Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Για τα ιταλικά στα σχολεία

Επιστολή για την καθυστέρηση εισαγωγής της ιταλικής στα σχολεία μας αποστέλλει η αναγνώστρια Κ.Ρ. Δείτε.

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΧΤΥΠΗΣΕ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Τα σχολεία άνοιξαν και τα Ιταλικά μπαίνουν στο 3ο έτος διδασκαλίας τους σε Γυμνάσια και Λύκεια. Όλο και περισσότεροι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου προτιμούν τα Ιταλικά, μία γλώσσα ευχάριστη στην ακοή, εύκολη στην εκμάθηση και χρήσιμη στην εργασία, στο εμπόριο και στα τουριστικά επαγγέλματα, αφού η Ιταλία είναι δίπλα μας.
Κι όμως, μετά από τις φιλόδοξες εξαγγελίες του τύπου «φέτος ο εκπαιδευτικός θα περιμένει τους μαθητές και όχι οι μαθητές τον εκπαιδευτικό», το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού βρήκε και πάλι φέτος χιλιάδες μαθητές να περιμένουν στο προαύλιο να διδαχθούν την ξένη γλώσσα που επέλεξαν.
Παράλληλα, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, πτυχιούχων καθηγητών Ιταλικής Φιλολογίας και επιτυχώντων στον τελευταίο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, περιμένουν την τοποθέτησή τους στα σχολεία.
Αναρωτιώμαστε, πραγματικά, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε να καταστεί δυνατή η προβλεπόμενη διδασκαλία Ιταλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ώστε καθηγητές και μαθητές της Ιταλικής να συναντηθούν επιτέλους στην ταξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: