Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μέχρι την τελευταία στιγμή αναθέσεις ο Κλέαρχος


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ




















Δεν πρόλαβε να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη ο απερχόμενος Κλέαρχος Περγαντάς λόγω απουσίας του απ' ό,τι πληροφορούμαι στο Παρίσι. Ομως πρόλαβε στις 21 Αυγούστου 2014, μόλις 10 μέρες πριν από την αποχώρησή του από την Περιφέρεια, να δεσμεύσει τον κ. Μπακογιάννη για το 2014-2015 με την ανάθεση νομικής υποστήριξης, όπως φαίενται με την απόφαση 4361 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που υπογράφει.
Δεν έχω αμφιβολίες ότι η ανάθεση είναι νόμιμη -στο πλαίσιο του ελληνικού παραλογισμού που επιτρέπει σε απερχόμενους αιρετούς να δεσμεύουν με την υπογραφή  τους τους διαδόχους μέχρι την ημέρα παράδοσης της αρχής-ένας τομέας που δείχνει πόσο πόσο σαθρό τρόπο -αλλά και πόσο και βολική- για ορισμένους είναι δομημένη η δημόσια διοίκηση.
Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία ότι πρόκειται περί νόμιμης ενέργειας. Αλλά ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;
Κατηγορηματικά όχι -ρωτήστε τον Γιώργο Βουλγαράκη. Και στην περίπτωσή μας είναι και δυσλειτουργικό που μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη αργομισθία. Κι αυτό από την άποψη ότι ο/η νομικός σύμβουλος της Περιφέρειας πρέπει να έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του νέου Περιφερειάρχη ώστε η συνεργασία να είναι αποτελεσματική και παραγωγική.

Οι διαχρονικές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης εξακολουθούν να αποτελούν ανυπέρβλητο εμπόδιο στην όποια ανόρθωση μπορούσε να  ελπίζει η Ελλάδα. Οι ίδιοι οι παλαιοί αιρετοί, οι παλαιοί αυτοδιοικητικοί, που οι περισσότεροι είναι υπόλογοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού για την κατάρρευση της χώρας, συνεχίζουν ως τις 31 Αυγούστου τις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Ομως η 1 Σεπτεμβρίου πρέπει να είναι μια άλλη μέρα για τη Στερεά.Ο νέος Περιφερειάρχης ο κ. Μπακογιάννης δεν πρέπει να ακολουθήσει τον ολισθηρό αυτόν δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: