλοιπα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών και που αφορούν στους βουλευτές - βουλευτίνες που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν αναλήψεις μεγάλων ποσών από τα βιβλιάρια καταθέσεών τους.

Έτσι το σίριαλ συνεχίζεται, με πρωταγωνιστές πλέον συζύγους, αδέλφια ή και γονείς βουλευτών.
www.zougla.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σόι πάει το βασίλειο.....

εωσφόρος είπε...

"Θα κάνω βλάχο πεθερό
κουνιάδια τσελιγκάδες..."(παλιό δημοτικό τραγούδι)