Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2007

Αλλο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής από τη Μυτιληναίος

Ανεξάρτητο σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή εκτός ΔΕΣΜΗΕ, προωθεί η Μυτιληναίος Α.Ε., επιβεβαιώνοντας το σημερινό(!!!) θέμα της viotia.blogspot.com.
Πιθανότατα σε συνεργασία με την ισπανική Endesa, η θυγατρική της Μυτιληναίος MPGS SA θα κατασκευάσει ανεξάρτητο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής 412 MW, που θα λειτουργεί με φυσικό αέριο στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας επενδύοντας 220 εκατομ. ευρώ. Η κατασκευή θα ξεκινήσει εντός του Μαρτίου 2007 και θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2009, δίπλα ακριβώς από τον σταθμό Ήλεκτρισμού και Θερμότητας που ήδη ολοκληρώνεται και θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Ο νέος σταθμός θα χρησιμοποιεί ασφαλώς φυσικό αέριο, αέριο του οποίου ο αγωγός μέχρι τον Αγιο Νικόλαο θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2007.


Τι σημαίνουν όλα αυτά και ποια η σημασία τους για τη Βοιωτία είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα στο οποίο πολύ σύντομα θα επανέλθουμε. Εκείνο που αυτή τη στιγμή προέχει είναι ότι φαίνεται πως οι υποψήφιοι για την άδεια του ΔΕΣΜΗΕ περιορίζονται σε τέσσερις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: