Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση από τον Μιχάλη Γιαννάκη για το ρεύμα

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με τα δημοσιεύματα για τα ανεξόφλητα τιμολόγια της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


"Την ώρα που ένα στα τρία νοικοκυριά αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβέρνηση εμμένει στην λογική της υπερφορολόγησης της ενέργειας.
Την ίδια ώρα που οι λογαριασμοί στοιβάζονται ανεξόφλητοι στα Ελληνικά νοικοκυριά, το Δημόσιο αναδεικνύεται στο μεγαλύτερο “μπαταχτσή” απέναντι στη ΔΕΗ.
Επιτέλους, η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι με τους φόρους και τις αυξήσεις που επιβάλλει στην ηλεκτρική ενέργεια - ένα είδος πρώτης ανάγκης- μειώνει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματα των νοικοκυριών, τα οποία βρίσκονται ήδη στο “κόκκινο”.
Μετατρέπει, έτσι, συνειδητά τους πολίτες, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες υποχρεώσεις που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική, σε στρατιά “κακοπληρωτών”. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να ανακαλέσει τις άμεσες ή έμμεσες αυξήσεις που προκάλεσε στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας η πολιτική της".
Η κυβέρνηση οφείλει να ανακουφίσει τους πολίτες, με ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους.
Σε αυτές τις συνθήκες, που βιώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, με τις στρατιές των ανέργων να αυξάνονται, δεν δικαιολογείται η διακοπή ρεύματος για κανέναν αδύναμο συμπολίτη μας».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντι να κουκουλωθει που τα εκανε μανταρα στη λιβαδεια ζητα και τα ρεστα. ωραιος ο Μιχάλης!

Ανώνυμος είπε...

δανείζουν τις τράπεζες και τα κανάλια και αυξάνουν συνεχώς την ΔΕΗ . τέτοια ισότητα και κοινωνική ευαισθησία

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι τους έκανε την μουρη κρέας...............ρε ουστ

Ανώνυμος είπε...

Νέες περικοπές στους μισθούς του δημοσίου δια χειρός Ολι Ρεν. Είχαμε ανησυχήσει ότι όλα πήγαιναν καλά!!!