Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

"Ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας"


Γράφει ο Κώστας Πάτρας
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ
Διευθυντής Πωλήσεων ViotiaBusiness.gr




Έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από τη δημοσίευση της έκθεσης Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, που αναφέρει πως κατά το διάστημα 2010-2012  οι Έλληνες θα έχουν απώλειες ίσες με το 25% των εισοδημάτων τους. Όσον αφορά τις προβλέψεις για τα βασικά μεγέθη το 2012,  η συνολική απασχόληση θα μειωθεί κατά 3% περίπου και το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας θα υπερβεί το 19%, ενώ η μέση ετήσια μείωση του ΑΕΠ θα είναι της τάξεως του 4,5%.  Το ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά χρεώνεται αυτή την κατάσταση. Παραπλανώντας το 2009 τους πολίτες, υφάρπαξε την ψήφο τους και στη συνέχεια «φούσκωσε» σκόπιμα και αυθαίρετα το έλλειμμα. Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια, που προκάλεσε αδυναμία δανεισμού και προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ από όπου προκύπτει και η υπογραφή του Μνημονίου 1, που αποτέλεσε πηγή πολλών κακών αργότερα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, αν ο Α. Σαμαράς δεν συναινούσε στο σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία άνοιξε ένα «παράθυρο ευκαιρίας» και συνέβαλε καθοριστικά ώστε να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις στη συμφωνία της 21ης Φεβρουαρίου, που ανέκοψε την καταστροφική πορεία στην οποία είχε αρχίσει να διολισθαίνει η χώρα.

Εξετάζοντας το πολιτικό σκηνικό σήμερα, διαπιστώνουμε ότι αριστερά και άλλα μικρά κόμματα, κάνοντας μικροπολιτική, παίρνουν τις αποστάσεις τους από το νέο μνημόνιο προαναγγέλλοντας (και προσδοκώντας ίσως) την αποτυχία του. Αυτοί οι μόνιμοι «προφήτες» της συμφοράς χωρίς να μπορούν ή να θέλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης  στέκονται μόνο ως κατήγοροι κι αναπτύσσουν λόγο καταγγελτικό. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς καμία διάθεση διόρθωσης των υπονομευτικών τους πολιτικών, χωρίς καμιά ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση, ποντάρoυν στην εξαθλίωση του λαού και προσπαθούν να την κεφαλαιοποιήσουν. Το δε ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί αρχικά να περισώσει ό,τι περισσότερο μπορεί, μιας και βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης (αυτό φαίνεται από τη χαμηλή συμμετοχή στις «εκλογές» της Κυριακής, τη διαρροή βουλευτών του προς νέα κόμματα και, βεβαίως, από τη δημιουργία νέου κόμματος εκπορευόμενου από αυτό πρόσφατα) και κατόπιν να ανασυγκροτηθεί υπό έναν νέο αρχηγό, τον οποίο βαραίνουν χείριστες πολιτικές κινήσεις, ως πρώην υπουργό Οικονομικών. Τι Παπανδρέου τι Βενιζέλος δηλαδή…

Η ΝΔ κινούμενη στον κεντροδεξιό χώρο διαχωρίζει τη θέσης της από τα άλλα κόμματα, αναπτύσσει επιχειρήματα για καλυτέρευση της κατάστασης στη χώρα και εγγυάται επαναδιαπραγμάτευση βασικών στοιχείων του μνημονίου μιας και, προκειμένου να πετύχει το PSI, τα ψήφισε αν και διαφωνούσε. Καλεί τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, ενώ από τα κύρια συνθήματά της είναι το «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» αντιδιαστέλλοντάς το με την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να πείσει πως στην πολιτική υπάρχουν ομοιότητες κυρίως και κανείς δε θα κάνει τη διαφορά, μάλλον. Έχει στα δεξιά της μικρά κόμματα, τα οποία αγωνίζονται να μπουν στην Βουλή, αλλά δύσκολα μπορούν να ανακόψουν την πορεία της προς την αυτοδυναμία, διότι στις δημοσκοπήσεις δεν είναι απλώς το πρώτο κόμμα με υψηλό ποσοστό, αλλά η διαφορά της με το δεύτερο είναι διψήφια. Μετά το τέλος του δικομματισμού είναι πια το μόνο κόμμα εξουσίας και όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα αγγίζει την αυτοδυναμία.  

Ένα πολύ βασικό ερώτημα είναι αν θα έκανε ποτέ συγκυβέρνηση η ΝΔ μετά τις εκλογές. Η απάντηση είναι «όχι», κατηγορηματικά. Ο ηγέτης αυτού του μεγάλου αστικού και λαϊκού ταυτόχρονα κόμματος, Α. Σαμαράς, θέλει να κυβερνήσει χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να πατάει πάνω σε εύθραυστες ισορροπίες ενός ετοιμόρροπου κυβερνητικού συνασπισμού. Επιθυμεί εθνική συνεννόηση, όχι όμως και συγκυβέρνηση, που θα ισοδυναμεί με πλήρη αδυναμία. Αντίθετα, η αυτοδύναμη κυβέρνηση θα του δώσει νωπή και ισχυρή εντολή για να μπορέσει να κυβερνήσει.
Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας. Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής μας στο ευρώ, που είναι αναγκαία, διότι μακριά του η κατάσταση για τη χώρα μας θα είναι ανυπόφορη. Έχει εξασφαλίσει ότι είναι το πρώτο κόμμα και θέλει οπωσδήποτε αυτοδυναμία, την οποία πολύ δύσκολα θα της στερήσουν κάποιοι, όσο πολύ κι αν το θέλουν. Οι διαρροές από τη λαϊκή της βάση είναι θα είναι μεγάλο λάθος, λόγω της δύσκολης περίστασης, και επιβάλλεται τόσο αυτοί που καλοβλέπουν τα μικρά κόμματα όσο και οι ψηφοφόροι της που αντιδρούν στο νέο μνημόνιο, να την στηρίξουν με την ψήφο τους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της νέας μεταπολίτευσης. Ας έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στον Α. Σαμαρά. Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει στην πατρίδα μας αυτό που της αξίζει: ανάπτυξη, ασφάλεια, διεθνές κύρος, ευημερία.


21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΕΓΡΑΨΕ. ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΣΤΟ SITE ΤΤΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΟΥΣ (ΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ).

ΘΑΝΑΣΗΣ είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΤΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

πριν το γράψει έπρεπε να διαβάσει την ηλεκτρονική δημοσκόπηση
της zougla.gr
σε δείγμα 20.000 ατόμων πρώτο κόμμα οι Ανεξάρτητοι Άλληνες και δεύτερο η ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια στον Πατρα. Ας ενοχλουνται καποιοι ανυπαρκτοι. Αυτοι μονον ανωνυμα ξερουν να βριζουν(βλεπε Π.Μ.).

εωσφόρος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΙΚΑΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

9.57
Θα σου πρότεινα να μπεις στο ακόλουθο link: http://www.nd.gr/25.
Εκεί φαίνονται όλοι της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
Ωστόσο, αν έχεις κάποιο ουσιαστικό σχόλιο, να το δούμε. Αδικεί τον αρθρογράφο η προσπάθεια υποβάθμισης του άρθρου του.

Ανώνυμος είπε...

eleos...ti allo tha diavasoume ithela na ksera....ante na vgoune tora kai oi pasokoi na poun oti ola pigan kala katopin sxediou me ta mnimonia!!!!

kai den adikei ton artrografo i ipovathmisi tou arthrou opos eipes kai kapoios sxoliastis parapano.....o arthrografos prospathei na ipovathmisei tin noimosini mas....

Ανώνυμος είπε...

Είδαμε και τους "ΣΙΓΟΥΡΟΥΣ"!

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσκόπηση της zougla έχει μηδαμινή αξία. Άλλο στατιστική έρευνα κι άλλο ψηφίζω μονοκούκι αυτόν που θέλω να φανεί. Ο Καμένος θα πατώσει στις εκλογές.
Ο κ.Πάτρας έχει γράψει ένα πολύ καλό άρθρο. Συγχαρητήρια για την τοποθέτησή του και για το θάρρος του να διατυπώσει με επιχειρήματα την άποψή του. Η ΝΔ πρέπει να τον αξιοποιήσει. Του εύχομαι και σε ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

Μηδαμινή αξία έχουν όλες οι απόψεις (κάθε έλληνας και μια άποψη...) που δεν λένε τίποτα αλλά λιβανίζουν τα αποδεδειγμένα χρεοκοπημένα κόμματα .
Όσο για τη δημοσκόπηση της "ζούγκλα" αν ήσασταν πιο προσεκτικοί θα ξέρατε ότι ήταν η μόνη δημοσκόπηση (ηλεκτρονική) που είχε αποτυπώσει τις 10 μονάδες πτώσης της ΝΔ το 2009, όταν όλες οι άλλες έδιναν πολύ μικρότερη
διαφορά!
Αλλά φυσικά αυτά είναι για όσους ξέρουν και να κρίνουν και να συγκρίνουν. Με ευσεβείς πόθους, αφορισμούς άρθρα και λιβανίσματα δεν παίρνονται οι εκλογές. Και μάλσιτα όταν όλο το σύστημα έχει διαλυθεί. Εδώ θα είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις νομίζω. Κανένας δημοσιογράφος δεν τις επικαλείται. Πολύ περισσότερο, όταν αναφέρουν τέτοια ακραία αποτελέσματα. Αυτό δε θα το πιστεύει ούτε ο ίδιος ο Καμενος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο στελεχος της ΝΔ που έγραψε το άρθρο. Περιμένουμε ισάξια κι από αλλά στελέχη. Όλοι οι Νεοδημοκράτες είμαστε περήφανοι.

Ανώνυμος είπε...

Το γιατί δεν τις επικαλείται κανένας από τους... γνωστούς "δημοσιογράφους" είναι πολύ φανερό.Κάνουν ό,τι μπορούν οι άνθρωποι...άρα άξιος ο μισθός τους αλλά οι πολίτες έχουν άλλη γνώμη και θα μιλήσουν στην κάλπη.

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Πάτρας πήρε κομμάτια απο λόγους του Σαμαρά και άλλων τα συνέραψε και παρουσίασε την άποψή του. Όλοι αυτό δεν κάνουν; Δεν καταλαβαίνω γιατί οι απόψεις ενός που τολμά και υπογράφει επώνυμα να έχουν μηδαμινή αξία ενώ ορισμένοι ανώνυμοι έχουν την απαίτηση τις δικές τους απόψεις να τις κάνουμε ευαγγέλιο.

Ανώνυμος είπε...

Σκοτίστηκε κανένας από πού πήρε τα κομμάτια ο κ.Πάτρας; Λίγο μας νοιάζει, καθόλου δηλαδή. Στην ουσία να πάμε και αυτή είναι με δυο και απλά λόγια: να εμπιστευτούμε τον Σαμαρά. Αλλά γιατί άραγε να το πράξουμε; Μήπως για να συνεργαστεί με τον Βενιζέλο για να μας...σώσουν; Ή μήππως δεν συνεργάζεται τώρα; Ή μήπως δεν αφήνουν όλο το νέο ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ για μετά τις εκλογές και οι δύο; Ή μήπως υπάρχει πλέον κανείς αφελής Έλληνας που να νομίζει ότι η "ελπίδα "που θα μας πουλήσουν προεκλογικά είναι φούμαρα ενώ ξέρουν τι έρχεται τον Ιούνιο;Ή μήπως δεν έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν κατά γράμμα τις επιταγές της Τρόικας; Όσα άρθρα και να γράψουν οι κομματικοί δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως.

Χ είπε...

Αλοίμονο , τον Σαμαρά δεν θα εμπιστευτούμε? Ο,τι είπε το έκανε, μέχρι κεραίας μάλιστα(!)
Εκλογές το αργότερο μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου! (το ξεχάσαμε?)
Δεν υπογράφω το Μνημόνιο! (το 1 , γιατί το 2 με τα δυο τα χέρια!)
Και χτες το αποκορύφωμα "Βλέπω εκλογές 29, 6, 13...κλπ"!
(βλέπει, βλέπει και ..προβλέπει...δεν ξέρει ακόμα!)
Εγώ πάλι "βλέπω " γιαούρτια ντομάτες λογής ζαρζαβατικά και άλλα εσπεριδοειδή...

εωσφόρος είπε...

1.48
τόσο... μακριά μόνο ο Αντουάν κι η Λίτσα Πατέρα βλέπουν. Συγνώμη.Και ο Πάτρας.

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι. Θα αξιοποιηθούν στελέχη σαν τον κ.Πάτρα και πολλοί ακόμα που είναι χρόνια στη ΝΔ και τη στηρίζουν.
Ο Α.Σαμαράς γνωρίζει τα στελέχη του, όπως επίσης και αυτούς που κάνουν ζημιά στο κόμμα. Μετά τις εκλογές όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Άλλοι θα αναβαθμιστούν κι άλλοι θα μείνουν στα αζήτητα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΝΊΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΉ ΚΑΡΈΚΛΑ !!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους μυαλό κουβαλάνε κάποιοι(δεν αναφέρομαι στον αρθρογράφο) που έχουν τέτοιο κόλλημα με την νδ και το πασοκ...τα 2 κόμματα που στήριξαν την πολιτική ΔΝΤ και πετσόκοψαν τα εισοδήματα το 90% του λαού..πως στηρίζεις αυτό που σε αφήνει άνεργο, σου κόβει τον μισθό, σε κοροιδεύει κατά συρροή, σου ρίχνει χημικά, σε λεέι συριζα όταν διαδηλώνεις ενώ πχ είσαι νδ, και που ετοιμάζει παρέλαση σε εθνική εορτή με κάγκελα και κλουβιά για τον εαυτό του...και δεν ντρέπεται που έχει παρεκλίνει δημοκρατικά απο αυτό και μόνο...και χίλια άλλα δυό...τρία σενάρια υπάρχουν...ή είναι νεαρό άτομο(η πλαστελίνη του ψεύτη) ή είναι βλ@κ@ς ή είναι διαπλεκόμενος και κρατικοδίαιτος...άσχημα τα νέα για τους παραπάνω, η τμωρία σας(που και εμείς δεν είχαμε φανταστεί) είναι ότι σε όποιον λέτε για νδ και πασοκ, σας κοιτά με το βλέμμα του χαλασμένου ψαριού και απο μέσα του λεέι: τι μ@λ@κ@ας!!! και μετά το λεέι στο διπλανό του και γελάνε...σόορυ Κε Βοιωτέ για τις παρενθέσεις:)

Υ.Γ. Εμείς οι ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ παραδεχόμαστε ότι όπως όλα στην ζωή έτσι και στο κόμμα μας ήρθαν κακές στιγμές και παρακμιακά στελέχη, κρατάμε την ιδέα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην ψυχή μας και θα περιμένουμε να ξαναρθεί και πάλι..όχι σε αυτές τις εκλογές πάντως...και μακάρι για να τελειώνουμε με αυτή την κακή παρένθεση και να βοηθήσουμε να συγκροτηθεί πάλι ο τόπος απο την επερχόμενη καταστροφή, με νέα άτομα και νεές ιδέες, αφου φυσικά ζητήσουμε συγγνώμη απο την κοινωνία που εκθρέψαμε κομματίδια και κομματίδιους μέσα στην μεγάλη αυτή παράταξη
καλό σας βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

φιλαρακια
αφήστε την καραμελα του δικοματισμού και πεστε μου μια παραταξη που προτεινει μια άλλη λυση για το οικονομικο κατανοητη ομως γιατι αν και δεν μου κοβει το μυαλο, η ψήφος μου μετρα το ιδιο με τη δικη σας.
αν με πεισετε θα ψηφισω την παραταξη σας αν οχι δεν μπορω να ψηφισω 5-6 φορές όλα τα κόμματα που δεν ανήκουν στο δικοματισμό είτε δεν είναι σήμερα στη βουλή.
μια φορά ψηφίζει ο καθένας.