Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Η κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας και 60 φωτογραφίες




Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ










Δεν ζητήθηκε αναβολή και δεν προβλήθηκαν ενστάσεις. Ούτε υπήρξε ερημοδικία αντιθέτως έδωσαν το παρών τόσο η υπεράσπιση όσο και η πολιτική αγωγή –ίσως επειδή οι καιροί το απαιτούν και η παρουσία κρίνεται αναγκαία. Και φυσικά ούτε λόγος για αποχή στην οποία τώρα τελευταία καταφεύγουν συχνά μετά τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται ο κλάδος. Αντίθετα η συμμετοχή των λειτουργών της Δικαιοσύνης ήταν πολύ υψηλή στην κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013 στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς. Εκτός από τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου ήταν εκεί οι δικαστές του Πρωτοδικείου καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι, δηλαδή όλοι μαζί οι λειτουργοί της Θέμιδας.
Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακά συναδελφική, χαλαρή και ευχάριστη. Οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς εμφανίστηκαν ευδιάθετοι αλλά όχι και αισιόδοξοι. Τον τόνο έδωσαν πολλά νέα παιδιά που ξεκινούν υπό τις γνωστές αντίξοες συνθήκες την καριέρα τους αλλά η παρουσία τους δεν παύει να είναι ελπιδόφορα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας, ο πρόεδρος Σεραφείμ Μωραΐτης, η γραμματέας Γεωργία Καρβούνη και τα μέλη είχαν διοργανώσει μια άψογη τελετή ενώ οι γευστικές επιλογές τόσο της βασιλόπιτας όσο και των μεζέδων σχολιάστηκαν ευμενώς από τους παρισταμένους. Η εκδήλωση υπό αυτή την δυσμενή συγκυρία απετέλεσαν επιπλέον μια ευκαιρία για σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ δικαστών και δικηγόρων -με την καλή έννοια. Και από την άποψη αυτή λοιπόν όπως και από την οργανωτική και από πλευράς συμμετοχής η κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας ήταν επιτυχημένη.
Σημειώνεται ότι τυχερός αναδείχθηκε ο δικηγόρος Λουκάς Παπαϊωάννου που κέρδισε το φλουρί και το δώρο, ένα χειροποίητο κόσμημα προσφορά της Εφης Πέτσα-Στάμου.
Συμπυκνώνοντας το νόημα της εκδήλωσης υπό τις παρούσες συνθήκες η κα πρόεδρος Πρωτοδικών Γ. Λάμπρου έκανε λόγο σε φιλικό πηγαδάκι για «καλή χρονιά που απαιτεί δύναμη και αντοχή». Φρονώ ότι θα χρειαστεί σε όλους…
Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Η κοπή της πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας και 60 φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: