Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κατηγορηματική δήλωση Τσιφή για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

Η επίσκεψη Τσιφή στο Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά το μεσημέρι αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη είδηση που συνδέεται με τις τοπικές εκλογές και τη Λιβαδειά από την πλευρά της πραγματικής πολιτικής.Το ίδιο και η κατηγορηματική δήλωσή του. Τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση πανεπιστημιακών τμημάτων και ΑΕΙ χρειάζονται αξιόπιστη αποκήρυξη από τους υποψήφιους δημάρχους Λεβαδέων. Αξιόπιστη όμως... Δείτε.
«Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενισχυθεί και με άλλα Τμήματα»

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιφερειακής-Οικονομικής Ανάπτυξης Λιβαδειάς του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Λιβαδειάς και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» Δημήτρης Τσιφής, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.


Τον κ. Τσιφή, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χαράλαμπος Μπότσαρης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από νέα Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς, είναι 100% λειτουργικό.


Μετά το πέρας της συνάντησης, ό κ. Τσιφής δήλωσε: «Το Τμήμα Περιφερειακής-Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς που λειτουργεί στη Λιβαδειά, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενισχυθεί και με άλλα Τμήματα ώστε να δημιουργηθεί στην πόλη μας Πανεπιστημιακή Σχολή, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι μια δέσμευση του Δημήτρη Τσιφή προς του Λειβαδίτες, προς τους Βοιωτούς.


Ευτυχής συγκυρία συνέδεσε την πρώτη δημαρχιακή μου θητεία από 2006 με την αρχή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά. Έχω αναλώσει πολλές δυνάμεις για να επιτύχω την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος που κοσμεί τη Λιβαδειά, αλλά δεν είναι της στιγμής να μιλήσω γι αυτό. Για να είμαι δίκαιος, η έλευση του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά, οφείλεται στην ομοθυμία και την ακλόνητη αποφασιστικότητα που επέδειξαν από το 2002 όλοι οι φορείς της πόλης, όλα τα κόμματα και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, με καταλυτική τη προσφορά της δημοτικής αρχής Ρούσσαρη.


Όπως τότε, έτσι και τώρα θεωρώ, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενωμένες θα πετύχουν, όχι μόνο τη διατήρηση, αλλά και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά. Η δημοτική μας παράταξη κι εγώ προσωπικά-όπως και άλλοτε- θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανάπτυξη της Λιβαδειάς και της Πανεπιστημιακής Σχολής της».
Από το Γραφείο Τύπου

PS1: Αυτά είχα να πω και ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λεβαδέων οφείλουν να λάβουν σαφή θέση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς στη Λιβαδειά

PS2: Αυτά είχα να πω και ότι το ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς πρέπει αμέσως να λειτουργήσει



19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο δήμαρχο. Η Λειβαδιά έχει δήμαρχο και το αποδεικνύει κάθε στιγμή. Και πάλι συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τσιφή για την πρωτοβουλία και για τη σθεναρή στάση.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο δήμαρχο. Η Λειβαδιά έχει δήμαρχο και το αποδεικνύει κάθε στιγμή. Και πάλι συγχαρητήρια στον Δημήτρη Τσιφή για την πρωτοβουλία και για τη σθεναρή στάση.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια μπραβο στον δημαρχο για την δηλωση..αλλα δε νομιζω να επηρρεαζει τις εξελιξεις ιδιαιτερα αυτη η δηλωση..ολα ειναι δεδικασμενα πλεον..λογω της θεσης μου γνωριζω οτι η συγχωνευση με τον καλλικρατη πανεπιστημιων ειναι προ των πυλων..και με δηλωσεις αυγα δε βαφονται...χρειαζονται συντονισμενες ενεργειες και οχι εκλογικα πυροτεχνηματα ,χωρις να κατηγορω τον τσιφη γνωριζοντας τις προθεσεις του..

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το έθεσε πρώτο θέμα της πολιτικής του λέει πολλά . Κίνηση ματ

ΕΛΜΕνταρης είπε...

ΝΑ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΦΗ.

Ανώνυμος είπε...

O Τσιφής έλαβε πρωτος θέση για το Παν.μιο αίτημα όλων των λιβαδιτών . Οι άλλοι υποψήφιοι δεν ενδιαφέρονται;

Ανώνυμος είπε...

ουτε μια κουβέντα...ούτε ο Παπαγγελής...ούτε η Πούλου...στα εγκαινια για το πανεπιστήμιο...οπότε...ετοιμαστείτε για νέους αγώνες...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5:37 ο Τσιφής κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Παίρνει θέση και συσπειρώνει τους Λειβαδίτες. Στις συντονισμένες ενέργειες που λες μπροστά μπαίνει ο Τσιφής. Ας ακολουθήσει ο Τόγιας με την ομάδα του.

