Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Θετικό κλίμα στο ΧΑ παρά την υποβάθμιση της Moody’s

Σε θετικό κλίμα κινείται και σήμερα το ΧA παρά την υποβάθμιση από την Moody’s εννέα τραπεζών. Οι τράπεζες που επηρεάζονται είναι οι εξής: Εθνική Τράπεζα, EFG Eurobank Ergasias, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εμπορική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Γενική Τράπεζα, Marfin Egnatia Bank και Attica Bank. Συγκεκριμένα ο οίκος αξιολόγησης ανέφερε ότι οι χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι στην Ελλάδα επηρεάζουν τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος χρειάζεται προστασία.
Το άνοιγμα της αγοράς ήταν ιδιαίτερα θετικό με την μευοχή της ΕΤΕ να αγγίζει και τα 13,47 ευρώ . Ο γενικός δείκτης άγγιξε τις 1.900 μονάδες με απόδοση έως και 4%. Στην συνέχεια παρατηρήθηκε κατοχύρωση κερδών από τους επενδυτές με αποτέλεσμα να βρεθεί ο Γ.Δ. για λίγο σε αρνητική περιοχή στις 1.820 μονάδες –0,20%. Στο κλείσιμο της αγοράς ο γενικός έδειξε κέρδη της τάξης +2,15% με σημαντικό τζίρο ο οποίος ήταν 335 εκ. ευρώ.
Στην αγορά ομολόγων και σήμερα παρατηρήθηκε βελτίωση , όχι μόνο στα ελληνικά ομόλογα αλά και στα πορτογαλικά και ισπανικά. Η τιμή στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα ομολόγων διαμορφώνεται στις 17:17 στις 593 μ.β.
Φήμες αναφέρουν ότι μέσα στο Σαββάτοκύριακο θα ανακοινωθούν τα μέτρα που καλείται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση καθώς και το χρονοδιάγραμμα της βοήθειας .

Γενικός Δείκτης
Στις ξένες αγορές η Γερμανία χάνει -0,96% και η Γαλλία –1,25%. Στην Αμερική ο Dow Jones κινείται με ζημιές 0,37% ενώ ο S&P σημειώνει απώλειες -0,67%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: