Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Εντονη διαμαρτυρία στο δημαρχείο Κορώνειας για τις ανεμογεννήτριες

Ούτε μια μέρα δεν μπορούν να περιμένουν τα εκρηκτικά προβλήματα της Βοιωτίας, όπως η χωροθέτηση των ανεμογεννητριών στον Ελικώνα. Πολίτες προχώρησαν σε έντονη διαμαρτυρία προς τον δήμαρχο Κορωνείας Μ. Νταλιάνη, στο δημαρχείο.
Οπως μας πληροφορεί ανώνυμος αναγνώστης και μεταδίδουμε με επιφύλαξη.

τι ειμαστε . άνθρωποι ειμαστε που ενδιαφερομαστε τι γινεται στον τοπο μας.Δημοτες, κάτοικοι από Κούκουρα και Κορώνεια οι περισσότεροι. Αποφασισαμε την σημερινη κινητοποιηση σε λαικη συνέλευση το Σαββατο στα Κουκουρα.Αηδιασμενοι απο την κοροιδια και την ανικανοτητα.Οταν αυτοί κανουν Δημοτικο Συμβουλιο στα κρυφα, σαν τους κλέφτες και μεσα σε πέντε λεπτα (κυριολεκτικά) αποφασιζουν να παραδωσουν το βουνο μας στις εταιρειες, εμεις θα αντιδρούμε δυναμικά.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκκληση για τη σωτηρία του Ελικώνα


Όσοι και όσες υπογράφουμε αυτό το κείμενο, διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια προσπάθεια μετατροπής του κεντρικού Ελικώνα (χωρίς να εξαιρείται η κορυφή του) σε ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο εκατοντάδων ανεμογεννητριών, μεγάλου αριθμού υποσταθμών και γραμμών μεταφοράς μέσης, υψηλής και υπερυψηλής τάσης. Τα πρώτα αιολικά πάρκα, ο υποσταθμός και οι δύο πρώτες γραμμές μεταφοράς υψηλής και υπερυψηλής τάσης μας προϊδεάζουν για το μέγεθος της καταστροφής πολύτιμων δασικών εκτάσεων, για την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, για την υποβάθμιση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και για την πλήρη απαξίωση της προσπάθειας για μια ήπια ανάπτυξη στην περιοχή.

Θεωρούμε ότι οι δραστηριότητες αυτές θα συμπαρασύρουν νέες βλαπτικές δραστηριότητες, όπως έχει, κιόλας, φανεί με τις αδειοδοτήσεις για μεταλλεία βωξίτη στην Αρβανίτσα και με τις αθρόες αιτήσεις για νέα λατομεία. Δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής στην ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα και αποδοκιμάζουμε την παθητική στάση της τοπικής και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, που έχουν περιοριστεί σε ρόλο θεατή της καταστροφής του Ελικώνα, του βασικού ορεινού όγκου του νομού Βοιωτίας.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην επέκταση των αιολικών πάρκων, που έχουν κατασκευαστεί στις θέσεις “Περδικοβούνι – Άσπρο Κούτσουρο” και “Καλύβα - Τούμπα”, καθώς και στην κατασκευή νέων αιολικών πάρκων. Απαιτούμε από τα δημοτικά συμβούλια Κορώνειας και Θίσβης να υποστηρίξουν, στην πράξη, αυτή τη γραμμή πλεύσης, να ανακαλέσουν τις αποφάσεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, να ενημερώνουν τους δημότες τους πριν τη λήψη των αποφάσεων και να βάλουν τέρμα στις συνδιαλλαγές με του εκπροσώπους των εταιρειών.

Ανώνυμος είπε...

πρώτη στα Θεσπιακά blog στις 11:50

βοιωτός είπε...

Δεν το είδα.

Ανώνυμος είπε...

στα θεσπιακά γράφει 1:39

Ανώνυμος είπε...

Σαν σχόλιο είδα ότι το έστειλαν 11:45 στη Βοιωτία και 11: 50 στα θεσπιακά.

βοιωτός είπε...

Μου επιτρέπετε να γνωρίζω εγώ τι κάνω;

Ανώνυμος είπε...

Στις δυο παρα εικοςι στα θεσπιακα και παρα εικοσι πεντε στα βοιωτικά.

Ανώνυμος είπε...

Στην συνεδρίαση παρόν ήταν και ο Δήμαρχος Κορώνειας, Μιλτιάδης Νταλιάνης ο οποίος σε δηλώσεις του έστειλε μήνυμα προς την κεντρική διοίκηση ότι «δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε για την διάσωση του Κορινθιακού όπου τα προβλήματα είναι πάρα πολλά», ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αγώνες θα αποδώσουν.

http://www.elikona.com/?p=60

Μέτοικος είπε...

Όταν αποφανθείτε επί της πρωτιάς, μήπως μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς αντιλαμβάνονται οι ανησυχούντες κάτοικοι την «ήπια ανάπτυξη» που θέλουν; Έχοντας περάσει μερικά καλοκαίρια κάτω από αιολικά πάρκα, ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς γίνεται τα αιολικά πάρκα να καταστράφουν «πολύτιμες δασικές εκτάσεις» (δεδομένου ότι στις ανεμοδαρμένες κορυφογραμμές που εγκαθίστανται τα αιολικά πάρκα δύσκολα φυτρώνει κάτι) ή ποιες ακριβώς «οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες» υποβαθμίζουν.

βοιωτός είπε...

Μέτοικε,
μη μου πεις ότ ήσουν υποψήφιος στις εκλογές :-).