Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Στο 28.6% η ανεργία στη Στερεά Ελλάδα!


Στο 26% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012, από 24,8% που ήταν το τρίτο τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 26,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και ανήλθε σε 1.295.535.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών διαμορφώθηκε σε 29,7% και είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών που βρίσκεται στο 23,3%.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (57,8%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 65,0%.

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 24,0% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι «νέοι» ή «παλαιοί» άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 65,3%.
Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (36,9% έναντι 25,0%). Επίσης, το 72,3% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 30,1% και στη Στερεά Ελλάδα με 28,6%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 18,0% και στις Ιόνιους Νήσους με 17,2%.

Η κατανομή της ανεργίας, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, έχει ως εξής: το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (41,9%) ενώ ακολουθούν τα άτομα που έχουν απολυτήριο Τριτάξιας Μέσης Εκπαίδευσης (30,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (14,3%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (16,6%).
Πηγή: www.protothema.gr

5 σχόλια:

Άμλετ είπε...

..."Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους τους Γερμανούς τους προφεσόρους, που καλύτερα θα ξέρανε πολλά αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά..."

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα έφαγαν οι Γερμανοί αλλά οι δικοί μας

Ανώνυμος είπε...

Τα έφαγαν και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και οι Αμερικάνοι και οι δικοί μας, όλοι μαζί και με τον ίδιο τρόπο!
1)Με τα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρό, TOR M1, hovercraft τα οποία κρίθηκαν ασύμφορα και είναι σε ακινησία, υποβρύχια "που γέρνουν", Leopard χωρίς πυρομαχικά και F16 επίσης, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς (ειδικά ο Άκης). 2)Οι αρπαχτές στον τομέα της υγείας, ξεχνάει κανείς σε ποιους ανήκουν οι μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρίες οι οποίες επωφελήθηκαν απο αυτή την ρεμούλα? Οι περισσότερες Γαλλογερμανικών συμφερόντων 3) Αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος, επίσης Γερμανικών συμφερόντων.
ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ!

Ανώνυμος είπε...

μαζί τα φάγανε , εμείς τα ξεχρεώνουμε . το κρέμασμα είναι πολύ ...αντιδημοκρατικό ε; όπως και η φάπα του Κασιδιάρη; χαχα καλά μας κάνουν

Ανώνυμος είπε...

6.38 τώρα και οι πιο χαζοί κατάλαβαν το σλόγκαν του ΣΚΑΙ : όλοι μαζί μπορούμε!!! φυσικά όλοι μαζί μπορούν (να τα ξαναφάνε) !!!