Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στις κατασκηνώσεις της Παλιομηλιάς

Δεν προκαλούν ανησυχία τα 4-5 κρούσματα γαστρεντερίτιδας που παρουσιάστηκαν σε παιδιά που παραθερίζουν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Λεβαδέων, στην Παλιομηλιά Ελικώνος. Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.
Οι γονείς των ασθενών ενημερώθηκαν αμέσως και παρέλαβαν τα παιδιά τους κυρίως για να προφυλαχθούν οι υπόλοιποι μαθητές/παραθεριστές καθώς η γαστερντερίτιδα είναι κολλητική.

Το αίτιο της νόσου δεν είναι ακόμη γνωστό. Το νερό της κατασκήνωσης αποκλείεται να ευθύνεται για τη γαστρεντερίτιδα καθώς χλωριώνεται κανονικά. Περαιτέρω από το ίδιο δίκτυο υδρεύεται και ο οικισμός Ζερίκι, όπου όμως οι κάτοικοι και οι παραθεριστές δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα.
Το πιθανότερο είναι ο ιός να προέρχεται από φαγητό που εισήλθε "έτοιμο (μαγειρεμένο δηλαδή)"στην κατασκήνωση από κάποιον επισκέπτη μικρού μαθητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κατασκηνώσεις του Δήμου Λεβαδέων στην Παλιομηλιά είναι οι μόνες στη Βοιωτία που διαθέτουν άδεια λειτουργίας εγκεκριμένη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των παιδιών που παραθερίζουν εκεί αλλά και στις άλλες αντίστοιχες εγκαταστάσεις της περιοχής...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χώρα ειναι βουτηγμένη στη διαφθορά και στο οργανωμενο έγκλημα...Δεν πιστεύουμε στα αυτιά μας. Ούτε στη Λατινική Αμερική δεν υπάρχει τέτοια κατάσταση. Η Ευρώπη και τα μουσεία μας μάραναν...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε πρέπει να σουν καλός στην έκθεση ε?
Εκτός θέματος.........

Εωσφόρος είπε...

Παραπέμπεται για τον Σεπτέμβριο.
Και για τιμωρία να πάει όλο το καλοκαίρι στην κατασκήνωση της Παλιομηλιάς.