Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Για το γεφύρι της Κρύας



του Δημήτρη Λάμπρου
















Παρατηρητικός αναγνώστης μας απέστειλε τη φωτογραφία μαζί με πολλά παράπονα για την αισθητική υποβάθμιση του τοπίου από την εμφανή καλωδίωση στο γεφύρι της Κρύας.
Πράγματι ο τρόπος που επιλέχθηκε για να φωταγωγηθεί το γεφύρι της Κρύας είναι πρόχειρος και αντιαισθητικός. Επρεπε τα καλώδια να συνδέονται κάτω από το νερό ή να βρεθεί μια άλλη λύση που να προστατεύει το καλαίσθητο αυτό μνημείο από παρεμβάσεις που δεν αρμόζουν στο ύφος
Το ερώτημα είναι γιατί δεν προβλέφθηκε στη μελέτη φωταγώγησης μια καλυμμένη εκδοχή των καλωδίων ή αν προβλεπόταν γιατί δεν εφαρμόζεται;
Επίσης πώς προτίθεται ο Δήμος να λύσει το ζήτημα που είναι σημαντικό ενόψει και της τουριστικής περιόδου; 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βιασμός του γεφυριού.
Συγχαρητήρια στον αναγνώστη, αλλά και στο Viotia που πάντα παρεμβαίνει εποικοδομητικά στα θέματα της περιοχής μας.

Ανώνυμος είπε...

Το έκανε ένας υπάλληλος του δήμου από μόνος του ? όχι φυσικά.
Έχει προϊστάμενο Αντιδήμαρχο ? ΝΑΙ.
Τι κάνει η κυρία δήμαρχος ?

Ανώνυμος είπε...

Τα συγκεκριμένα καλώδια είναι εκεί απο το 2013. Ότι είναι αντιαισθητικό, είναι, και πρέπει να διορθωθούν. Αυτό που με προβληματίζει είναι οι συμπολίτες μας που δεν είχαν αντιληφθεί τα συγκεκριμένα καλώδια και τώρα κράζουν!! Δηλαδή ρε Λιβαδείτη 2 χρόνια δεν είχες πάρει χαμπάρι και τώρα που σου το πασάρανε έτοιμο κράζεις?? Αντί να κράζεις τον εαυτό σου που δεν ξέρει την ίδια του την πόλη και δεν είχε αντιληφθεί κάτι τόσο αντιαισθητικό. Μασημένη τροφή??? Πρώτα πρέπει να αλλάξουμε οι ίδιοι και μετά να αλλάξει και η πόλη μας. Διότι αναγκαστικά και μη η πόλη θα έχει δήμαρχο κάποιον ο οποίος θα κατοικεί στον καλλικρατικό δήμος μας. Καλά μυαλά συμπολίτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Έστω και αργά να διορθωθεί παιδιά.
Είναι έκτρωμα.
Ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Το 'αν-αισθητικό'' αποτέλεσμα είναι εκ των ''έργων'' της δημαρχίας Παπαγγελή. Ας αποδίδουμε στο καθένα αυτό που του αξίζει,έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας ακόμη ...

βοιωτός είπε...

12.29
Σας ευχαριστώ.

βοιωτός είπε...

@4.43
Το σχόλιό σας επιχειρεί να απαλλάξει τη δημοτική αρχή -την προηγούμενη δημοτική αρχή σ' αυτή την περίπτωση- από τις μεγάλες ευθύνες της.
Ασφαλώς κανένας δεν πείθεται εκτός ίσως από τον θ. Πάγκαλο.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μας έχει φάει δεν ξέρω εγώ,το έφτιαξε ο Παπαγγελής ,είναι απο 1821 και τέτοια χαζά.
Υπάρχει υπεύθυνη δημοτική αρχή που πρέπει να τα βλέπει αυτά ΄;
Έχουμε αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών με εμπειρία;
'Εχουμε αντιδήμαρχο με ειδικότητα ηλεκτρολόγου και υπεύθυνου ηλεκτρολογικών;
Έχουμε υπαλλήλους που υπέγραψαν για αυτά;
Έχουμε άλλους υπαλλήλους και δημοτικούς συμβούλους που παρέλαβαν αυτό το σπουδαίο έργο;
Μάλλον επειδή δεν έχουμε τίποτα απο τα παραπάνω καλό θα είναι το γεφυράκι το καημένο να μην έχει φως ,έτσι κι αλλοιώς δεν το χρειάζεται , γιατί οι πολίτες αυτής της πόλης ούτε βλέπουν καλά ούτε θυμούνται τις προεκλογικές εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής.
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ- ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι απαράδεκτοι με τα σχόλια σας γιατί για το καρφί χάνετε το πέταλο.
1/. Βρε δεν είδατε και δεν εκτιμήσατε την προσπάθεια του Ηλεκτρολόγου και του επιβλέποντα της κατασκευής πως κατάφεραν οι αθεόφοβοι και τοποθέτησαν σταθερά και ακλόνητα το συγκεκριμένο σωλήνα και το καλώδιο σε τέτοιο ύψος και μέσα στη πέτρινη καμάρα;
2/.Ρε γατάκια δεν προσέξατε και δεν είδατε πόσο ίσιο είναι τελικά το οριζόντιο καλώδιο της φωτογραφίας; Ποιος άλλος θα μπορούσε να το κάνει τόσο οριζόντιο όπως αυτοί; ΓΑΤΑΚΙΑ!
3/. Τελικά το μοναδικό πρόβλημα είναι πως μπερδεύτηκε ο εργολάβος και έβαλε τα καλώδια από τη μεριά που φαίνονται τα καλώδια. Εντάξει λοιπόν θα τα περάσουμε από την άλλη πλευρά προς τα πάνω στη πλευρά του θεάτρου και δεν θα φαίνονται τόσο πολύ .Σιγά το κάνατε και θέμα ………….

βοιωτός είπε...

Οφείλει να απαντήσει η δημοτική αρχή κυρίως για την μελέτη που έχει γίνει από την εταιρεία που ανέλαβε τον φωτισμό της Ερκυνας.

Unknown είπε...

Μήπως πρέπει να ασχοληθούν καταρχήν με την ασφάλεια που παρέχει ο χώρος, όπως τα δέντρα και το κατά πόσο δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο, με το περσινό, γεγονός που παραλίγο να είχαμε θύματα από την πτώση κλαδιών !!

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ είμαι ο 4.43. Πραγματικά δεν θέλω να καλύψω καμία δημοτική αρχή. Το λάθος είναι δεδομένο. Δεν με νοιάζει ποιός το έκανε. Απλά να λέγονται τα πράγματα με το όνομά του. Τα καλώδια μπήκαν το 2013 και η πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν το είχε αντιληφθεί. Τέλος. Δεν πρέπει να βελτιόνονται μόνο τα άτομα της δημοτικής αρχής όμως, αλλά όλοι μαζί. Αυτό είναι σημαντικό για μένα. Να ξέρουμε τι λέμε και πότε το λέμε. Όσο για το θέμα των δέντρων, δεν υπάρχει ούτε αρρώστια ούτε κανένας μύκητας. Τα δέντρα πέρυσι ταλαιπωρηθήκανε από τους 3-4 ισχυρούς νοτιάδες που έκανε τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά τη οποία τα φυλοβόλλα δέντρα έχουν πυκνή φυλλωσιά και επομένως ταλαιπωρούνται πιο εύκολα με δυνατούς ανέμους. Ήταν καιρικό καθαρά το θέμα. Τώρα το πετσόκομμα των δέντρων όλων της πόλης είναι άλλο ζήτημα.