Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

9 χρόνια πρωτιά για τη viotia


του Δημήτρη Λάμπρου

















Συμπληρώνονται σήμερα 9 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη ανάρτηση του viotia.blogspot.com.  Είναι το πρώτο δημοσιογραφικό ιστολόγιο στη Βοιωτία και ασφαλώς ο μεγαλύτερος σε αναγνωσιμότητα και σπουδαιότερος από πλευράς περιεχομένου και ποιότητας ιστότοπος στην περιοχή. Ηταν ο πρωτοποριακός ιστότοπος που κυριολεκτικά έβαλε τον νόμο Βοιωτίας στο Διαδίκτυο
Και υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που έγιναν για πρώτη φορά στη viotia. Για όλα είμαι υπερήφανος.

Εκατοντάδες αποκλειστικά ρεπορτάζ, δεκάδες άρθρα που έχουν μείνει κλασικά, συζητήσεις ελεύθερες, υψηλού επιπέδου και αξέχαστες. Πρόχειρα θυμίζω την ανακατασκευή του ΞΕΝΙΑ  Λιβαδειάς έργο της viotia, τις καίριες και αποφασιστικές παρεμβάσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (για το οποίο έχουμε ακόμη πολλά να αποκαλύψουμε και να κάνουμε) και την εκστρατεία για την ελληνική γλώσσα. Και δεν ήταν μόνο αυτά: μόνο στη viotia  δόθηκαν και δίνονται πολιτικοί αγώνες, εδώ γίνονται οι αποκαλύψεις, οι συγκρούσεις οι καθημερινές με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Σ' αυτό το τελευταίο θα σταθώ λίγο περισσότερο. Εν όψει των τραγικών για τη χώρα εξελίξεων είμαι υπερήφανος που η viotia έχει μέχρι κεραίας προβλέψει από την πρώτη στιγμή και κόντρα σε όλους την τροπή των πραγμάτων. Και κυρίως επειδή η viotia μόνη αυτή έχει υποδείξει προσωπικά τους ενόχους πολύ πριν οι περισσότεροι αντιληφθούν τι συνέβη. Αυτή η αντιπαράθεση με τους απατεωνίσκους, με τα λαμόγια που κατέστρεψαν την πατρίδα αποτελεί ένα όλο και πιο σημαντικό κεφάλαιο της προσφοράς της viotia στην Βοιωτία.
Και από την άλλη δείχνει την εγκυρότητα της ανάλυσης και την ορθότητα των προτάσεων που κατά καιρούς έχω διατυπώσει για την θεραπεία των διαχρονικών παθογενειών που ταλανίζουν την Ελλάδα, τη Βοιωτία, τη Λιβαδειά.
Σ' αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε από εδώ κι από το www.viotiaplus.gr τη μάχη με την ίδια αξιοπιστία, την ίδια εγκυρότητα, την ίδια απαράμιλλη ποιότητα. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς πάτρονες, δίνοντας ξανά στη δημοσιογραφία τη χαμένη της τιμή.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη -που ποτέ δεν διαψεύσαμε και ποτέ δεν θα το κάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: