Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Δηλώσεις μουσουλμάνων στη Βοιωτία για τη σιιτική σημαία στη Θήβα


Σχετικά με την ανάρτηση σημαίας των σιιτών μουσουλμάνων σε αγρό της Θήβας και τον θόρυβο που προκλήθηκε οι εκπρόσωποι των μουσουλμανικών κοινοτήτων στη Βοιωτία μας απέστειλαν τις εξής δηλώσεις.






Εδώ και καιρό στην Ελλάδα οι φασίστες ψάχνουν λόγους ώστε να κάνουν προπαγάνδα κατά των μουσουλμάνων μεταναστών και για το σκοπό τους αυτό χρησιμοποιούν τη διαφορετική φυλή, θρησκεία, κουλτούρα των μουσουλμάνων, αλλά και εγκλήματα που τελικά αποδεικνύεται ότι έχουν διαπράξει άλλοι. Πριν κάποιον καιρό στην περιοχή της Θήβας, μουσουλμάνοι μετανάστες και συγκεκριμένα οι Πακιστανοί Σιίτες Ελλάδος είχαν αγοράσει ένα χωράφι κοντά στον υποσταθμό, για θρησκευτικούς λόγους, για να φτιάξουν χώρο λατρείας επειδή δεν υπήρχε στη Θήβα. Εκεί, στη συνέχεια, ύψωσαν μία μαύρη σημαία που μετά από λίγο καιρό άλλαξαν και στη θέση της έβαλαν μια κόκκινη σημαία, τη σημαία τους των σιιτών μουσουλμάνων. Τότε κάποιοι γνωστοί φασίστες από τη Θήβα δεν έχασαν την ευκαιρία, πήγαν στο σημείο εκείνο μαζί με κάποιους δημοσιογράφους και κάμερες ώστε να κάνουν αρνητική προπαγάνδα εις βάρος των μουσουλμάνων μεταναστών. Προσπαθούν να πείσουν μπροστά στην κάμερα ότι αυτή η σημαία προέρχεται από επικίνδυνους "Τζιχαντιστές" που έρχονται στη χώρα. Παρότι αγνοούν ποιοι είναι αυτοί οι μετανάστες, γιατί έρχονται στην Ελλάδα, τι είχαν κάνει στις χώρες τους, κτλ. Τη δύσκολη αυτή περίοδο που ο κόσμος περνάει τόσο δύσκολα, και οι μετανάστες που ζουν εδώ στην Ελλάδα είναι επίσης σε πολύ δύσκολη θέση και δε μπορούν να δεχτούν μια τέτοια τόσο επικίνδυνη συκοφάντηση που θέλει με το ζόρι να τους βάλει τον τίτλο "τζιχαντιστές"! Εμείς δημόσια λέμε ότι αν κάποιος έχει παράπονο για αυτό το περιστατικό, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν αβάσιμες αρνητικές προπαγάνδες κατά των μουσουλμάνων. Αν αυτοί οι ρατσιστές δε σταματήσουν να κάνουν τέτοιες επικίνδυνες προπαγάνδες, εμείς θα τους καταγγείλουμε με κάθε τρόπο και μέσο.

ΑΤΕΖΑΖ ΟΛΧΑΚ, Πρόεδρος τοπικής επιτροπής πακιστανικής κοινότητας Βοιωτίας





Δε δεχόμαστε τέτοιες προπαγάνδες που κάνουν οι ρατσιστές και οι οποίες είναι επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη. Πριν λίγους μήνες, τον Ιούλιο, όταν άρχισαν να κάνουν προπαγάνδα κατά των μουσουλμάνων στη Θήβα για εκείνη τη σημαία, ότι τάχα είναι τζιχαντιστές, τότε εμείς επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Εσωτερικών και μετά μιλήσαμε με το αστυνομικό τμήμα Θήβας για αυτό το περιστατικό. Πριν λίγα χρόνια αγοράσαμε αυτό το χώρο για να χτίσουμε χώρο λατρείας και μετά υψώσαμε τη σημαία μας όπως όλοι οι άνθρωποι βάζουν στο σπίτι τους, σε χώρους λατρείας, κτλ. Όπως παράδειγμα οι Έλληνες χριστιανοί όταν αγοράζουν ένα αυτοκίνητο και μέσα βάζουν ένα σταυρό ή φωτογραφία της Παναγίας, έτσι και εμείς βάλαμε τη δική μας σημαία, όπως έχουμε δικαίωμα.
Syed Asheer Haider, Εκπρόσωπος σωματείου σιιτών μουσουλμάνων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: