Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Του Πατσαντάρα η ιδέα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ















Το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της πατρότητας των ιδεών και των οραμάτων στην πολιτική θέτει ευγενική επιστολή  που έλαβα από την Εφη Κίνια, Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Διστόμου. Η κ. Κίνια ξεκαθαρίζει ότι οι ενέργειες του κ. Μουλκιώτη για τις επανορθώσεις (Μουλκιώτης για γερμανικές αποζημιώσειςέπονται εκείνων του Δημάρχου ΔΑΑ κ. Πατσαντάρα. Ηταν ο κ. Πατσαντάρας που πρώτος κατέθεσε την πρόταση για συμπερίληψη του ζητήματος των Αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου στην ατζέντα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. στην συνεδρίαση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων & Χωρίων στις 12 Δεκεμβρίου 2013 στα Καλάβρυτα -υποστηρίζει η κ. Κίνια και τεκμηριώνει την άποψή της με δύο επίσημα έγγραφα που θα διαβάστε παρακάτω.

Πέρα από το ειδικό ενδιαφέρον για τις γερμανικές αποζημιώσεις η εξελισσόμενη διάσταση μεταξύ Πατσαντάρα και Μουλκιώτη είναι ενδεικτική ενός γενικότερου φαινομένου, το οποίο δεν σχετίζεται βέβαια με τα δύο εδώ αναφερόμενα πρόσωπα, τον αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο ΔΑΑ.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας -στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του- παρασιτικό σε όλες τις λειτουργίες του δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός τον τομέα των ιδεών και των οραμάτων. Τι κάνει σε αυτόν τομέα; Μήπως σχεδιάζει, οραματίζεται ή διατυπώνει νέες πρωτότυπες ιδέες; Οχι. Κλέβει ιδέες και πρωτότυπες εμπνεύσεις από άλλους και τις παρουσιάζει χωρίς καμία αιδώ για δικές του. Σφετερίζεται -με την ευκολία του εθισμένου στην κλοπή- τον κόπο και τις ιδέες άλλων επειδή είναι ανίκανο να παράξει πολιτική και να διαμορφώσει λόγο και άποψη. Θύμα αυτής της τακτικής έχει πέσει πολλάκις η viotia από τη δημοτική αρχή Παπαγγελή αλλά και από άλλους που νομίζουν ότι μπορούν να παρασιτούν εσαεί εξαπατώντας τους απλούς ανθρώπους. Και τώρα θα ακούσουμε πολλά για τη Λιβαδειά και την ανάπτυξή της και άλλα. Οσα είναι πρωτότυπα καλώς. Οσα αποτελούν αντιγραφή παλαιότερων προτάσεων η viotia θα τα αποκαλύψει και θα τα στηλιτεύσει.


Αυτός ο σφετερισμός των ξένων ιδεών, αυτή η πνευματική οκνηρία που χαρακτηρίζει τους υποψηφίους δημάρχους στη Λιβαδειά (και αλλού) πρέπει να τελειώσει σε αυτές τις εκλογές. Οσοι έχουν κάτι δικό τους να πουν ας το πουν. Οι υπόλοιποι αν δεν μπορούν να οραματιστούν το νέο, το δυναμικό, το αναπτυξικαό, ας σωπάσουν. Η viotia σε όλες τις περιπτώσεις θα αποκαλύψει τους "κλέφτες ιδεών" σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε τομέα.  Ονομαστικά και με στοιχεία. Δείτε την επιστοή από τον Δήμο ΔΑΑ.



 




7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ !!

Ανώνυμος είπε...

Mα ο κ. Μουλκιωτης πουθενά δεν γράφει ότι είναι δική του η πρόταση, αντίθετα γράφει ότι χαιρετίζει,επικροτεί και ''υιοθετεί'' την πρόταση που ομόφωνα ενέκριναν οι Μαρτυρικές πόλεις τον Δεκέμβριο στα Καλάβρυτα! Και μάλιστα , ανταποκρινόμενος στην παράκληση του κ Πατσαντάρα (''Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειες, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας'', γράφει επί λέξει - και σωστά- ο κ.Πατσαντάρας προς τον κ Μουλκιώτη), ο Αντιπεριφερειάρχης έστειλε την επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον Υπ. Εξωτερικών, μνημονεύοντας καθαρά ότι δεν είναι δικιά του πρόταση!!! Προς τι οι ΑΝΑΚΡΊΒΕΙΕΣ περί ...κλοπής; Απ ότι καταλαβαίνω εγώ, το όλο θέμα είναι μάλλον για να προβληθεί η -εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο Πατσανταρα και μάλλον αμοιβόμενη από τον Δήμο- κ. Κίνια ενόψει εκλογών στο όνομα του κ. Πατσαντάρα ίσως εν αγνοία του...Επί της ουσίας: Αν δεν έστελνε ο κ. Μουλκιώτης το αίτημα των Μαρτυρικών Πόλεων στην κυβέρνηση, ποιός θα έκανε; Αρκούσαν οι 2-3 συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ; Αναγκαίο και αυτό αλλά πρέπει να πάει και δια της επισήμου οδού. Και επιπλέον , όπως είδαμε, με την προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη (που εξ μαθαίνω δεν θα είναι υποψήφιος), ''έπιασε τόπο'' και δημοσιεύτηκε σε μεγάλες εφημερίδες (πχ σημερινή 1/3 σελίδας στην Ελευθεροτυπία) ή σε Πανελλαδικής εμβέλειας, μεγάλα σάιτ(ακόμα και στο έγκριτο TVXS στου Στ. Κουλογλου, κ.α.)! Ο σκοπός είναι κοινός και χρειάζεται άθροισμα δυνάμεων - όχι κατασκευασμένες ''γρίνιες'' για ψηφοθηρία. ΥΓ. Το ίδιο κείμενο, εγώ ο απλός πολίτης, το κοινοποιώ και σε άλλα μπλόγκ και σάιτ, για να ''διασφαλίσω'' ότι θα δημοσιευθεί κάπου...

Aramisgr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Aramisgr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΛΟΥΚΑΣ ΚΙΝΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ μηπως είδατε πουθενά στην επιστολή Μουλκιώτη να αναφέρεται ότι ψηφίσθηκε ομόφωνα η πρόταση του Δημάρχου Δ.Α.Α κ Πατσαντάρα και δεν το είδαμε εμείς?
Δεν είδατε όμως ότι η κ.Κίνια ευχαρίστησε τον κ.Μουλκιώτη!!!
Επίσης μήπως έχετε παρακολουθήσει κάποια μπλογκς που υμνούν τον κ. Μουλκιώτη για την ιδέα του???
Η σας ενοχλεί η αποκατάσταση της αλήθειας ή είστε ο γνωστός άγνωστος ΑΝΩΝΥΜΟΣ που δεν κατόρθωσε να κάνει τον επίτιμο αρχηγό τακτικής αεροπορίας αχυράνθρωπο όπως το επεδίωξε σφόδρα κι από τότε φόρεσε την "κουκούλα" για να επιτίθεται μέσα από τα μπλογκς στον ΠΑΤΣΑΝΤΆΡΑ και στην Ε.ΚΙΝΙΑ η οποία ασκει το λειτούργημα της δημοσιογραφίας χρόνια τώρα όπως κι εγώ επίσης και σας παρακαλώ πολύ να βρείτε στοιχεία και να τα φέρετε στο φως της δημοσιότητος για την αμοιβόμενη
Έφη Κίνια μαι μάλιστα με το ονοματεπώνυμό σας ώστε να σας λάβουμε όχι σοβαρά αλλά έστω υπ'όψιν...
Τους πληρωμένους κονδυλοφόρους να τους ψάξετε στις εφημερίδες που "μελετάτε" και στα μπλόγκς που επηρεάζετε που τώρα ανακάλυψαν τα σκάνδαλα των Μ.Κ.Ο και όλο το μεγάλο φαγοπότι που εξ αιτίας όλων αυτών που αποσιωπούσαν επί δεκαετίες είμαστε υπό κατοχήν των Γερμανών κι ακόμα συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για να επιδοτείται το Μέγαρο Μουσικής κι ας πεθαίνει ο Ελληνικός λαός από την πείνα!!!
Και μην μου πείτε ότι υποστηρίζω την αδερφή μου διότι έχω μάθει στην ζωή μου να λέω την αλήθεια με στοιχεία γι αυτό και κυνηγήθηκα από τα φερέφωνα και τα αφεντικά τους και να ξεχωρίζω την δημοσιογραφία την επώνυμη από την ρουφιανιά των αμοιβόμενων...
Σας επισημαίνω ότι αν συνεχίσετε να σχολιάζετε σαν ανώνυμος δεν πρόκειται πάλι ν'ασχοληθώ απατώντας στις συκοφαντίες σας...
ΛΟΥΚΑΣ ΚΙΝΙΑΣ
"ΔΙΣΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ" η σελίδα μου στο FB.

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...

Οταν καποιος θεσμικος παραγοντας, παραγει η αναπαραγει πολιτικες και καθε ειδους παρεμβασεις και αφορουν την ιστορικη δικαιωση των νεκρων του μαρτυρικου Διστομου ειναι καλοδεχουμενες και πρεπουν δημοσια τις ευχαριστιες ολων.!!!
Προς τι το ολο θεμα αγαπητη Εφη και φιλε Λουκα;
Ο αγωνας για την ηθικη δικαιωση ξεκινησε πολυ πριν απο εσας και θα συνεχιστει και μετα απο εσας ,βημα βημα με την τοτε Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση πρωτεργατη και εμπνευστη τον αειμνηστο Γιαννη Σταμουλη και τις τοτε Δημοτικες αρχες του Διστομου.
Η πατροτητα μιας ιδεας δεν θελει τεστ DNA οταν τοσοι και τοσοι πριν απο εσας με τις δικες τους ιδεες εκτισαν την μεγαλη ιδεα της δικαιωσης του μαρτυρικου τοπου μας.
Στην αρχη του αγωνα καποιοι γελουσαν και ¨δημοσιογραφουσαν¨ με ειρωνικα και αρνητικα σχολια.....
Ο κυριος Μουλκιωτης εχει τιμηση με την παρουσια του και με τις παρεμβασεις του το χωριο μας...
Ο κυριος Πατσανταρας εχει νοιωσει την αγαπη των κατοικων για την σταση του στο συγκεκριμενο θεμα....
ομως με τετοιο επικοινωνιακο τιμ ισως και να μην μπορεσει να κλεισει συνδυασμο στο Διστομο....
Μακαρι να βγω ψευτης....

ΛΟΥΚΑΣ ΚΙΝΙΑΣ είπε...

Το Δίστομο δεν μου λέει τίποτα αν δεν βλέπω ονοματεπώνυμο!!!
Αν είσαι όντως Διστομίτης και φίλος
έλα να πιούμε ένα καφεδάκι μαζί και να μιλήσουμε για ότι θες...
Στην ζωή μου έχω ως αρχή να κάνω διάλογο ή να ψηφίζω Δήμαρχο χωρίς να με νοιάζει αν ο συνάνθρωπός μου είναι άλλης φυλής-θρησκεύματος-έθνους-κόμματος ή διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού!!!
Πολύ περισσότερο στις περιφερειακές εκλογές για το αν ο Δήμαρχος θα είναι Αραχωβίτης-Διστομίτης ή από τα Κούκουρα...αρκεί να είναι καλός για το χωριό μου και για την ευρύτερη περιοχή...
Αυτό που λες ότι ο αγώνας για την ηθική δικαίωση ξεκίνησε πολύ πριν από μας δεν το κατανοώ (μας)...ποιοι εμείς και ποιοί εσείς ???
ούτε και το δημοκρατικές δυνάμεις αποδέχομαι....δημοκράτες και ικανά στελέχη υπάρχουν σ'όλα τα κόμματα όπως και φασίστες επίσης
κι αυτό το βιώσαμε στο πετσί μας από τις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατικές δυνάμεις και πράσιν'αλογα!!!
Δεν ανήκω πουθενά φίλε μου.
Είμαι χωρίς παρωπίδες κι ελεύθερος να ψηφίζω ότι εγώ κρίνω κατάλληλο για τον τόπο μου!
Ούτε επεδίωξα να πάρω τα πρωτεία από άλλους για τους χειρισμούς αυτού του θέματος ούτε οιουδήποτε άλλου...
Σιχαίνομαι όμως το ψέμα και δεν μπορώ να μην αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!!!
Όπως δεν ξεχνώ ότι ο αείμνηστος Σταμούλης ξεκίνησε να μάχεται για την ηθική δικαίωση των Διστομιτών έτσι δεν θα ξεχάσω ότι ο Πατσαντάρας αν κι εξ Αραχώβης δίνει μεγάλες μάχες υπερ του Διστόμου με αποτέλεσμα οι τοπικιστές (μακριά από μένα) να λένε ότι θα τον μαυρίσουν οι Αραχωβίτες!!!
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ TEAM ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ.
Επίσης δεν μ'ενδιαφέρει αν θα μπορέσει να "κλείσει" συνδυασμό ο Πατσαντάρας ή οποιοσδήποτε άλλος από τους οποίους ακούγονται...
ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ!!!
ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΙΠΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-ΟΙ ΡΩΣΟΙ Η ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤ'ΕΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΕΝΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ 'ΣΚΥΒΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΕΙ Ο ΞΕΝΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΩ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑ ΑΝΗΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ"...
ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΕΤΑΠΑΤΣΑΝΤΑΡΕΙΟΣ ΕΠΟΧΗ!!!
ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ 3-4 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΙΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ"ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!
ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΙ ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ...
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ -ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΑ ΕΓΩ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!