Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Χτύπησαν την υπάλληλο των ΕΛΤΑ στην Αλίαρτο



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/ 
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ




Το χρονικό ενός σοβαρού αλλά προαναγγελθέντος επεισοδίου εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στην Αλίαρτο. Σοβαρό γιατί αφορούσε την κακοποίηση μιας γυναίκας υπαλλήλου και προαναγγελθέν επειδή η τεταμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αλίαρτο με τους Ρομά ήταν φανερό ότι θα οδηγήσει σε τέτοια και στο μέλλον ίσως σε σοβαρότερα επεισόδια.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μια ομάδα Ρομά αποτελούμενη από 30 άτομα εισήλθαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Αλιάρτου για να λάβουν τα διάφορα επιδόματά τους. Η υπάλληλος/ταμίας προσπάθησε να θέσει μια τάξη με τους Ρομά όμως αυτοί εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα.  Σύμφωνα με πληροφορίες την έσυραν εκτός του καταστήματος και την κτύπησαν. Η γυναίκα φέρει αμυχές και μώλωπες, προχώρησε προληπτικά σε αντιτετανικό ορό και χθες κατέφυγε στο Αστυνομιό Τμήμα Αλιάρτου.
Το πρόβλημα με τους 500 περίπου Ρομά στην Αλίαρτο -σύμφωνα με τους κατοίκους- είναι εκρηκτικό με την παραβατικότητα να χτυπάει κόκκινο, τις διαρρήξεις να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και τώρα και με τις επιθέσεις σε πρόσωπα. 
Ολοι στην όμορφη βοιωτική πόλη θεωρούν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που κάποιος αγανακτισμένος κάτοικος  θα καταφύγει στην αυτοδικία για να προστατέψει την ασφάλεια ή την περιουσία του, πυροδοτώντας μια σύγκρουση που κανείς δεν θέλει να ζήσει αλλά και κανείς δεν προσπαθεί να αποσοβήσει...  

Δεν υπάρχουν σχόλια: