Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Το εξαιρετικό Ημερολόγιο 2012 του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου



Ολοι εφοδιαζόμαστε τις μέρες αυτές με ένα ημερολόγιο του καινούργιου χρόνου - και δύο και περισσότερα- από υποχρέωση ή για να ενισχύσουμε τον εκδότη/φορέα του ή  αποκλειστικά για την αισθητική του. Το ημερολόγιο όμως του  Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς αξίζει να το προμηθευτεί κανείς  γιατί δεν αποτελεί ένα απλό καλεντάρι. Εχει ιδιαίτερο λαογραφικό ενδιαφέρον, καθώς συγκεντρώνει τραγούδια εμπνευσμένα/αφιερωμένα  στη Λιβαδειά, από την πλούσια δημοτική μας παράδοση.
Γνωστά χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια, αλλά και άλλα λιγότερο γνωστά, συνοδεύουν τους μήνες μαζί με ζωγραφικούς πίνακες και γκραβούρες  με θέμα τη Λιβαδειά του 18ου – 19ου αι. Το ημερολόγιο για το 2012 από τον δραστήριο Χορευτικό μας Σύλλογο μας παίρνει για λίγο σ’ ένα ταξίδι πίσω στο παρελθόν, σε μια ευχάριστη και κυρίως αναγκαία απόδραση από το σήμερα που μικραίνει και βαραίνει  ολοένα. 
Το υλικό της αξιόλογης έκδοσης  αντλήθηκε από λευκώματα και πονήματα των  κ.κ. Ρούσσαρη, Λάμπρου, Στεφάνου, όπως διαβάζουμε στο ευχαριστήριο σημείωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: