Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

Πολλά τα λεφτά, Αρη

Χρυσοφόρα θα είναι η επταετία 2007-2013 για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή τους δήμους και τις νομαρχίες της Ελλάδας. Οπως προχείρως υπολογίζεται οι τοπικοί άρχοντες θα διαχειριστούν συνολικά 45 δισ. Ευρώ εκ των οποίων τα 12 δισ. θα προέρχονται από το λεγόμενο Δ’ ΚΠΣ και τα υπόλοιπα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Οπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό που μπορεί να μεταβάλει εξ ολοκλήρου την εικόνα της ελληνικής περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα είναι και η τελευταία ευκαιρία της χώρας να εκσυγχρονίσει τις δομές και τις υποδομές του απίστευτου ελληνικού κράτους.
Ασφαλώς η μέχρι τώρα εμπειρία δεν είναι θετική και στην πραγματικότητα οι πιθανότητες να «πιάσουν τόπο» αυτά τα τεράστια κονδύλια είναι ελάχιστες καθώς η ποιότητα των αιρετών και των στελεχών των ΟΤΑ είναι πολύ χαμηλή ενώ η διαφθορά και η διαπλοκή ρυθμίζουν τις αποφάσεις των νομαρχών και των δημάρχων.
Πάντως ένα τέτοιο τεράστιο ποσό, επαναλαμβάνουμε 45 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορες τις ελληνικές τράπεζες. Ετσι πρώτη η Εurobank διοργανώνει στις 28 Φεβρουαρίου σεμινάριο για τις στρατηγικές ανάπτυξης και χρηματοδότησης επενδύσεων από ΟΤΑ. Στο σεμινάριο είναι προσκεκλημένοι οι 1.050 νέοι δημοτικοί άρχοντες και νομάρχες της χώρας ενώ ως εισηγήτρια έχει προσκληθεί η αρμόδια για τις κοινοτικές επιδοτήσεις Πολωνή επίτροπος κ. Ντανούτα Χούμπνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: