Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

H Τίνα Μπιρμπίλη για τον Ασωπό

Τέσσερεις προτεραιότητες έθεσε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κατά την συζήτηση των προγραμματικών στη Βουλή απόψε.

Η κλιματική αλλαγή, η παραγωγή του 20% της ενέργειας από ΑΠΕ, η χαρτογράφηση των δασών και των προστατευομένων περιοχών και η προσπάθεια αναγέννησης του αστικού περιβάλλοντος κυρίως της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων της κ. Μπιρμπίλη, η οποία υποσχέθηκε ότι εντός 45 ημερών θα παρουσιαστούν από την ίδια και τους συνεργάτες της όλες οι δράσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το 2010.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναφορές της Τίνας Μπιρμπίλη σε θέματα που αφορούν στη Βοιωτία.


Για τον Ασωπό η κ. υπουργός τόνισε ότι εκείνοι που ρυπαίνουν θα σταματήσουν να ρυπαίνουν και θα επιβαρυνθούν το κόστος της απορρύπανσης του ποταμού. Για το νερό των βοιωτικών πεδίων η κ. Μπριμπίλη εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση ύδατος στις αγροτικές περιοχές αλλάζοντας και μόνο τον τρόπο και την ώρα ποτίσματος. Η νεαρή υπουργός διαβεβαίωσε ότι σχεδιάζεται η εγκατάσταση νέων, σύγχρονων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής σε συνδυασμό με τη σταδιακή απόσυρση και τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των παλαιών μονάδων παραγωγής. Τέλος η κ. Μπιρμπίλη επαναβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει τον λιθάνθρακα στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.
Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Τίνας Μπιρμπίλη απόψε στη Βουλή.
Η ομιλία της Τίνας Μπιρμπίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: