Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Αποχωρεί από την πολιτική ο Γιώργος Σουφλιάς

Με βαρύ το κλίμα εναντίον του, σε λίγες στιγμές θα ανακοινώσει την οριστική αποχώρησή του από την πολτική και την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα ο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σουφλιάς. Ο Λαρισαίος πολιτικός υπήρξε εκ των εισηγητών των πρόωρων εκλογών που οδήγησαν σε ήττα τη Νέα Δημοκρατία.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από κάπου έπρεπε να αρχίσει ο εκσυγχρονισμός των κομμάτων που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις στη ΝΔ είναι μόνο η αρχή και πως οι πολιτικοί σχηματισμοί θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά αν θέλουν να έχει η ύπαρξή τους νόημα και απήχηση στην κοινωνία. Κι αυτό ισχύει πιο πολύ για την Αριστερά που έδειξε ότι είναι ανίκανη να πείσει.

Ανώνυμος είπε...

Καιρός να αποχωρήσουν κι άλλοι κι άλλες που είναι υπεύθυνοι για την ήττα.

Ανώνυμος είπε...

έτσι είναι οι πολιτικοί μας κουφοί και τυφλοί.
και αφήνουν πίσω τους συντρίμια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λιάπης τα πε όλα...και πριν τις εκλογές και σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Τι λες εκεί...στενοχώρια μας!

Ανώνυμος είπε...

Τι λες εκεί...στενοχώρια μας!

βοιωτός είπε...

6.25
Συμφωνώ απολύτως. Το πολιτκό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει χρεοκοπήσει μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα είναι δυσάρεστες.
Εμείς θα εἰμαστε εδώ για να κατάγραψουμε τους ενόχους, αυτούς που μας έφεραν ως εδώ.
Ως καθήκον προς την πατρίδα και ως παρακαταθήκη προς τα παιδιά μας...

βοιωτός είπε...

6.42
Πολλοί οι πατέρες της νίκης. Η ήητα είναι ορφανή.

βοιωτός είπε...

8.43
Σωστά αλλά οι διαπιστώσεις δεν φτάνουν.
Ο Λιάπης είχε εξουσία. Τότε τα έλεγε αυτά;

Σάκης είπε...

Βοιωτέ τα κομματα της μεταπολιτευσης εχουν τελειώσει....καινούργιοι σχηματισμοι θα εμφανιστούν τον Μαιο (βλεπε κόμμα επιχειρηματιων,διάσπαση ΝΔ,αποτυχια ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει την κρίση και.....διάσπαση)ερχονται δύσκολες μέρες και αυτοί που κινούν τα νήματα και πήγαν να αρχισουν απο την σαλαμοποιηση ΠΑΣΟΚ και δεν τους βγηκε ξεφτιλησαν τον Κωστακη πρώτα και επεται συνέχεια....ηδη κατι ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΙ και ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ τριβουν τα χερια τους αφου σε πρωτη φαση πεταξαν εξω εναν ικανό παικτη...θα ακούμε και θα βλέπουμε πράγματα στους επόμενους μηνες που θα τσιμπιομαστε για το εαν ειναι αλήθεια η εχουμε παθει ομαδικη παρακρουση.....θα με θυμηθεις τοτε

βοιωτός είπε...

Συμφωνώ Σάκη. Ο Οκτώβριος είναι πολύ κρίσιμος για την παγκόσμια οικονομία και για την Ελλάδα επίσης.
Οσο για τους επιχειρηματίες: όσοι δεν είναι επιχιερηματίες με τα χρήματα του Δημοσίου είναι καλοδεχούμενοι στο πολιτικό παιχνίδι.
Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στην προοπτική να δημιουργήσει κόμμα ο Βγενόπουλος. Ομως νομίζω ότι μόλις μελετήσει τις λογιστικές καταστάσεις του ελληνικού κράτους (έπειδή γνωρίζει δυο οικονομικά) θα κόψει πέρα, όπως λέμε στη Λιβαδειά.

Σάκης είπε...

Βοιωτε ξεχνας κατι....το χρημα πολλοι εμισησαν την δοξα ομως ουδεις......δεν εχει κανενα λογο ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ να αποκομισει χρηματικο οφελος....εχει λεφτα να ζησουν και τα δισεγγονα του....αν ομως δεις την ιεραρχηση αναγκων της πυραμίδας του MASLOW που ακολουθει και το συγχρονο management καπου εκει ψηλα μετα απο την καλυψη ολων των αλλων αναγκων ειναι .....η ματαιοδοξια(Σακης) και η ψευδαισθηση οτι θα μεινουν στην ιστορια επειδη σωσανε την Ελλαδα

βοιωτός είπε...

Σάκη,
ο Βγενόπουλος είναι εξαιρετικά έξυπνος για να αφήσει τη ματαιοδοξία του να τον παρασύρει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καραμανλής παραιτήθηκε , ο Σουφλιάς παραιτήθηκε και σωστά και οι δύο. Κανένας άλλος από τους πρωτοκλασάτους δεν έχει ευθύνη; Για παραίτηση λαγός μοιάζει λοιπόν η δεύτερη και ο νοών νοείτω...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ για την αριστερά που είναι η επόμενη που θα παει στο χρονοντούλαπο αν δεν αλλάξει εντελώς ρόλο και πρόσωπα.
Είναι η τελευταία της ευκαιρία αλλά νομίζω ότι και στα δύο κόμματα δεν "βλέπουν" μέχρι να τα χάσουν όλα (όπως η ΝΔ τώρα). Ή το βλέπουν, αλλά βολεύονται με τα κεκτημένα και μερικές θέσεις στη βουλή και νομίζουν ότι θα είναι έτσι για πάντα.
Αλλά μαγκιά είναι να αλλάζεις και να ανοίγεις δρόμους πριν φας την κατραπακιά.
Να αλλάζεις πριν σε αλλάξουν.
Αυτό βέβαια απαιτεί αλήθεια και θάρρος που δεν ταιριάζει με την βολεμένη τους νοοτροπία.

Ροζαλία είπε...

Η Αριστερα θα πάει στο χρονοντούλαπο, ως άποψη και αίτημα ζωής, μόνο όταν αλλάξει η κοινωνική δομή που υφίσταται. συνεπώς ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Η κοινωνική δομή έχει αλλάξει και κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει.Αν νομίζουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, θα το καταλάβουν με άσχημο τρόπο και θέλοντας και μη. Αυτό είπα Ροζαλία και επαναλαμβάνω ότι μαγκιά είναι να αλλάζεις πριν σε άλλάξουν.

Ροζαλία είπε...

δηλ. δεν υπάρχουν πια ισχυροί κι ανίσχυροι, εκμεταλλευτές και καρπούμενοι υπεραξίες σ όποιον τομέα ακόμα και στον παραγωγής πολιτισμού αν θέλεις, δεν υπάρχουν δυστυχιες και εξαθλιώσεις οικονομικές και κοινωνικές. ούτε κακομοιρηδες πίσω από καραγκιόζηδες, ούτε καραγκιόζηδες που ελέω θεού, χρημάτων, κομμάτων....,διαφεντεύουν μοίρες ανοήτων φοβισμένων... γιατι εγώ έτσι βλέπω να γίνεται γύρω μου, ανώνυμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν πάνε στην Αριστερά Ροζαλία όλοι αυτοί; πως το εξηγείς; μάλλον βλέπεις πολύ μονόπαντα και θολά.

Εωσφόρος είπε...

Γι' αυτό χτες το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Εννοείται πως δεν έφαγα μπουκιά.

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ αδικείς τον Λιάπη.Τα είπε πριν από τις εκλογές και δεν έθεσε υποψηφιότητα. Τι άλλο να κάνει; Δεν ήταν αρχηγός ούτε και τον άκουσε κανένας. Άλλοι ακούστηκαν. Αλλά χτες μίλησε για τους 2 Ηρακλειδείς που συναποφάσιζαν. Ο ένας παραιτήθηκε. Η άλλη; Το είπε καθαρά.

Σάκης είπε...

Φοβαμαι οτι υπαρχουν ακομα ανθρωποι που εναποθετουν την ΕΛΠΙΔΑ για να παψει η αδικια η εκμεταλλευση και ολα τα δεινα που συμβαινουν στον κοσμο στην .....ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Αντι να κυταξουν μεσα τους να δουνε πρωτα τον καθρεπτη του εαυτου τους και τι κανουν αυτοι οι ιδιοι ακολουθουν αυταρεσκα και με οιηση .....την μοδα.Αριστερα.....Αναρχια.....Αμφισβητηση.......γινεται κουραστικο πια.....αν οχι παλαιομοδιτικο....

βοιωτός είπε...

Τον συμπαθώ τον Λιάπη. Εκανε πολλά και σωστά αλλά πήγε και ταξίδι στο Τζέρμανι. Ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Σωστό.Αλλά μην το πας εκεί γιατί η Ζίμενς έχει πολλά ποδάρια...ή όχι ;

βοιωτός είπε...

Μα τώρα θα ειπωθούν όλα. Φυσικά θα πληγούν κι άλλοι. Αλλά τώρα θα ειπωθούν όλα. Και για το ΠΑΣΟΚ.

Trofonios είπε...

Στο καλό. Τώρα θα πεθάνει ήρεμος στα βουνά και στα λαγκάδια του χωριού του με λίγα προβατάκια που θα βάλει έτσι για να περνά την ώρα του και να αναπολεί τα μεγαλεία που ονειρευόταν.
Ούτως ή άλλως άχρηστος ήταν. Κουφός και με φοβίες. Δεν μπορούσε να ταξιδεύει πουθενά. Υπουργός αξιόλογου υπουργείου και δεν ταξίδευε ποτέ εκτός από την Ελλάδα.

Τελικά πόσο χάρτινοι ήταν όλοι τους;

Εωσφόρος είπε...

Η αριστερά υπήρχε χάρη στον "δράκο" του παραμυθιού.
Τώρα υπάρχει όσο υπάρχει μόνο χάρη στο "παραμύθι", αφού οι δράκοι εγκατέλειψαν το στόρι.

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή συζήτηση , βάλτε τη πάνω να μιλήσουν οι πολίτες!

Εωσφόρος είπε...

Εγώ γιατί νομίζω ότι δεν έχει πολλά ποδάρια αλλά πολλά...χέρια;

βοιωτός είπε...

1.41
Θα συνεχίσουμε εδώ διότι ούτως ή άλλως τα θέματα είναι δεκάδες. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσθέσω το "κόλπο" με τις πρόσφατες παρεμβάσεις αναγνωστών. Αν, λέμε αν λειοτυργήσει, θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε εδώ την όντως ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Οι δήθεν αριστεροί με τις δεξιές τσέπες...θέσεις, σπίτια, εξοχικά , αμάξια...έλεος με τους υπερασπιστές τους.Ως πότε τόση υποκρισία;

Ροζαλία είπε...

Σακης να φοβάσαι αν δεν υπάρχουν ακόμα ανθρωποι!!!
δεν ξέρω αν το γνωρίζεις το είδος. συνήθως καλά μιλούμε γι αυτά που καλά γνωρίζουμε είτε εξ ιδίων, είτε εκ περιβάλλοντος. οι μόδες κι οι οιήσεις καθώς κι οι ελπίδες κι όλο αυτό το στείρο λεξιπαίγνιο προφανώς κάπου σου είναι οικείες. επειδή εμένα δε μου είναι, καλό σου απόγεμα.

Ροζαλία είπε...

αν περιοριζαμε τις αναζητήσεις μας λόγω των προσώπων που πολλές φορές, συμπτωματικά ή από συμφέρον συναντούμε στον ίδιο δρόμο, τότε θα σταματούσε οποιοσδήποτε αγώνας και άσκηση.

Σάκης είπε...

Ροζαλια .....μην τσαντιζεσαι....θα παθεις τιποτα βραδιατικα......

Ανώνυμος είπε...

Όταν είναι γεμάτη από τέτοια πρόσωπα ε, κάτι δεν πάει καλά...κι αν ήταν έτσι θα έπειθαν και τον κόσμο και όχι μόνο τους πεισμένους από πριν. Μια ζωή άλλα αντ'άλλων και καμία αυτοκριτική είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για τον πάτο. Περαστικά!

Ροζαλία είπε...

και φταινε οι ιδεες για την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, την κακομοιριά, την ανεπάρκεια, τον κανιβαλισμό όσων δεν μπορουμε να τις πραγματώσουμε,έστω και στο ελάχιστο;
ή αυτό τις κάνει άχρηστες;
απλώς διαχωρίζεις τη θέση σου απ τους φορείς, αν δε σ εκφράζουν,και δεν επιτρέπεις -όσο μπορείς- να εξευτελίζουν τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό τους βολεύει γιατί μένει χώρος ν' αλωνίζουν..

Ροζαλία είπε...

μ αυτό θα συμφωνήσω τελευταίε ανώνυμε.δυστυχως.εκεί είναι κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα και η ευθύνη.