Ανώνυμος είπε...

Οι άλλοι πως να ακολουθήσουν αφού είναι υπέρ της συγχώνευσης κια φού λένε ναι σε όλα . Καμια αντίσταση μαζί με τους Λειβαδίτες για το καλό της πόλης. Ποιο "καλό" τους ενδιαφέρει τελικά?

Ανώνυμος είπε...

tosa koblex exete gia tous ektos livadeias????na sas thumhsw oti oi 4 mikroteroi dhmoi tous opoious dioikousan o miltos ntalianhs,nikos papagelhs ktl exoun pleonasmata enw o dhmos livadeias einai kataxrewmenos.....apo tous dikous sas airetous pou toso glyfete, osan aulokolakes!!!an ginei kalikratis sta aei,dhladh noikokyrema kai ekei kai exoikonomish porwn,tha einai kako????tha xeboleuthhte epeidh den tha exhphreththoun ta sumferontakia sas????niazeste eseis gia thn pragmatikh anabathmish ths paideias?skefthte ta auta,kai sugxwreste me gia tous xarakthrismous.

Ανώνυμος είπε...

εσύ ρε φίλε που νοιάζεσαι για την αναβάθμιση της παιδείας και το νοικοκύρεμα δεν μας λες ΕΜΕΙΣ ιδρύσαμε τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ? Αυτοί τότε δεν έλεγαν ότι είναι αναβάθμιση και τώρα λένε πως δεν χρειάζονται? Πότε έλεγαν αλήθεια τότε ή τώρα? Και τι μεγαλόπνοος σχεδιασμός είναι αυτός γαι την Παιδεία? Τί είναι τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και τα ανοιγοκλείνουν όποτε θέλουν? Και εκεί βρήκαν να κάνουν περικοπές και τους νοικοκύρηδες? Τις σπατάλες τους δεν τις βλέπουν? άντε βραδιατικα , ό,τι ναναι....

Ανώνυμος είπε...

Έ άμα το έιπε ο Τσιφής......

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχουν κλείσει δεκάδες καταστήματα στη Λιβαδειά;
Γιατί το κόψιμο ενός μισθού αντιστοιχεί και στο κλείσιμο ενός μαγαζιού.
Γιατί αυτό έκανε το ΠΑΣΟΚ.
Το οποίο εκφράζει απόλυτα ο κ. Ππαγγελής.
Και το ψηφοδέλτιό του.
Ας μη κρύβεται.
ΜΑΥΡΟ στους δουνουτούδες.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΗμακοπούλου τί θέλει στο Πανεπιστήμιο;
Ενδιαφέρεται και για την ΠΑΙΔΕΙΑ;
ωΧ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ta panepisthmia kai ta tei den ta eftiaxa egw,oute yperaspizomai kanenan,logika omws ta lathi tou parelthontos kapote prepei na diorthothoun, arketos laikismos,ftanei pia,egw lew oti na nai???de se akousa na sxoliazeis kati gia ta oikonomika tou dhmou levadewn...gia thn kakodiaxeirhsh ktl
episeis den eimaste filoi,kai auth th fora einai prwi..

Ανώνυμος είπε...

Μπα και υπουργός παιδείας ο Μητσάρας. Κατηγορηματική δήλωση. "Το Πανεπιστήμιο όχι μόνο δεν θα καταργηθεί αλλά θα αναβαθμιστεί. Δεσμεύομαι γι αυτό". Αμφιβάλλω αν και η Διαμαντοπούλου μπορεί να κάνει τέτοια δήλωση. Αλλά προεκλογικές δηλώσεις είναι δεν στοιχίζουν και τίποτα. Έχουμε δει δηλώσεις και δηλώσεις του Τσιφή που την άλλη μέρα τις έκανε γαργάρα. Μην μας δουλεύετε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

σωστα
γιατί άμα ήταν υπουργός της Παιδείας θα έκλεινε πανεπιστήμια δεν θα πάλευε να τα κρατήσει

Ανώνυμος είπε...

Και τι είχε κάνει ο τσιφής δηλαδή για το πανεπιστήμιο;

Ανώνυμος είπε...

Νικάρα !!!
ΜΠΡΟΣΤΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ
ΜΠΡΟΣΤΑ & ΔΥΝΑΤΑ
Αυτοί είμαστε....... και ολίγον μαζοχιστές.
Πως να το κρύψουμε άλλωστε.
Κύριοι .... καληνύχτα σας.