Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Απαράδεκτο πάρκινγκ στο Φαράγγι της Κρύας



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ
















To 8o Σεργιάνι στην Παράδοση που διοργάνωσε με επιτυχία χθες βράδυ ο Χορευτικός Λαογραφικός Ομιλος Λιβαδειάς έφερε πολλούς θεατές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα παράσταση στο Πέτρινο Θέατρο της Κρύας στο φαράγγι της Λιβαδειάς.
Παραδοσιακά οι θεατές στο θεατράκι της Κρύας φτάνουν με πεζοπορία που αποτελεί και μια ευκαιρία να περπατήσουν μέσα στο θαυμάσιο τοπίο που ορίζεται από τους άγριος κοφτούς βράχους και τον Ξηριά.
Αυτό τουλάχιστον συνέβαινε μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Εδώ και λίγο καιρό στην αρχή με την εύσχημη δικαιολογία των εργασιών και της μεταφοράς σκηνικών και εργαλείων και κατόπιν χωρίς το παραμικρό πρόσχημα πολλοί συμπολίτες ανεβαίνουν στο Πέτρινο Θέατρο της Κρύας  με το αυτοκίνητό τους περνώντας -και αδιαφορώντας- από πεζόδρομους, από ρυάκια, από πλακόστρωτα, από ρείθρα. Οι φωτογραφίες από τη χθεσινή εκδήλωση που δημοσιεύει η viotia είναι αποκαλυπτικές

Το φαινόμενο είναι ολοκληρωτικά απαράδεκτο και πιστοποιεί τη βαθιά παρακμή στην οποία βρίσκεται η Λιβαδειά και γενικότερα η χώρα. Οι "πονηροί", οι καταφερτζήδες πολίτες που παραβιάζουν όποιο νόμο έχει παραμείνει σε ισχύ εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο. Και οι άλλοι πολίτες, που δεν παρανομούν αλλά βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την παρανομία δεν αντιδρούν, δεν διαμαρτύρονται, δεν ξεσηκώνονται, δεν μιλούν
.

Εκκωφαντική είναι και η απουσία των αρχών που οφείλουν να διατηρούν την ευταξία και να προστατεύουν το φυσικό κάλλος της πόλης. Η Τροχαία της Λιβαδειάς έχει προφανώς σημαντικότερα καθήκοντα από να επιτηρεί τον πεζόδρομο της Τροφωνίου που έχει καταντήσει σύντομο ανέκδοτο. Και οι απερχόμενοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων που βρέθηκαν στη χθεσινή παράσταση προφανώς δεν είδαν τίποτε στην περιοχή που να προσβάλει τον δημότη και να καταρρακώνει κάθε έννοια ισονομίας. δικαίου και προστασίας του περιβάλλοντος.
\
Η νέα δήμαρχος Λεβαδέων κα Πούλου που ήταν επίσης παρούσα στην εκδήλωση που διοργάνωσε  ο Χορευτικός Λαογραφικός Ομιλος Λιβαδειάς οφείλει από τώρα να επεξεργαστεί ένα πρόγραμμα προστασίας της Κρύας και του φαραγγιού της και από αυτούς που θα έπρεπε οι ίδιοι να το προστατεύουν, δίνοντας μια ένδειξη νέας διαφορετικής -από την ανεπαρκή υπάρχουσα- προσέγγισης των μεγάλων προβλημάτων της πόλης.

Σε όλες τις περιπτώσεις στην προστασία της Κρύας θα πρωτοστατήσει ακόμα και μόνη της η viotia, όπως πολλά χρόνια πράττει. Και θα ξεκινήσει από την επόμενη εκδήλωση στο Πέτρινο Θέατρο της Κρύας.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φτάσαμε εδώ πού φτάσαμε από όλη αυτή την αναρχία πού μας περιβάλει. Δέν καταλαβαίνω ,
όλοι αυτοί πού πήγαν με τα αυτοκινητάκια τους στο Θεατράκι είναι όλοι ανάπηροι ; Λυπάμαι για το απαράδεκτο θέαμα.Ελπίζω όταν με το καλό ανοίξει το ΞΕΝΊΑ να μή βλέπουμε το ίδιο θέαμα πίνοντας τον καφέ μας εκεί....

intruder είπε...

Οι τοπικές αρχές οφείλουν επιτέλους να καταλάβουν ότι το να επιβάλλουν κανόνες για το αυτονόητο είναι η δουλειά τους! Το να προσπαθούν να είναι πάντοτε όλοι ευχάριστοι προς τον πολίτη (ακόμη κι οταν παρανομεί) αποτελεί βάναυση διαστρέβλωση του καθήκοντος που έχουν προς το κοινωνικό σύνολο. Σε ποιά ευνομούμενη χώρα θα είχε γίνει αυτό χωρίς να καταλήξουν όλοι να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα κι αδιαπραγμάτευτα για τις πινακίδες που θα τους ειχαν πάρει?

Ανώνυμος είπε...

το κακό είναι μόνο εκεί? υπάρχει πεζοδρόμιο που να μην έχει καταπατηθεί? τραπεζάκια ,καρεκλιτσες ,μηχανάκια, αυτοκίνητα ... δειλά, δειλά η απροκάλυπτα σε κάθε πεζοδρόμιο σε οολη την περιοχή
της Κρύας .έχετε περπατήσει με μωρό στο καροτσάκι του? ανέβα κατέβα στο πεζοδρόμιο και δρόμο από κάθε είδους εμπόδιο .ΠΟΙΑ η προστασία του νόμιμου περιπατητή ???

Ανώνυμος είπε...

αυτοί είμαστε

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ . Ο ΔΕ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ . ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ !!!!ΤΟ ΔΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΟΛΙΘΟΣ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ . ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ !!

Ανώνυμος είπε...

ΒΟΙΩΤΕ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΑ !!!ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !

Ανώνυμος είπε...

Οι πρωτοι που εχουν παρκαρει ειναι αυτοι που εχουν τον ελεγχο για το παρανομο παρκαρισμα... δηλαδη διοικηση του Δημου, αστυνομια,

Ανώνυμος είπε...

Και να σκεφτει κανείς ότι αυτό δεν είναι καθημερινό φαινόμενο όπως π.χ. η ασυδοσία που επικρατεί στον πεζόδρομο, ή τα καφάσια-τελάρα που πιάνουν θέσεις αυτοκινήτων ή ακόμη και η πραμάτια του καθενός που τελευταία πιάνει και τον χώρο κάτω του πεζοδρομίου στον δρόμο. Καβαλάμε το πεζοδρόμιο για να πιούμε καφέ και μετά μας πειράζει αν μας γράψουν και αμέσως ψάχνουμε δικαιολογία ή ρουσφέτι για να την σβήσουμε λες κα θα μας πέσει ο κ...ς αν περπατήσομε λίγο Αλλά σαν καμήλες που είμαστε δεν κοιτάμε την καμπούρα μας ΟΛΟΙ αλλά την καμπούρα των άλλων!!!! Εκλέγουμε πάντα αυτούς που μας αξίζουν και σαν αποτέλεσμα έχουμε την πόλη που μας αξίζει και τις αρχές που μας αξίζουν!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΆΝΙΟΣ είπε...

ΑΝΑΡΧΊΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΊΑ ΠΑΝΤΟΎ . ΠΡΈΠΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΎΝ ΟΙ ΝΌΜΟΙ . ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΆ ΚΑΊ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΊΔΙΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΊΣΑΙ ΡΟΥΦΙΆΝΟΣ ΌΤΑΝ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΕΙΣ ΚΆΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΝΌΜΟΥ...ΈΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΉΣΕΙ ΤΟ ΝΌΗΜΑ ΤΩΝ ΛΈΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΦΤΆΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΊΟ ΜΗΔΈΝ .