Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007

Προσωπική νίκη Καραμανλή


Μεγάλη διαφαίνεται η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που όμως και αυτή εμφανίζεται αρκετά αποδυναμωμένη σε σχέση με την πολιτική της επιρροή του 2004.
Ενα πρώτο πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι εκλογές του 2007 κερδήθηκαν καθαρά από τον Κώστα Καραμανλή προσωπικά και από τη συντριπτική του υπεροχή του σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.

7 σχόλια:

ΤΣΑΜΑLLIEN είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ

βοιωτός είπε...

Τσαμάλιεν,
αυτή ακριβώς είναι η δουλειά του και αν θες και η απαίτησή μας. Οχι άλλα λάθη στις επιλογές από τα υπουργεία ως τους συμβούλους.

nkalomiris είπε...

Ποιο άξιους υπουργούς δηλαδή. Όπως Πολύδωρα. Όταν θα τον κάνει υπουργό παιδείας να δούμε ποιος θα είναι περήφανος για την κυβέρνηση.

Ρε βοιωτέ σαν τα κοράκια του νεκροθάφτη στον Λούκι Λούκ, αμέσως να βγάλεις γκάλοπ για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ωραίος! το ευχαριστήθηκα. Έτσι γιατί μάλλον δεν καταλάβανε στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα η ΝΔ καταλαμβάνει 152 έδρες.Είμαι πολύ περίεργος να δω ποιές μεταρρυθμίσεις δεν έκανε με 165 βουλευτές και θα τις κάνει με 152,με το δεδομένο ότι σε 1,5 χρόνο έχουμε τις ευρωεκλογές και στην βουλή θα υπάρχει το ΛΑΟΣ,το οποίο θα κραυγάζει για "προδότες" και "πουλημένους" σε οτιδήποτε θα τολμήσει να κάνει η κυβέρνηση, από αποκρατικοποιήσεις μέχρι τις ρυθμίσεις των εθνικών θεμάτων.Καλορίζικοι οι παλιοί!

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές αντιδράσεις στην εφαρμογή του προγράμματος μιας και διαθέτει οριακή πλειοψηφία. Θα πρέπει όμως να παραμένει απαθής για να μην ματώσει ή πρέπει να θέσει σε εφαρμογή το προγραμμά της? Τα προβλήματα δεν μπορούν να περιμένουν είναι μεγάλα και χρόνια. Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ρωτώ : έχουν την ψευδαίσθηση οτι σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ δεν θα προχρωρούσαν οι αποκρατικοποιήσεις? Νομίζει κανείς οτι θα υπήρχε διαφορά πολιτικής με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ?

Ανώνυμος είπε...

Παυλαίε, δεν ισχυρίστηκα οτι η ΝΔ δεν θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της.Απλα να σημειώσω ότι για τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αναφέρεις η ΝΔ δεν έκανε τίποτα γι'αυτά τα προηγούμενα 3.5 χρόνια με 165 βουλευτές,έχοντας ισχυρή λαική εντολή και μία επιεικώς ανίσχυρη αντιπολίτευση,όταν δεν συμφωνούσε με την κυβέρνηση.Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι με 152 βουλευτές, μια δύσπιστη κοινή γνώμη, με ένα ΛΑΟΣ να παριστάνει τον χούλιγκαν στη Βουλή, ένα ΠΑΣΟΚ με Βενιζέλο αρχηγό που σίγουρα δεν είναι ο μαλακός και ηπίων τόνων Παπανδρέου, Ευρωεκλογές σε 1,5 χρόνο και εκλογή ΠτΔ σε 2 θα εφαμόσει το πρόγραμμα της(sic); Η βασική διαφορά της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είναι ότι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ οι όποιες αλλαγές θα περνούσαν πολύ πιο εύκολα χάρις στις προνομιακές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές.Και να μην ξεχνιόμαστε,μόνον ο άρχων του παρασκηνίου Κώστας Μητσοτάκης κατάφερε να κυβερνήσει επί 3.5 χρόνια με 152 βουλευτές!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ορχομένιε μάλλον ξεχνάς οτι το 2001 με το νομοσχέδιο Γιαννίτση το οποίο αύξανε τα όρια ηλικίας ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες και όλοι οι Πασκίτες και το νομοσχέδιο έγινε χαρτοπόλεμος ? Ο Γιαννίτσης εκδιώχθηκε και ανέλαβε ο Ρέππας για να φτιάξει τελικά ένα νομοσχέδιο σούπα που τάχα θα έλυνε το πρόβλημα του ασφαλιστικού για 30 χρόνια. Οσον αφορά τον Μητσοτάκη με 47% είχε οριακή πλειοψηφία 151 εδρών κερδίζοντας άλλη μία (Κέρκυρα)μετά απο απόφαση του εκλογοδικείου.