Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Οι δαπάνες των υποψηφίων8. Γιάννης Καράμπελας

Ο Γιάννης Καράμπελας, μπορεί να εμφανίζεται συχνά σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά στην έντυπη επικοινωνία του αυτή τη φορά (και σε αντίθεση με το 2004) έχει περιορίσει τα έξοδά του,

Το δίπτυχό του είναι απλό, με μικρές φωτογραφίες -μεταξύ των οποίων και η του 2004 με τον ασπασμό Καραμανλή- και λίγα λόγια για τις καλές προθέσεις του υποψηφίου.
Εδώ να τονίσουμε ότι και το σημείωμα του Καράμπελα, όπως και σχεδόν όλων των υποψηφίων, πάσχει στη γλώσσα, σε νοηματικό επίπεδο, στο συντακτικό, στην ορθογραφία και σε τυπογραφική επιμέλεια. Λ. χ. ο Καράμπελας γράφει κάπου "Εδώ και τρεισιμήσι χρόνια εσείς δώσατε...". Το σωστό είναι "τριάμισι χρόνια": "τα χρόνια¨είναι ουδέτερο (τρία χρόνια όχι τρεις χρόνια). Τέτοια λάθη -που επαναλαμβάνουμε δεν υπάρχουν μόνο στα κείμενα του Καράμπελα- διαβάζουν οι νέοι από τους υποψηφίους πατέρες του Εθνους. Τέλος πάντων.

Ο Καράμπελας έχει πολλά να χάσει και λίγα να κερδίσει από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση. Το παρασκήνιο που εξελίχθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιλογή του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι η Ρηγίλλης δεν υπολογίζει στα φαβορί τον Λιβαδείτη πολιτευτή, εκμηδενίζοντας με αυτό τον τρόπο κάθε ελπίδα για εκλογή του. Ολες οι ελπίδες πλέον συγκεντρώνονται στον δεύτερο σταυρό, καθώς θεωρείται σχετικά ακίνδυνος από τους άλλους υποψηφίους. Σε όλες τις περιπτώσεις, αν ο Καράμπελας δεν κατορθώσει να τερματίσει πάνω από την τέταρτη θέση τότε αποτυγχάνει δεύτερη φορά και ίσως οριστικά...

Για τις δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας τα πράγματα είναι λίγο ασαφή, προς το παρόν και πάντως δεν επιβαρύνονται από το έντυπό του. Μετά τις εκλογές θα έχουμε νεώτερα...

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν θέλω να κακοκαρδίσω κανένα αλλά γιατί σε περίπτωση μη εκλογής του ο Γ. Καράμπελας δεν θα έχει και τρίτη ευκαιρια. Νεος σε ηλικία και άφθαρτος θεωρώ οτι μπορεί να κάνει την έκπληξη,άλλωστε η επαρχία Λειβαδιάς είναι επιτακτική ανάγκη να εκλέξει δικό της βουλευτή.

Ανώνυμος είπε...

Η ακτινογραφια των υποψηφίων της ΝΔ

Β. Μπασιάκος, ο μακροβιότερος υπουργός Γεωργίας απο το 1981 και μετά. Βοήθησε την Βοιωτία αν και θα μπορούσε να κάνει περισσότερα. Εκτιμάται οτι θα υπάρξουν ψήφοι δυσαρέσκειας που θα κατευθυνθούν προς άλλους βουλευτές, αλλά η πρωτιά δεν φαίνεται να αμφισβητείται.

Μ. Γιαννάκης ο άλλος βουλευτής της επαρχίας Θήβας αυτή την φορά δεν έχει εύκολο έργο. Η δισταυρία μάλλον δεν τον ευνοεί αλλά θα δώσει μάχη. Είναι συγκροτημένος και γνωρίζει τα προβλήματα της Βοιωτίας .


Α. Κουτσούμπας Εδω αρχίζουν τα δύσκολα, ο Λειβαδίτης δικηγόρος έχει αποτύχει να εκλεγεί τόσο σε βουλευτικές όσο και σε νομαρχιακές εκλογές αν δεν εκλεγεί και αυτή την φορά το πολιτικό του μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο. Εχει το κοινό του ωστόσο είναι αμφίβολο αν μπορέσει να τα καταφέρει.

Σ. Μανάρα Μαυράκη είναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια βουλευτής της ΝΔ που κατεβαίνει στον νομό, οι πιθανότητες εκλογής δεν είναι πολλές αλλά ο στόχος είναι μια αξιοπρεπή παρουσία η οποία θα την βοηθήσει στην συνέχεια.

Ν. Στάμου παλιά καραβάνα ωστόσο έχει ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Δεν έχει καταφέρει να εκλεγέι όσες φορές έχει θέσει υποψηφιότητα. Θα δώσει σκληρή μάχη και ελπίζει λόγω δισταυριας.

Γ. Καράμπελας ίσως η έκπληξη εφόσον η ΝΔ εκλέξει τρίτο βουλευτή. Είναι η δεύτερη φορά που δοκιμάζει τις δυνάμεις του έχει τον αέρα της ανανέωσης με το μέρος του και ίσως καταφέρει να αναδειχθεί ο επόμενος βουλευτής της ΝΔ στην επαρχία Λειβαδιάς.

Ανώνυμος είπε...

153

Είναι σίγουρα ο αριθμός που ακούστηκε πιο πολύ στα πηγαδάκια των υπουργών στη ΔΕΘ που είχαν γνώση των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με αυτές, τόσες είναι οι έδρες που παίρνει η ΝΔ και αυτό μάλιστα στο χειρότερο σενάριο. (Θυμίζουμε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 151 έδρες για αυτοδυναμία). Ας κρατάνε όμως μικρό καλάθι, μιας και οι αναγωγές των αναποφάσιστων που γίνονται, δεν είναι τόσο ασφαλής μέθοδος. Και αν η πρωτιά της ΝΔ έχει κλειδώσει προ πολλού, η αυτοδυναμία παίζεται ακόμη (από ευνοϊκή θέση μεν) αλλά π.χ. ένα σημαντικό λάθος της ΝΔ αρκεί για να χαθεί. Το ApoMesa.Info θα συνεχίσει να σας ενημερώνει για όσες μυστικές δημοσκοπήσεις έρχονται σε γνώση μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τα λέει το παιδί.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή ΠΑΡΑΚΜΗ

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ επέτρεψέ μου να σε συγχαρώ για το "τριάμισι" το οποίο το έχουν προσπεράσει πάρα πολλοί σε αυτές τις εκλογές......

Ανώνυμος είπε...

Exw megalh periergeia na dw pou tha ftasei h kakia sas kai o "komplexismos" sas pali ...

βοιωτός είπε...

@Ανώνυμε1,
δεν είναι πολύπλοκο. Στην περίπτωση που ο Καράμπελας τερματίσει 5ος ή 6ος τότε στις επομένες εκλογές ή θα διατηρηθεί το ίδιο ακριβώς ψηφοδέλτιο ή αν αλλάξει κάποιος θα είναι αυτός. Νομίζω ότι αυτό ισχύει για όποιον από τους πολιτευτές της παλαιάς επαρχίας Λιβαδειάς τερματίσει 5ος ή 6ος καθώς όλοι έχουν δοκιμαστεί.

@Περαστικέ,
Θα παρακαλούσα να μην χρησιμοποιούμε συνθήματα εδώ.

@Μπέκαμ,
δεν είδα την άποψή σου. Και εκ παραδρομής γράφεις "Επέτρεψέ μου". Το σωστό είναι "Επίτρεψέ μου", η προστακτική δεν παίρνει αύξηση.:-)

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ, το λάθος έγινε προφανώς εκ παραδρομής και ίσως επειδή δεν ήθελα να έχει το χαρακτήρα της προστακτικής, η παρατήρησή μου......
η άποψή μου για τη Βοιωτία είναι ότι, αν η ΝΔ πάει στο + 3 όπως φαίνεται και από τις χθεσινές μετρήσεις (Ν.Δ.:42-43, ΠΑΣΟΚ: 39-40), τότε υπάρχει μικρή πιθανότητα να είναι πρώτο κομμά στο νομό....σημειώνω ότι το 2004 με πανελλαδική διαφορά στο +4,7 η βοιωτία έδωσε +1%.....όσον αφορά τις υποψηφιότητες της ΝΔ θα έλεγα ότι είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των νυν βουλευτών. η μικρή σε διάρκεια προεκλογική περίοδος και οι τρεις σχεδόν ισοδύναμες υποψηφιότητες από την "επαρχία Λιβαδειάς" δίνουν ασφαλές προβάδισμα στους δύο βουλευτές του νομού.....η τρίτη θέση θα παιχτεί μέχρι την τελευταία ημέρα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα προκύψει και τρίτη έδρα στη βοιωτία για το πρώτο κόμμα.........

βοιωτός είπε...

Μπέκαμ, μπορώ να σε φωνάζω Ντέιβ;
Ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου.
Οντως υπάρχει μικρό ενδεχόμενο να πάει 2-2 η Βοιωτία.
Για την παλαιά επαρχία Λιβαδειάς επαναλαμβάνω: Οποιος από τους τρεις τερματίσει 5ος ή 6ος χάνεται. Γιατί δοκιμάστηκε επανειλημμένως και απέτυχε Ερχονται ιατροί, φιλόλογοι, αεροπόροι και το χειρότερο; Δικηγόροι, που διεκδικούν θέση στο ψηφοδέλτιο.
Από τους τρεις ο Καράμπελας βρίσκεται στη δυσχερέστερη θέση καθώς το κόμμα της ΝΔ έδειξε ότι δεν τον υπολογίζει. Και το κόμμα δεν θα το έκανε τυχαία αυτό: θα είχε τις μετρήσεις του.
Νομίζω ότι έτσι έχουν τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

καλες οι αναλύσεις σας αλλά τον λαό της βοιωτίας τον ρωτήσατε ;;;

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ, πιστεύω ότι και οι τρεις θα έχουν πρόβλημα, σε περίπτωση μη εκλογής τους, να υποστηρίξουν εκ νέου την υποψηφιότητά τους......
ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου για τα επαγγέλματα ......
αν και ασχολούμαι, όπως θα έχεις καταλάβει και με δημοσκοπήσεις, θεωρώ ότι η καλύτερη μέτρηση είναι αυτή των εκλογών........χαιρετίσματα από το los angeles...:)

Ανώνυμος είπε...

Στο Νομό αν η ΝΔ πάρει 38% θα το θεωρήσω επιτυχία.
Οπότε κοιτάξτε ποιός θα είναι ο βουλευτής. Νομίζω Στάμος.
όσο για το ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά νομίζω θα φτάσει το 44%

Ανώνυμος είπε...

Η άποψη οτι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει πανελλαδικά 44% δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι οτι η ΝΔ προηγείται περίπου με 2%και θα σχηματίσει οριακή αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός απο τις στατιστικές μήπως να ασχοληθούμε και με τους αγώνες των υποψηφίων για την βελτίωση της ζωής μας; Ή έχω πολλές απαιτήσεις; Πάντως για τον μακροβιότερο - ελέω αποπομπής Τσιτουρίδη- υπουργό θέλω να συμπεριλάβουμε στο μεγαλειώδες έργο του:
- την τροπολογία που κατέθεσε τον περασμένο Ιούνιο για να μην κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα στα δάση
- τον αποχαρακτηρισμό γής υψηλής παραγωγικότητας για να μπορούν να εκγαθίστανται όπου τους αρέσει βιομηχανικές,ενεργειακές κλπ μονάδες
- την μείωση του αγροτικού πληθυσμού
κλπ, κλπ, κλπ
-

Ανώνυμος είπε...

Εχετε πρόβλημα με τον Υπουργό. Μιά παροιμία λέει όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Αντί να κατηγορείτε καλό θα είναι να σκεφτήτε πότε στο παρελθόν Βοιωτός Υπουργός έκανε τόσο έργο. Ο φανατισμός δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.