Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Παρουσίαση του Μουσείου Λάμπρου Κατσώνη το Σάββατο στη Λιβαδειά

Ο Σύλλογος Λεβαδέων "Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ" με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λεβαδέων οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009 στις 11.30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας για την παρουσίαση του Μουσείου του Λάμπρου Κατσώνη στην εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους φοιτητές και τη νεολαία της Λιβαδειάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
Δρ. Πάνος Ν. Στάμου
Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου
Στέλιος Γ. Καλογήρου

Πρόκειται για την ασφαλώς ευτυχή κατάληξη μιας πρωτοβουλίας
που εκκίνησε από τις δημοσιεύσεις της viotia (δείτεΤο Μουσείο Λάμπρου Κατσώνη στη Λιβαδειά, Στο Μουσείο του Λάμπρου Κατσώνη με το 3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς ) στις οποίες ανταποκρίθηκαν ο Σύλλογος Λεβαδέων και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λεβαδέων ώστε να βγάλουμε από την αφάνεια τον σπουδαία Λιβαδείτη αγωνιστή και πρόμαχο της εθνικής παλιγγενεσίας Λάμπρο Κατσώνη και να αξιοποιήσουμε το προς τιμήν του Μουσείο που υφίσταται στη Λιβαδειά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδιαφορία των τοπικών αρχών είναι τόσο μεγάλη ώστε η διεθνώς γνωστή και πολύ δημοφιλής διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια wikipedia.org (δείτε πάνω-κάντε κλικ για μεγέθυνση) στην αγγλική της έκδοση, αναφέρει ότι ο Λάμπρος Κατσώνης γεννήθηκε στην Ιθάκη, και κανείς δεν έχει επιληφθεί να διορθώσει αυτή την κραυγαλέα ιστορική ανακρίβεια, που φυσικά προσλαμβάνεται ως ορθή πληροφορία από εκατομμύρια αναγώστες . Εν πάση περιπτώσει, τώρα που έγινε αντιληπτό θα διορθωθεί...

1 σχόλιο:

Εωσφόρος είπε...

Δεν μου φαίνεται περίεργο. Εδώ ο Αλέξανδρος "γεννήθηκε" στα Σκόπια. Έχουμε ένα θέμα με τις ιστορικές ανακρίβειες σ' αυτή τη χώρα.