Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Υπόγραφηκε η σύμβαση για τον ΧΥΤΑ της Λιβαδειάς







Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ



Ειδυλλιακή εικόνα που απέχει τόπσο πολύ από την πραγματικότητα ώστε να προκαλεί ειρωνικά χαμόγελα (και υποψίες αυτοτρολαρίσματος) επιχειρεί να παρουσιάσει ο Δήμος Λεβαδέων για τον ΧΥΤΑ της πόλης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης αποκατάστασης που υπογράφηκε με εργοληπτική εταιρεία στις 24 Ιανουαρίου 2014.
Το χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του έργου αποκατάστασης-που με την έκπτωση θα στοιχίσει στους πολίτες 807.000 ευρώ- είναι 4 μήνες και περιλαμβάνει:


Ø Αποξήλωση κατεστραμμένης μεμβράνης και ανακατασκευή της στεγάνωσης του νέου κυττάρου έκτασης 20 στρεμμάτων

Ø Επισκευή δικτύων και αντικατάσταση κατεστραμμένου εξοπλισμού

Ø Αποκατάσταση πρόσβασης

Η viotia -όπως και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας- έχει επανειλημμένως καυτηριάσει την απαράδεκτη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στον ΧΥΤΑ Λιβαδειάς πριν και μετά από την πυρκαγιά για δεκάδες λόγους και στις αλλεπάλληλες  παραιτήσεις των μελών από το Δ.Σ. της ΔΕΠΟΔΑΛ. Τελευταία η καταγγελία στο Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς για την απόθεση μεγάλου όγκου απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ μετά την πυρκαγιά -όπως βλέπετε στις φωτογραφίες- δεν διερευνήθηκε περαιτέρω από την αντιπολίτευση του Δήμου Λεβαδέων -που αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων για μια ακόμη φορά.
Δείτε εδώ το θέμα με την απόθεση απορριμμάτων
http://www.viotia.blogspot.gr/2014/01/blog-post_2701.html και την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στα σχόλια.
Κι εδώ οι παραιτήσεις από τη ΔΕΠΟΔΑΛ τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: