Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στον Αγιο Θωμά



Στον τιμή των δύο 'Χαίρε.' της ημέρας στάθηκε στο λόγο της η δασκάλα κα Ε. Χρυσικοπούλου: Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία - Χαίρω χαίρε ελευθεριά.
Μέσα από κείμενα του Μακρυγιάννη θέλησε να αφυπνίσει τους παρευρισκόμενους προτείνοντας η μαγκιά του σημερινού Έλληνα να γίνει σπίθα για την ελπίδα του αύριο.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με λειτουργία, την οποία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος. Στη συνέχεια δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων: Από τον δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Αικατερίνη, εκπρόσωπο του δήμου Τανάγρας, από τον πρόεδρο της κοινότητας, Χρήστο Κατσιφή, για την εθνική αντίσταση από τον μπάρμπα Γιάννη Καββά, από μαθητές του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού, από τον εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων Τάσο Σταμάτη, από τον εκπρόσωπο του πολιτιστικού- περιβαλλοντικού συλλόγου Θοδωρή Ντοματά. Η τελετή έκλεισε με απαγγελία ποιημάτων και παρέλαση των μαθητών από το Κλειδί και στον Άγιο Θωμά στον κεντρικό δρόμο, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.
Παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Βουγέσης και Γιώργος Στέρπης, οι τοπικοί σύμβουλοι Κική Καββά και Δημοσθένης Βουγέσης, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιάννης Στεργίου και ο πρώην διευθυντής Νίκος Παφύλης.

περισσότερες φωτογραφίες

Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά

Δεν υπάρχουν σχόλια: