Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Προσφορά ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας στο Ορφανοτροφείο Λιβαδειάς

Ολοκληρώθηκε η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο ορφανοτροφείο Λιβαδειάς.
Με ιδιαίτερη χαρά η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, επίσκεψη στο ορφανοτροφείο Λιβαδειάς. Σκοπός μας ήταν η παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη υγιεινής), ρούχων και βιβλίων στα παιδιά που φιλοξενούνται στο «σπίτι» αυτό, όπως τα ίδια με αγάπη αποκαλούν. Η πρωτοβουλία μας αυτή εντάσσεται στην πανελλαδική δράση της ΟΝΝΕΔ “Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα”, η οποία πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία πέντε χρόνια.
                                                         
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής, μας συνομιλήσαμε με τις υπεύθυνες του ιδρύματος σχετικά με τη λειτουργία του αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ενημερωθήκαμε για τη ζωή των παιδιών σε αυτό. Ιδιαίτερη εντύπωση μάλιστα, μας έκανε το γεγονός πως τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί –κορίτσια από 4 έως 18 χρονών- αναφέρονται στο χώρο ως «σπίτι» τους, λόγω της οικογενειακής ζεστασιάς και θαλπωρής που επικρατεί. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το «σπίτι» λειτουργεί εδώ και 51 χρόνια, ενώ πολλά από τα κορίτσια που κάποτε διέμεναν εκεί κατάφεραν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, να σπουδάσουν σε τριτοβάθμια ιδρύματα και να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια.

Θα θέλαμε από τη πλευρά μας να δώσουμε πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια στους ανθρώπους που με αστείρευτη αγάπη, αυταπάρνηση και αφοσίωση δημιούργησαν και κρατούν ζωντανό αυτό το «σπίτι». Η χθεσινή μας προσφορά αποτελεί λιθαράκι βοήθειας στην τεράστια προσπάθεια που επιτελείται, ευελπιστούμε όμως να συμβάλαμε, έστω και λίγο, στο χαμόγελο των παιδιών αυτές τις ημέρες.
Με εκτίμηση,
Ν.Ε. Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απορώ για ποιον λόγο τους δίνετε βήμα για να αρθρώσουν λόγο και να δηλώσουν την ύπαρξη τους! Άτομα τρομακτικά θρησκόληπτα που παίρνουν εντολές από την καταστροφική κεντρική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Ενώ οι συριζο-καμένοι ελεύθεροι κι ωραίοι!!!827

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΔΙΝΟΥΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΑΧΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ.Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ ΤΗΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ;(ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ)

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΠΟΖΑΡΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΙΒΩΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ !!

Ανώνυμος είπε...

Μην πας να συσκοτίσεις την απατεωνιά σας με το να σπερνεις διχόνοια και να βάζεις σε κομματικά καλούπια αυτούς που σχολιάζουν ενάντια των βιαστών. Γίνεσαι συνένοχος όπως συνένοχοι είναι αυτοί που ποζάρουν στα κουτιά με τροφή!

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας είπε...

Γνωρίζουμε πως αν ήμασταν τα "κόκκινα" παιδιά, θα πλέκατε εγκώμια για την... "κοινωνική ευαισθησία της αριστερής νεολαίας του τόπου". Επομένως τα σχόλια σας δεν μας αγγίζουν. Καλές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ ΕΧΕΤΕ ΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ.ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ ,ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟΥΣ;(ΛΙΒΑΔΙΤΗΣ)