Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στέφανος Μάνος: Να απολυθούν 400.000 υπάλληλοι


Η εκτίμηση Ευρωπαίων παραγόντων για βιώσιμο χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020 δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «ΔΡΑΣΗ» Στέφανος Μάνος και πρότεινε την απόλυση συνολικά 400.000 υπαλλήλων του Δημοσίου.

Ο πρώην υπουργός αναφερόμενος στις εκθέσεις διεθνών παραγόντων για το ελληνικό χρέο, μιλώντας στη ΝΕΤ ΦΜ, σημείωσε ότι «το 120% το λένε για να μη δηλώσουν ότι το 120% είναι μη βιώσιμο, οπότε θα πάρει μπάλα την Ιταλία. Είναι σαχλαμάρες. Το χρέος για να είναι βιώσιμο πρέπει να κατέβει κάτω από το 100%, να είναι στο 90% περίπου, όσο μπορούμε πιο γρήγορα».

Ο κ. Μάνος πρότεινε να αποχωρούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι ετησίως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και πρόσθεσε ότι «για να απαλυνθεί η μετάβαση από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα, για 3 χρόνια αυτός που θα φύγει να λαμβάνει το 70% των τακτικών του αποδοχών, ώσπου να βρει κάτι άλλο».


Πηγή: www.athina984.gr

7 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Ο Μάνος έχει ξεπεράσει κάθε επίπεδο γελοιότητος. Ούτε λίγο, ούτε πολύ εισηγείται η χώρα να μείνει με γύρω στους 300.000 δημόσιους λειτουργούς, περίπου το 3% του πληθυσμού. Αναρωτιέμαι ποια πολιτισμένη χώρα έχει τόσο λίγους. Και γιατί να μην καταργήσουμε εντελώς το κράτος και να τα αφήσουμε όλα στις δυνάμεις της αγοράς; Οι οποίες δυνάμεις, ειρήσθω εν παρόδω, απέβαλαν από την αγορά τον κο. Μάνο και την επειχείρησή του πριν αρκετά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Παντα ησουν αλλου , αλλα τωρα εχεις ξεφυγει τελειως.Καποιος να σε μαζεψει.Βρε μεγαλε οικονομολογε,που κληρονομησες την κραταια Αλλατινη και σε 2-3 μολις χρονια καταφερες να τη ριξεις εξω,απαντησε μου σε 2-3 απλα ερωτηματα.Ποιοι εκπαιδευτικοι θα μαθουν γραμματα τα παιδια μας?Του κολλεγιου Αθηνων που εμαθαν τα δικα σου με διδακτρα 20.000 ευρω ετησιως?Ποιοι γιατροι θα περιθαλψουν ασθενη ? Του ιατρικου κεντρου Αθηνων που σου ζητουν μια περιουσια για 10 μερες νοσηλειας?Ποιοι θα αναλαβουν την ασφαλεια του Ελληνικου Λαου και των συνορων?Οι μπραβοι της νυχτας που κουβαλας παντα μαζι σου για να αποφυγεις την αγαπη του κοσμου?
Και τελος , την Ελλαδα δε τη φουνταραν οι Δ.Υ.Τη φουνταραν καποιοι πολιτικοι, αγυρτες , λαμογια ή ανικανοι να διοικησουν και περιπτερο ακομη.(ζητω εκ των προτερων συγγνωμη απο τους Περιπτεριουχους).Κατεταξε μονος σου τον εαυτο σου σε ποια κατηγορια πολιτικων ανηκεις.Παντως αν γινοταν μια δημοσκοπηση με αυτο το ερωτημα , εγω θα επελεγα την τριτη εκδοχη για σενα.Γ.Κ.

βοιωτός είπε...

Ας αφήσουμε τις προσωπικές επιθέσεις στον Μάνο κι ας περιοριστούμε στην αντίκρουση ή όχι της πρότασής του.

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν είμαι υπερ της απόλυσης συνανθρώπων μου που αυρίο μεθαυριο μπορει να είναι και κάποιος δικός μου αλλα η Ελλαδα είναι υπερ πλεονάζουσα σε δημοσιους λειτουργούς... Γιατί όταν πας στο Γυμνάσιο της Αράχωβας και έχει 4 μόνιμους γυμναστες... όταν πας σε κεντρικό ΙΚΑ και βλέπεις έναν υπάλληλο να δουλευει με ουρά 40 ατόμων και απο πισω άλλους 2 να τρώνε κουλουράκι Θεσσαλονίκης και πολλα άλλα έχουμε δει όλοι μας...
Όλοι αυτοι έχουν μπει με το ψηφοθηρικό καθεστώς της Ελλαδας. Και ναι για 10.000.000 εκατομύρια πλυθησμό το 1.000.000 δημόσιοι υπάλληλοι είναι αρκετοι και το 300.000 είναι σχετικά λίγοι. Τώρα για τον Μάνο που βγαίνει ακόμα και μιλάει no comments, δεν θα χαλασω το σάλιο μου για ποταπα όντα (βλεπε και Πάγκαλο).

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω για τον αριθμό των απολύσεων αλλά όσοι μπήκαν αδιαφανώς ( μπλε πράσινοι κόκκινοι και ροζ) σίγουρα δεν αξίζουν την θέση που έχουν και την στέρησαν από πιθανούς άξιους και με περισσότερα προσόντα...

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάγκαλος αποκαταστάθηκε επαγγελματικά στην Άπω Ανατολή. Τον προσέλαβαν σε
ναό να κάνει το Βούδα

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι της πρόσληψης του Παγκάλου προηγήθηκε η απόλυση ή η θέση σε εφεδρεία του Κωστάκη Καραμανλή από την ίδια θέση??? Μεχρι τώρα σχετικ΄'ες πληροφορίες ελέγχονται ως ανακριβείς ...