Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Θορυβημένο το ΠΑΣΟΚ από υποψηφίους... υποψηφίους

Θορυβημένο από την διαμάχη μεταξύ φιλόδοξων υποψηφίων -σε όλα επίπεδα και με σχεδόν όλα τα μέσα- που διεξάγεται στο εσωτερικό του κόμματος φέρεται το θεσμικό ΠΑΣΟΚ στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η Περιφερειακή Επιτροπή Στερεάς με αυστηρή της ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι για την ανάδειξη υποψηφίων υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και πως ανακοίνωση υποψηφιότητας ή και συζήτηση τέτοιων θεμάτων από όργανο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί καταστατική παραβίαση. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς έχει ως εξής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (Ε.Κ.Α.Π.) του ΠΑΣΟΚ , ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με το άρθρο 49 του Καταστατικού οι διαδικασίες για την ανάδειξη υποψηφίων για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010 καθώς και οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων βουλευτών για τις Εθνικές Εκλογές , θα διεξαχθούν έπειτα από έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τον Γραμματέα του Κινήματος και θα εξεταστούν από τις αρμόδιες Επιτροπές Αξιολόγησης Υποψηφίων .
Μέχρι τότε τυχόν ανακοίνωση υποψηφιότητας καθώς και συζητήσεις που θα προκληθούν από οποιοδήποτε όργανο , θεωρείται καταστατική παραβίαση και θα παραπέμπετε αυτοδικαίως στην Ε.Κ.Α.Π. για πειθαρχικό έλεγχο , σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού
της .
Το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Στερεάς Ελλάδας



Φυσικά ελάχιστα μπορεί να ανακόψει την ογκούμενη αντιπαράθεση για τα αξιώματα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Στερεάς. Η συζήτηση έχει ανοίξει. Για την ακρίβεια δεν έκλεισε ποτέ. Μια σειρά αιτιών δημιουργούν και τροφοδοτούν αυτό το φαινόμενο που ενώ ως ένα σημείο είναι επιθυμητό από τις κεντρικές πολιτικές ηγεσίες όταν υπερβεί συγκεκριμένα όρια αρχίζει να βλάπτει το κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα.

Κομβικό σημείο της διερεύνησης φαινομένων υπερπροσφοράς υποψηφίων και της εξ αυτού του συνωστισμού πτώσης τους επιπέδου πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελεί η αναμένομενη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Νίκη που σημαίνει για τη Βοιωτία λόγου χάριν 2 περισσότερες έδρες στη Βουλή ενώ ο ενθουσιασμός της νίκης υπολογίζεται ότι μπορεί να κερδίσει και τις τοπικές εκλογές του 2010 τροφοδοτώντας φιλοδοξίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ομως δεν αρκεί η αναμενόμενη κατάληψη της εξουσίας να εξηγήσει όσα συμβαίνουν και όσα νομοτελειακά θα συμβούν στις επομένες εβδομάδες.
Η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2007 ήταν αδύναμο, η ορθή επισήμανση ότι στο κόμμα αυτό δεν υπάρχουν στη Βοιωτία και στη Στερεά στελέχη με σαφές προβάδισμα και ηγετική παρουσία, η πολιτική προέλευση συγκεκριμένων υποψηφίων και οι τρόποι που μετέρχονται για την πολιτική επικράτηση οριοθετούν ένα εκρηκτικό ή καλύτερα ναρκοθετημένο και πάντως α-πολιτικό πλαίσιο συγκρούσεων στην πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του μέλλοντος.
Θα επανέλθουμε...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τώρα που γυρίζει...την είδαν μερικοί...και δείχνουν πόσο πολύ νοιάζονται για την χώρα, την οικονομία, κλπ...μια θεσούλα στη βουλή θέλουν...γι'αυτό ιδρώνουν στις δηλώσεις!

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ. ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΈΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΕς ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. ΕΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ;

Ροζαλία είπε...

πρωτος και με διαφορά ο Τόγιας! κάτι λέει..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΜΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΕΤΕΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΑΜΑΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΓΕΛΑΤΕ ΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΡΟΖΑΛΙΑ
ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ; ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΚΑΛΟΠ;

Ανώνυμος είπε...

σε λιγακι θα χασουνε το νανακι τους ολοι.

Ροζαλία είπε...

....Εδώ δίπλα το είδα..ήταν τόσο εύκολο. Γιατί να κάνω δημοσκόπηση;!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ροζαλία
αντιγράφεις και εσύ σαν κάποιους άλλους;
επιδημία έπεσε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τόγιας είναι ο μόνος σίγουρος για την επόμενη βουλή. Ας κοιτάξουν να μπουν κι οι άλλοι αν μπορούν κι αν αξίζουν!

Ανώνυμος είπε...

σιγά μη σκίσεις κανα καλσόν ρε συ.....

Ανώνυμος είπε...

Κι... άλλες εννοείς Ανώνυμετων 3.03!