Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Να απαντήσουν οι υποψήφιοι για το Μνημόνιο

Μ' αρέσει να περπατάω στο κέντρο της Λιβαδειάς. Αλλά ο περίπατος που έκανα το πρωινό της περασμένης Κυριακής δεν ήταν για αναψυχή. Αλλά για ρεπορτάζ. Ρεπορτάζ αγοράς ή καλύτερα ρεπορτάζ μιας καταστροφικής πορείας προς τον γκρεμό.
Μέτρησα και φωτογράφησα 50 καταστήματα κλειστά. Πενήντα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Και όχι σε τίποτε περιφερειακά σοκάκια ούτε σε μακρινές συνοικίες.Στις πιο κεντρικές οδούς της Λιβαδειάς, στη Στρατηγού Ιωάννου και στην Καραγιαννοπούλου μέχρι το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Πενήντα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ στο κέντρο της Λιβαδειάς, 30 στη Στρατηγού Ιωάννου και 20 στην Καραγιαννοπούλου μέχρι το Ζάππειο. Η οικονομική κατάρρευση είναι ήδη εδώ, κατοικεί στη Λιβαδειά. Προς το παρόν μέσα στα σπίτια αλλά όπως ομολογούν οι καταστηματάρχες που παλεύουν να επιβιώσουν σύντομα η πραγαματική φτώχεια θα είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού και στη βοιωτική πρωτεύουσα.Αλλωστε σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο "με τα επίσημα στοιχεία το 21% των συμπολιτών μας ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αλλά ανεπίσημα στοιχεία ανεβάζουν το ποσοστό στο 25%".(http://www.skai.gr/news/greece/article/154306/i-ftoheia-htypa-toys-ellines/). Είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική του Μνημονίου έχει αποτύχει και οδηγεί τους Ελληνες, τα χαμηλότερα και τα μεσαία στρώματα στην εξαθλίωση. Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά ειδικά για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Προσέξτε αυτό από την Καθημερινή: "Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (14,3% τον Ιούλιο 2010 από 9,9% τον Ιούλιο 2009), Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης (13,4% από 8,3%), Δυτικής Μακεδονίας (13,3% από 12,3%), Αττικής (13,3% από 9,8%) και Ηπείρου (13% τον Ιούλιο 2010 από 10,6% τον Ιούλιο 2009)".
Τι μας λέει; ότι πέρυσι τον Ιούλιο η ανεργία στη Στερεά ήταν 9,9% και φέτος 12 μήνες μετά με την εφαρμογή της πολιτικής της Τρόικας από την κυβέρνηση η ανεργία εκτινάχτηκε στο 14,3% δηλαδή σημείωσε αύξηση 50%.!!! Και ασφαλώς αυτή τη στιγμή η πραγματική ανεργία στη Στερεά είναι πολύ υψηλότερη: πρακτικά κάθε σπίτι έχει από ένα άνεργο, αλλά αυξάνονται τραγικά τα νοικοκυριά που έχουν περισσότερους από ένα ανέργους.
Είναι λοιπόν φανερό ότι η πολιτική του Μνημονίου απέτυχε, χρεωκόπησε. Είναι φανερό ότι το μίγμα της κυβερνητικής πολιτικής οδηγεί μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στην ένδεια, στην εξαθλίωση.  Είναι ακόμη πιο φανερό ότι η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη, ότι η ανασφάλεια και ο φόβος κυριαρχούν, ότι οι πολίτες αισθάνονται πολιορκημένοι και θυμωμένοι...
Από την άποψη αυτή η συζήτηση για τις τοπικές εκλογές δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους πολίτες. Του απασχολούν άλλα: οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στα καυτά ερωτήματα των πολιτών.
Εγκρίνουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του Μνημονίου; Εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια; Εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική που διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό, που στρέφει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης;
Εγκρίνουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική του Μνημονίου που περικόπτει τους μισθούς και τις συντάξεις;
Πού οδηγεί στην ασφυξία και στη χρεωκοπία τον μικρομεσαίο, τον επιχειρηματία, τον υπάλληλο;
Που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τις πόλεις και στην ερήμωση τα χωριά μας;
Που στέλνει τα καλύτερα μυαλά της χώρας στο εξωτερικό;
Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα των τοπικών εκλογών.
Σε αυτό οφείλουν να απαντήσουν οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες.
Αυτή την Ελλάδα μας υπόσχονται;
Την Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης;
Την Ελλάδα της ανεργίας;
Την Ελλάδα του Μνημονίου;
Σε αυτό οφείλουν να απαντήσουν οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες. Ολοι και κυρίως οι κυβερνητικοί. Ο Περγαντάς, ο Παπαγγελής, ο Σβίγγος και οι άλλοι χρισματοφόροι της κυβέρνησης. Θα απαντήσουν καθαρά;
Αναμένουμε...

72 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΑΝΕ ΤΣΑΜΠΑΑΑΑΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ....ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...ΑΠΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ,ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ........

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πολύ καλό άρθρο. Μπροστά στήν εκλογικη φιεστα και τα "φυκια για μεταξωτές κοδρέλες" ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Οι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ντρέπονται. Τους θυμίζει κατι το "ΚΥΛΩΝΕΙΟΝ ΑΓΟΣ".

Ανώνυμος είπε...

οφείλουν οι διαφωνούντες με το μνημόνιο πρώτα να μας πουν όχι μόνο ποια είναι η εναλλακτική λύση αντί του μνημονίου όχι μόνο τι προτείνουν αντί μνημονίου, όχι μόνο πόσα ευρωπουλα θα κερδίσουμε αναλυτικά και χρονικά από κάθε κατηγορία από αυτά που προτείνουν, αλλά πριν μερικούς μήνες όταν ψηφίστηκε στη βουλή το μνημόνιο γιατί δεν έκαναν τότε τις συγκεκριμένες αναλυτικές και λεπτομερείς οικονομοτεχνικές μελέτες που αποτελούν τις αντί μνημονίου προτάσεις τους.
τι προτειναν τότε οχι τωρα κατοπιν εορτης

βοιωτός είπε...

9.45
Αμφιβάλλεις ότι χρεοκόπησε η κυβερνητική πολιτική, η πολιτική του Μνημονίου με 15% επίσημη ανεργία στη Στερεά και ενώ τώρα η οιικονομία εισέρχεται στη βαθύτερη φάση της ύφεσης;
Δηλαδή πόσο πρέπει να φτάσει η ανεργία, ως πού πρέπει να φτάσει η απελπισία για να μιλήσουν οι υποψήφιοι;
Σε λίγο δεν θα έχουν ψηφοφόρους. Λόγω πείνας!

Ανώνυμος είπε...

Του Δημήτρη Καζάκη *

Την τελευταία δεκαετία (2000 - 2009) το ελληνικό Δημόσιο πλήρωσε στους δανειστές του πάνω από 450 δισ. ευρώ σύμφωνα με τους ισολογισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους. Σε εποχή που το Δημόσιο δανειζόταν με τα επιτόκια της Γερμανίας. Παρ’ όλα αυτά το δημόσιο χρέος της χώρας όχι μόνο δε συγκρατήθηκε αλλά αυξήθηκε την ίδια δεκαετία κατά 155 δισ. ευρώ, φτάνοντας τα 298 δισ. ευρώ! Έχουμε φτάσει στο σημείο να πληρώνουμε το 35% του ΑΕΠ σε εξυπηρέτηση δανείων.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα απ’ όλα ο βρόχος του δημόσιου δανεισμού και δεν ξεφύγει η χώρα από τη θανάσιμη λαβή των δανειστών της.

Το πρώτο βήμα είναι να ανατραπεί το καθεστώς κηδεμονίας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ που έχει σαν στόχο την κατάσχεση και δήμευση της χώρας προς όφελος των δανειστών της.

Δεύτερο, να προχωρήσουμε σε άμεση παύση πληρωμών ώστε να διασωθούν οι πόροι που σήμερα πηγαίνουν σε πληρωμές δανείων. Η παύση πληρωμών δεν ισοδυναμεί με κήρυξη πτώχευσης διότι δε θέτει τη χώρα στη διάθεση των δανειστών της. Στη διεθνή πρακτική έχουμε πολλές χώρες που κατά καιρούς αρνήθηκαν να πληρώσουν τους δανειστές τους χωρίς να κηρύξουν πτώχευση. Τελευταίο παράδειγμα είναι το Εκουαδόρ το οποίο το Δεκέμβρη του 2008 ανακοίνωσε πλήρη παύση πληρωμών χωρίς να κηρύξει πτώχευση.

Τρίτο, να επιβληθεί έλεγχος στην κίνηση κεφαλαίου ώστε να σταματήσει η φυγή κεφαλαίου στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να γίνει επιβάλλοντας άμεσα έναν αποτρεπτικό φόρο της τάξης του 80-90% για κάθε ευρώ που πηγαίνει σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, παράγωγα κτλ. του εξωτερικού.

Τέταρτο, να εθνικοποιηθούν οι βασικές τράπεζες της χώρας ώστε να σπάσει το κύκλωμα χρηματοπιστωτικής αγυρτείας και τοκογλυφίας που πνίγει τη χώρα.

Πέμπτο, να φύγει η χώρα από το ευρώ μιας και όσο η χώρα βρίσκεται μέσα στην ΟΝΕ είναι εκτεθειμένη στις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις επιδρομές της διεθνούς κερδοσκοπίας και λειτουργεί ως αναλώσιμο είδος για τα διευθυντήρια της Ευρωζώνης.

Έκτο, να δρομολογηθεί μια ριζικά διαφορετική αναπτυξιακή πορεία η οποία δε θα στηρίζεται σε κερδοσκόπους επενδυτές, κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και μονοπώλια αλλά στις ανάγκες και το εισόδημα του εργαζόμενου. Μόνο έτσι μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία, να ανασυγκροτηθεί σε παραγωγική βάση η εγχώρια αγορά και να οικοδομηθεί ένα ριζικά διαφορετικό κράτος από το σημερινό.

Έβδομο, να κατακτηθεί η δημοκρατία με την εγκαθίδρυση της αληθινής κυριαρχίας του λαού, της λαοκρατίας, με την κατοχύρωση και το σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.

Ανώνυμος είπε...

βοιωτέ
δεν διαφωνώ με το πρόβλημα που είναι υπαρκτό. ρώτησα να μου πουν οι διαφωνούντες με το μνημόνιο τις αντιπροτασεις τους που θα αντικαταστουσαν το μνημόνιο, τι λύση προτείνουν πόσα χρηματα θα εξοικονομήσουμε απο αυτα που προτείνουν σε πόσο χρονικό διάστημα και γιατί δεν έκανε τις συγκεκριμένες προτάσεις της η αντιπολίτευση στη βουλή πριν μερικούς μήνες πριν την ψηφοφορία.
ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχο το άρθρο . Το μνημόνιο απέτυχε και το μόνο που κάνει είναι να φέρνει νέα μέτρα συνεχώς που όμως ακόμα και αυτά δεν λύνουν το πρόβλημα, μόνο το διογκώνουν και στραγγαλίζουν την κοινωνία. Δεν ξέρω τι θα πουν οι υποψήφιοι που αποφεύγουν να μιλούν γι αυτό αλλά δοκιμαζόμαστε πολύ σκληρά όσοι δεν "φάγαμε" είτε μόνοι μας είτε "μαζί" με κάποιους άλλους.....

Ανώνυμος είπε...

αερολογιες χωρις συγκεκριμενες ενδειξεις επιτυχιας.
μιλας φιλε για αλλη χωρα η για μια χωρα που θελεις εσυ να ζησεις. κανενας δεν σε εμποδιζει να πας εκει να ζησεις.
αυτη δεν εχει σχεση με την ελλαδα.

Ανώνυμος είπε...

μαύρο στο ΜΝημόνιο

Ανώνυμος είπε...

11.49
είναι τυχαίο που καμια χώρα δεν θέλει το ΔΝΤ και παίρνουν μέτρα μόνες τους; εμείς γιατί δεν κάναμε το ίδιο; το χειρότερο είναι πως χρωστάγαμε 300δισ και με το μνημόνιο θα φτάσουμε το 2013 στα 440! για ποια βελτίωση μιλάμε λοιπόν; ισόβιους πελατες του μας θέλει και το 2013 θα γίνει 2020 και παέι λέγοντας...όλοι το βλέπουν πια και κοίτα πόσοι έχουν διαφοροποιηθεί και από το ΠΑΣΟΚ, Δημαράς, Μαριάς κά... προσωπικά δεν θα ήμουν τόσο αρνητικός αν πίστευα ότι οδηγεί κάπου και σε ανάκαμψη αλλά δυστυχώς φως στο τούνελ δεν υπα΄ρχει με τέτοιους όρους...έρχεται πολύ σκοτάδι και είμαστε ακόμα στην αρχή

Ανώνυμος είπε...

οι φωτογραφίες τα λένε όλα......καληνύχτα σε όλους τους

Ανώνυμος είπε...

τι να απαντησουν ρε σεις και να πουν? εδώ στα δύσκολα δεν απαντάνε ποτέ θα απαντήσουν τώρα στα άλυτα? άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κι ούτε ψύλος στον κόρφο τους ..

Ανώνυμος είπε...

Αυτό εννοούσαν όταν έλεγαν ότι θα μας κάνουν Δανία του νότου;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.........ΤΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ........ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ.100 ΜΕΤΡΑ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΑΓΑΖΙΑ.....ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΑ ΣΤΗ ΓΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΣΟΣ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΚΡΥΑΣ.ΠΛΗΡΩΣΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΜΟΙΡΕ ΠΟΛΙΤΗ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.ΩΡΑΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ......ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΟΕΜΒΡΗΗΗΗΗΗ.

Ανώνυμος είπε...

τον τσιφη γιατι δν τον εβαλες?? και αυτος τοσα χρονια με την κυβερνηση ηταν η μηπως το ξεχασες τωρα...τοσο αδυνατη μνημη , και κατι ακομα τα δικα μου μηνυματα δεν τα βαζεις ολα κανεις επιλογη ??? να το ξερουμε !!!

χωριό είπε...

που σουνα ψες λεβέντη μ'.... λέμε ακόμα στο χωριό μου....
σημερα τα είπες ντρίτα...είπα κι εγώ τόσο μορφωμένος τόσο διαβασμένος και δεν έχει πα΄ρει χαμπάρι τόσον καιρό τι μας φέρνει το διαολεμένο το μνημόνιο; και την αμαρτία μου θα την πω, λέω μήπως τα βρ'ηκε μ'αυτούς και ξεχασε τον κοσμάκη; έτσι προχώρα με τη δύναμη του λαού και πάντα για το λαό μας , είμαστε μαζι σου κι ας μην ξέρουμε τα πολλά τα γράμματα

εωσφόρος είπε...

"Μες στον πράσινο τον μύλο μου τα παίρναν ταχτικά
μα θα τους τα πάρω πίσω από μια καλή ζαριά..." Διακευή δική μου.

Ανώνυμος είπε...

μια συμβουλή για τους υποψήφιους , αρχηγούς και απλούς: όσοι διαφοροποιηθούν έγκαιρα (ποτέ δεν είναι αργά....) από το Μνημόνιο και το ΔΝΤ ίσως έχουν μέλλον...οι άλλοι θα καταποντιστούν μαζί τους

Ανώνυμος είπε...

εδώ θα προσκυνήσουν όλοι δλδ στον λαό................

Ανώνυμος είπε...

θα κάνουμε το πατριωτικό μας χρέος να σαι σίγουρος μακριά από κόμματα....

Ανώνυμος είπε...

Βοιωτέ να ξέρεις ότι με αυτό το άρθρο μίλησες στην καρδιά του έλληνα που ζυγόν δεν υποφέρει! Ως εδώ !!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά να απαντήσουν οι παραπάνω αλλά και ο Τσιφής που προσπαθούσε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου. Η μήπως έκανε κι άλλη κολοτούμπα και είναι κι αυτός τώρα ενάντια στο μνημόνιο;

Ανώνυμος είπε...

δεύτερη φορά ραγιάδες...πάει πολύ....η Ελλάδα άντεξε 400 χρόνια τουρκοκρατία θα γονατίσει τώρα στους παγκόσμιους τραπεζίτες; έχετε φρόνημα Έλληνες όλα ανατρέπονται άμα οι λαοί ξεσηκώνονται, μην μασάτε και μην τσιμπάτε αστην προπαγάνδα, δείτε την πιο δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη την Γαλλία...όλα τα συνδικάτα ενωμένα (και όχι ξεπουλημένα!)μαζι με τον λαό...

αγανάκτηση είπε...

βάλε και τις βρισιές μας για τους κυρίους του μνημονίου, γιατί τις κόβεις βοιωτέ;;;!!! άσε μας να εκφραστούμε ελεύθερα μπας και καταλάβουν!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

....φίλε πάρτους τα σώβρακα όχι άλλη κοροιδία ,
Χριστός κι απόστολος που θα μας πουν ότι νοιάζονται για την χώρα που ισοπέδωσαν! ντροπή και αίσχος να πληρώνει ο γέροντας πατέρας μου τα κλεψιμέϊκα!!! λίγο φρόνημα ρε έλληνες που ξανακούστηκε τέτοια ξεφτίλα; τι θα πούμε ρε στα παιδιά μας; ότι προσκυνήσαμε αυτούς που τα φάγανε, εμείς που δεν προσκυνήσαμε Φράγκους, Ενετούς, Γάλλους, Τούρκους ;;;
αει ξυπνάτε και θυμηθείτε ότι "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!"
άει σιχτίρ!

Ανώνυμος είπε...

na pane na pnigoun sth Krya!

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είπες αλήθειες. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

στα τσακίδια!

Ανώνυμος είπε...

Ούξου ρε πως αλλιώς να τους το πουμε?λαμόγια..........................................................

Ανώνυμος είπε...

Ντομάτες και γιαούρτια

Αριμνητος είπε...

Έχουμε γίνει η ΔΑΝΕΙΑ της Ευρώπης. Θυμίζουμε την κλασική ιστορία της Ασημίνας που πήγαινε στην Αθήνα να δουλέψει "δουλικό" στο καλό το σπίτι. Εκεί όμως ο ωραίος Άρης το μοναχοπαίδι της καλής οικογένειας, μορφωμένος αλλά και χαρτοπαίκτης, πότης, γυναικάς κλπ ξεμυάλιζε την Ασημίνα και με την αμέριστη βοήθειά της την καθιστούσε έγκυο. Τότε έσπευδε στην Αθήνα ο πατέρας της Ασημίνας ο μπαρμπα Γκοριό να δει τι συμφορά τον βρήκε και τι θα γίνει τώρα με την υπόληψή του στο χωριό. Εκεί βρισκόταν αντιμέτωπος με το δίλημμα: Γάμος με τον Άρη αποκλείεται, αποζημίωση ή έκτρωση ή πάσαραν την πτωχή Ασημίνα σε κάποιο κηπουρό που δεχόταν με το αζημίωτο να παραστήσει το γαμπρό.
Στη διανομή έπαιξαν Μπαρμπα Γκοριό εμείς τα θύματα. Ασημίνα το επίπεδο ζωής μας. Ο ωραίος Άρης (πέρα από το Σπηλιωτόπουλο) οι καθαρόαιμοι και ευφυείς πολιτικοί μας, τέλος guest star στο ρόλο του Κηπουρού το ΔΝΤ και οι δανειστές μας.

Ανώνυμος είπε...

παντως η ΝΔ της Λιβαδειάς δεν δικαιουται να μιλα για το μνημονιο. τι λυση να βρουν για το μνημονιο οταν δεν μπορεσαν να βρουν εναν υποψηφιο για τη λιβαδεια.
το ΚΚΕ ενταξει ζει στο δικο του κοσμο τον κοσμο του μονοψηφιου αριθμου στις εκλογες εδω και 52 χρόνια. με αυτά που λέτε εκει θα μεινετε.
οταν βρεθει καποιος να μου αποδειξει οτι μεσα σε 3 μηνες η χωρα μας θα τα κονομησει με τροπο διαφορετικο του μνημονιου θα τον στηριξω. οταν λεω να αποδειξει το εννοω οχι με αερολογιες αλλα με στοιχεία κια δεομενα.
τσακιδια ντοματες αγγουρια ειναι για αλλη δουλεια δεν πειθετε με αυτά που γραφετε και είστε 10 νωματαιοι ολοι κι ολοι που θελετε να διαμορφωσετε την κοινη γνωμη σιγα τα ωα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ..ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΣΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ......

ckoutros είπε...

α) 600 δισ. ευρώ συσσωρευμένο πλούτο κατέχουν οι τράπεζες
β) 700 δισ. ευρώ συσσωρευμένο πλούτο κατέχουν πολυεθνικές στην Ελλάδα
γ) 60 δισ. ευρώ σε ρευστό διαθέτουν 4.000 Ελληνες σε private banking λογαριασμούς
δ) 100 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη την τελευταία δεκαετία για μόνο 300 οικογένειες από το Χρηματιστήριο
ε)500 δισ. διακινούνται ετησίως από βιομήχανους και εφοπλιστές στις οφ σορ εταιρίες
Να που θα βρεις χρήματα για να βγεις από την κρίση! (με στοιχεία και όχι αερολογίες)

Ροζαλια είπε...

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ η ζωη μας σε τιμη ευκαιρίας! πρωτο ενοικιαστηριο! τα λεει ολα σε τρεις κυριες λεξεις! την αγωνια, την ματαίωση, τον υποβιβασμο! τα ζωγραφιζει κι ας μη σχεδιαζει, τα λεει κι ας μη μιλαει. οι πραγματικες αγωνιες του ανθρωπου.

Ανώνυμος είπε...

stalin
πως θα τα παρεις τα χρήματα απο αυτούς; απο φορολογια; αφου δεν τα εχουν στην ελλαδα.

ff είπε...

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΑ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΥΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΩ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΙΣΧΥΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ''ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ'' ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ[BLOOMBERG, GOLDMAN-SACHS,IMF,EU, EΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΜΕ ΚΛΠ].ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΕΛΛΕΙΠΟΥΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ --ΠΟΥ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΞΕΛΕΓΑ, ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 'ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ'. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ,ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ.
ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ.
ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ''ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ;;''
ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ. ΠΙΟ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.
ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΜΕΘΟΔΕΥΤΗΚΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΠΟΛΛΟΙ ΜΗΝΕΣ ΠΛΥΣΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ,ΩΣ ΜΑΝΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.[ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΖΟΓΑΡΑΝΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΑΝΕ ΣΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΣΙΩΠΗΛΑ Η ΜΕ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΟ ΠΡΟΘΑΝΑΤΙΟ ΡΟΓΧΟ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΑΣ.
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ.
ΠΟΙΟΙ ''ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ'' ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ;
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΟΥΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ;
ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΙΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ---ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ-ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ, ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ, ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ;
ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ;
ΤΙ ΘΑ ΕΧΑΝΕ Η ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ'' ΔΗΛΑΔΗ;
ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ;
ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ Η ΟΧΙ;
ΜΠΟΡΟΥΝ ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ, ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ; Η ΟΧΙ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ''ΦΙΛΗ ΤΟΥΡΚΙΑ'' Η ΟΧΙ;;
ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ’Η ΟΧΙ;
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΟΥΝ ;
ΠΩΣ ΣΥΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΕΙΜΑΣΤΕ 2η ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ-ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ .
ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ,ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΪΔΕΥΟΥΝ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ.
ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑ -ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΩΜΕΝΟ ΜΑΛΛΙ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ''ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ''.
Η ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΒΕΣΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟ ΠΟΘΟ ,ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ!
ΠΑΙΔΙΑ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ .ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΩΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ.
ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ. ΞΕΡΕΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ!!!
ΤΟ 2011 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.
ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ.

ροζαλια είπε...

Αργοπεθαινει...



Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δεν διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δεν μιλεί σε όποιον δεν γνωρίζει.

Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο " ι " αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια , που μετατρέπουν ένα χασμουργητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, όποιος δεν διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον έρωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.

Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα του πριν την αρχίσει, όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει.

Αποφεύγουμε τον θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.

Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.

Pablo Neruda

Ανώνυμος είπε...

ff
το ποιούς θέλεις να ανατρέψεις το κατάλαβα αλλά δεν έπιασα ποιοί θα πάρουν την θέση των ανατραπέντων.
Ειναι αδυνατο να κατανοησω την επιστολή σου γιατί μετα την εισαγωγη ανατριχιασα συγκινηθηκα και εβαλα τα κλαματα.

ροζαλια
καλό το ποιηματάκι αλλά πιά ειναι η ευτυχία; πάντως εγω όλα όσα λες τα κάνω άρα ζω ακόμα.

ckoutros είπε...

Φορολογείς τα κέρδη που βγάζουν οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και οι εφοπλιστές στην Ελλάδα.

Ροζαλία είπε...

ανωνυμε,η των 249 δεν αρμοζει η ειρωνεια που διατυπώνεις υπαινικτικά. ποια ειναι η ευ-τυχια θα την ορισεις εσυ. το ποιηματακι, καλο, ναι, κι ο νερουντακο νταξει μωρε.... τελος αν τα κανεις ολα και ζεις ακομα, πραγματι, δε μπορει να σε εκφρασει ενα ελασσον ποιηματακι. εγω λεω για μενα που δεν τα κανω,,,,,

Ανώνυμος είπε...

ροζαλία
το ποίημα τι σχέση έχει με το θέμα. ταυτίζεις ενα ποιημα του νερουντα με την ελλαδα που αργοπεθαινει;
αυτη ειναι η θεση η δική σου αργοπεθαινει η ελλαδα επειδή ενας εξυπνάκιας πηρε ενα πορτ πουρι απο δακρυβρεκτα παραμύθια κίτρινων σελίδων εφημερίδων και το επαναλαμβανει δικην καραμελλας κάνοντας copy paste αναφέροντας σαν μεγας οικονομολογος οτι η λύση είναι να φορολογήσουμε τα κερδη αυτων που τα έχουν σε οφ σορ εταιρίες.
η επομενη κινηση του ειναι να πει να διωξουμε τις οφ σορ εταιρίες.
μονο ετσι δεν θα πεθαίνει η ελλαδα. απο που ρε να τις διωξουμε; απο λουξεμβουργο, μονακο, μαλτα αφου εκει βρισκονται.

ροζαλια
πως θελεις να μιλησουμε σοβαρά; το κομμάτι το ανεφερες σε λάθος χρονική στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Αργοπεθαινει η φυλη σου βολεμενε εξυπνακια,αργοπεθαινει η επιδοτουμενη ζωη ,αργοπεθαινουν οι εθελοδουλοι,αργοπεθαινουν τα τσιρακια, οι λακεδες,οι ρουφιανοι,αργοπεθαινει η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτερυγα της.Οι Ελληνες αφου ξεμπερδεψουν με τους ξενοδουλους θα βρουν τον δρομο τους.. Σας θορυβησε η ανταποκριση του αρθρου;Οι τελευταια δημοσκοπηση μηπως;ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΟΙ εισΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του ΔΝΤ.

ckoutros είπε...

Πρώτα, πρόσεχε πως μιλάς για τον Ριζοσπάστη. Πάμε τώρα στα άλλα. Κάθε είδους επιχείρηση έχει λογικά ένα κέρδος. Αν αυτό το κέρδος ιδικά των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων όπως των (ελληνικών έστω) τραπεζών, βιομηχανιών κ.α. φορολογούνταν περισσότερο τότε θα είχαμε χρήματα για τα δάνεια. Εσύ κόλλησες με τις οφ σορ. Αλλά το θέμα είναι πως κι αυτή την κρίση να περάσουμε, όπως μάθαμε και στο σχολείο, θα έρθει επόμενη γιατί ο καπιταλισμός κάνει κύκλους. Άρα δεν αρκεί μόνο να μιλάμε για το πως θα ξεμπλέξουμε από το μνημόνιο αλλα πως θα ανατρέψουμε αυτό το οικονομικό σύστημα και να πάμε στον σοσιαλισμό.

Ανώνυμος είπε...

8 στους 10 πολίτες είναι κατά του ΔΝΤ και μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι μια μικρή μειοψηφία, χαχα πολύ καλό

Ανώνυμος είπε...

το πιο μεγάλο κόμμα σήμερα είναι το "κόμμα της οργής".και ανεξάρτητο

ροζαλια είπε...

αγαπητε ανωνυμε ποτε η ποιηση,ειτε κυριολεκτικα, ειτε μεταφορικα δεν ειναι σε λαθος χρονική στιγμη. αν εσυ δεν βλέπεις ενα πληθος και μια χωρα να σοδομιζεται αυτοεξευτελιζομενη και αλλοιωμενη ανεπιστρεπτι και διατηρεις την αισιοδοξια σου...ευγε! εγω διατηρω το δικαιωμα να λυπαμαι, να ντρεπομαι , να οργιζομαι, να αγανακτώ και να θελω να ζήσουν τα παιδια μου εδω!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα πω κάτι πιο απλό. Και σωστά να είναι όλα αυτά που θέλει η Τρόικα δεν γίνεται να γίνουν σε 2 χρόνια όσα έπρεπε να γίνουν σε 30!
Και γεννιούνται ερώτηματα .
Που ήταν όλοι αυτοί οι κύριοι 30 χρόνια και γιατί δεν τα έκαναν; Μήπως απουσίαζαν ή ήταν υπουργοί , υφυπουργοί και κυβερνώντες εναλλάξ; Ποιος έφερε λοιπόν το χρέος , το έλλειμμα ,την καταστροφή της παραγωγής; Ποιος διόγκωσε τις ΔΕΚΟ; Ποιος διόριζε αβέρτα κομματικούς στρατούς; Ποιος δημιούργησε τα χρέη στην Ο.Α, στα νοσοκομεία, στους ΟΤΑ; Ποιος δημιούργησε ένα κράτος-τέρας; Ας δώσουν απάντηση σε αυτά πρώτα και βλέπουμε..για παρακάτω

Ανώνυμος είπε...

stalin
δεν μίλησα εγώ για ριζοσπάστη. ανεφερα ότι κάνεις αντιγραφή απο κίτρινες εφημερίδες. εσύ αναφέρεις το όνομα της εφημερίδας.
1. χαίρομαι που παραδέχεσαι τον κιτρινισμό της εφημερίδας αυτής
2. μη με απειλείς αν σου θίξαμε τον θεό τον ριζοσπάστη κάτι τρέχει στα γύφτικα .
3. αν φορολογήσει παραπανω τις τράπεζες το καπιταλιστικό σύστημα που ανήκουμε θα τους τα δώσει πίσω με άλλο τρόπο. Δεν είναι λύση αυτή
4. αν δεν σ αρέσει το καπιταλιστικό σύστημα είτε πας να ζήσεις σε άλλη χώρα που εχει κομουνισμό και όχι σοσιαλισμό πχ η Κούβα γιατί μόνο αυτή έμεινε ακομα ώσπου να τελειώσει ο κάστρο, είτε κάνεις επανάσταση. Όχι αντεπίθεση που λετε εδώ και χρόνια και γελά ο κόσμος αλλα επανάσταση.
Μπορείτε να την κάνετε έχετε τα κότσια τη δύναμη ; αφήστε τις αερολογίες και κάντε την . Αλλά πριν την κάνετε σταματήστε να διαφημίζετε από το τηλεοπτικό σας κανάλι τους βιομηχάνους ειδικά τις βράδυνες ώρες. Εδώ τον αποδέχεστε τον καπιταλισμό γιατί τα κονομάτε. Όλα μαζί δεν μπορούμε να τα έχουμε είτε είμαστε επαναστάτες είτε απλος λαουτζικος που εχει τη θηλια στον λαιμό. Γιαλαντζί επαναστάτες δεν θέλουμε. Σταμάτα την καραμέλα αν θέλετε να πάρετε διψήφιο ποσοστό τις επόμενες εκλογές. Δεν πείθετε με αυτά που κάνετε και λέτε. Αλλάξτε τροπάρι και κόφτε τα παραμύθια.
τέλος γράψε και κάτι δικό σου.

Ανώνυμος είπε...

Στάλιν
Αν όπως λες ειμαι βιομήχανος και με φορολογήσει περισσότερο η κυβέρνηση θα πάρω το μαγαζί μου και θα το πάω στα Σκόπια, Τουρκία, Βουλγαρία όπου και λιγότερη φορολογία θα έχω και τα μεροκάματα λιγότερα. Αυτά τα 1500 άτομα που δουλεύουν σήμερα στο μαγαζί μου εσύ μετά τι θα τα κάνεις;

Ανώνυμος είπε...

Η οργή όσο κι αν είναι δικαιολογημένη δεν είναι λύση,
η ψήφος έχει δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ενώ παίρνονται και θα παρθούν κι άλλα μέτρα δεν μειώνεται το χρέος αλλά αυξάνεται ως το 2013;
Μήπως μπορεί κανένας φαεινός οικονομολόγος να μας δώσει απάντηση; Τα άλλα μου φαίνονται απλές αμπελοφιλοσοφίες

Ανώνυμος είπε...

Το κράτος είμαι εγώ»

Όπως και να 'χει, είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση, με τροπολογία στον νόμο που κατοχύρωνε το Μνημόνιο στις 8/5, έδωσε το ελεύθερο στον υπουργό Οικονομικών να υπο­γράφει δανειακές ή άλλες διεθνείς συμβάσεις χωρίς να είναι υποχρεωμένος να τις περάσει από τη Βουλή ή να αποκαλύψει το περιεχόμενο τους. Το τι έχουν υπογράψει ο υπουργός και η κυβέρ νηση στις επιμέρους δανειακές συμβάσεις με τις χώρες που μας δανείζουν, αλλά και στις συμ φωνίες με το Κατάρ και τους άλλους επίδοξους «επενδυτές», κρατιέται επτασφράγιστο μυστικό.

Γι' αυτό και ο κ. Παπανδρέου μετέτρεψε την Ακρόπολη σε πεδίο μάχης. Όπως κάθε γνήσια δύ ναμη κατοχής, δεν μπορεί να αφήσει τα μνημεία -σύμβολα στα χέρια των εργαζομένων και του λα ού της χώρας. Πρέπει να διατεθούν σε σχήματα ιδιωτών επενδυτών με σκοπό την ανάδειξη της «παγκόσμιας κληρονομιάς». Μην ανησυχείτε, αυτή τη φορά δεν πρόκειται να δείτε τη σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη, παρά μόνο τα logo ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων.

Κι αφού ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η δη μοκρατία σ' αυτή τη χώρα, εκτός από εικονική, είναι και υπό καταστολή προς όφελος των συμ φερόντων της «βαριάς βιομηχανίας» και της προ σέλκυσης επενδύσεων, ως άλλος Βασιλιάς Ήλιος διεμήνυσε σε όλους μας:

«Περιμένω, λοιπόν, απ' όλους υπεύθυνη στά ση, που να δείχνει ότι η χώρα μας είναι έτοιμη και σίγουρη σε μία πορεία ανάκαμψης, ανάτα σης και αναμόρφωσης της οικονομίας, αλλά και της κοινωνίας μας...». Με άλλα λόγια, l' etat c'est moi (το κράτος είμαι εγώ), όπως θα έλεγε και ο Λουδοβίκος 14ος της Γαλλίας, και όλοι οφείλουν να συμμορφωθούν πάραυτα με τις επιλογές, τις εντολές και τις υποδείξεις της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητος.

Η λογική που ξαναγυρνά την Ελλάδα στον 19ο αιώνα

Οι τοποθετήσεις του κ. Παπανδρέου σήμερα ενέχουν όλη την αλαζονεία, την απάθεια και την προκλητικότητα ενός τυπικού πολιτικού της«παγκόσμιας διακυβέρνησης». Όπως έχουμε ξαναγράψει, ο κύριος αυτός είναι περαστικός από τη χώρα. Η αποστολή που του είχε ανατεθεί ήταν να βγει πρωθυπουργός για να «αναμορφώσει» την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας σύμφωνα με τις απαιτήσεις τωνδιεθνών αγορών και των οργάνων τους. Γι' αυτό και νιώθει δικαιωμένος. Δεν αισθάνεται πια καμιά ανάγκη να κρύψει τις προθέσεις του. Δείτε πώς αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της χώρας:

«Πρώτο μας μέλημα, λοιπόν, ήταν να αποφύγουμε την πτώχευση και αυτό κάναμε.
Δεύτερο μέλημα ήταν να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη (των αγορών) και αυτό κάνουμε καθημερινά.
Τρίτο μας μέλημα είναι να φέρουμε επενδύσεις στη χώρα μας και αυτό κάνουμε και το αποδεικνύουμε είτε είναι, παραδείγματος χάρη, η επένδυση της Νορβηγίας στα ελληνικά ομόλογα, είτε της Κίνας με σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας και με σημαντικές δεσμεύσεις απέναντι στη διεθνή οικονομία σ' ό,τι αφορά την Ελλάδα, είτε από το Κατάρ, είτε και από δημόσιες επενδύσεις που επιταχύνονται μέσα από το ΕΣΠΑ» (Βουλή, 15/10).

Προσέξτε τι λέει ο πρωθυπουργός. Η χώρα δεν διαθέτει εσωτερικούς πόρους για να ανατάξει την οικονομία της και να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της. Αυτό λέει επί της ουσίας.

Οι πόροι της, τα λαϊκά εισοδήματα, οι αποταμιεύσεις, ο φυσικός πλούτος, η παραγωγική βάση, έχουν κατασπαταληθεί, λεηλατηθεί και επιπλέον έχουν υποθηκευτεί στους τοκογλύφους των διεθνών αγορών.

Δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα χρηματοδότησης της οικονομίας και των επενδύσεων στη χώρα εκτός από την άντληση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές, την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και «δημόσιες επενδύσεις» μέσα από το ΕΣΠΑ, δηλαδή τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Δεν θα βρείτε στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας άλλη τόσο κυνική πρωθυπουργική ή κυβερνητική ομολογία απόλυτης χρεοκοπίας.

Η λογική αυτή μας ξαναγυρίζει πίσω στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Μια Ελλάδα εξ ιδρύσεως χρεοκοπημένη και έρμαιο των ξένων κεφαλαίων και δανειστών. Μια Ελλάδα που οι χρηματιστές και οι κυβερνήσεις των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης λοιδορούσαν ως διεφθαρμένη, με ανατολίτικη νοοτροπία και με έναν λαό αγροίκο και απολίτιστους. ****Δ.Καζακης οικονομολογος****

ckoutros είπε...

Τα στοιχεία που ανέφερα τα έχω διαβάσει στον Ριζοσπάστη, όπως κι εσύ γι' αυτό κόψε τις εξυπνάδες. Όπως είπα, στα πλαίσια του καπιταλισμού οι λύσεις είναι προσωρινές (θα δοθούν πίσω τα χρήματα με άλλο τρόπο, θα πάνε τα εργοστάσια τους αλλού κ.α.) έτσι πρέπει να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή κι όχι τη διαχείρισή του. Την μετάβαση αυτή δε θα τη κάνουν οι κομμουνιστές από μόνοι τους, μόνο εσύ το λες αυτό. Το θέμα είναι να καταλάβεις εσύ το αδιέξοδο του καπιταλισμού και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. O 902 όπως και ο Ριζοσπάστης έχουν κάποια σημαντικά έξοδα για να λειτουργούν και να παρουσιάζουν τις ιδέες του ΚΚΕ στον κόσμο. Αυτά όσον αφορά τον 902 καλύπτονται από τις διαφημίσεις. Εγώ το βλέπω αλλιώς, και τους πολεμάμε και τους πέρνουμε λευτά.

Ανώνυμος είπε...

απλά μια αδιέξοδη πολιτική που ρίχνει όλο το βάρος στους αδύναμους...

Ανώνυμος είπε...

STALIN
Η λύση είναι να περιμένουμε και να φάμε στην μάπα το ΔΝΤ για 2-3 χρόνια και μετά να ενεργήσουμε έξυπνα για να μη βρεθούμε στην ίδια θέση ξανά. Κανουμε την πάπια εν γνώση μας . Ξέρουμε και δεν μιλαμε αυτό είναι το ατου του ελληνα. Όταν ερθει η ωρα θα εκπλαγουν οι ευρωπαιοι . Αυτό θα γίνει νασαι σίγουρος θα ξελασπώσουμε αλλα εσείς δεν θέλετε να ξελασπώσουμε αυτό σας ενοχλεί γιατί άμα γίνει αυτό εσείς θα εξαφανιστείτε πολιτικά. Δεν θάχετε λόγο ύπαρξης ενώ τώρα με 2-3 κορώνες που πετάτε εκμεταλλευόμενοι το ΔΝΤ προσπαθώντας να παραμυθιασετε τον κόσμο έχετε ελπίδες έτσι πιστεύετε. Μια ζωή πστεύατε την ρωσια σαν θεο αυτή που σας πουλησε και εδωσε την ελλαδα στη δυση οταν μετα τον εμφυλιο μοιρασαν τα βαλκανια. Όταν εφυγε ο φλωρακης αποδεχομενος το μεγα λαθος να κανει κυβερνηση με την ΝΔ και να συρει στα δικαστηρια τον ανδρεα ηρθε η παπαρηγα. Εξαιρετη κυρια είναι αληθεια αλλα υστερα απο τοσα χρονια βαρεθηκαμε εσείς δεν την βαρεθηκατε; καιρος για μια αλλαγη . όπως κάνουν τα ευρωπαικά κομουνιστικα κομματα. αλλαγη στο αφεντικο αλλαγη και στη νοοτροπια αν θελετε να ειστε κομμα εξουσιας πραγμα που αμφιβαλω ότι θέλετε. Όσο για το αποφθεγμα και τους πολεμαμε και τους παιρνουμε τα λεφτα με ποιο τροπο τους πολεματε όταν από το 1958 εχετε να δειτε διψηφιο ποσοστο στο κομμα σας. Πως θα τους πείσετε με το περιφημο αντεπίθεση λαέ;
ΤΟ ΚΆΝΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΈΙΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

STALIN
οταν περνας στοιχεια απο αντιγραφή αναφερες την πηγη απο οπου τα πηρες. Δεν τα παρουσιάζεις ως δικα σου.
ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΧΕΤΩΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΡΟΖΑΛΙΑ
Η λογική δεν είναι σε λάθος χρονική στιγμή και όχι η ποίηση ; Έχεις δει ποτέ ένα άτομο να απαγγέλνει ποίημα που μιλά για ελευθερία, σε μια πλατεία με 100.000 ανθρώπους που ακούν φανατικά τον αρχηγό να μιλά για φασισμό και να ωρύονται υπέρ του;

Ανώνυμος είπε...

περιμένετε μετα τις εκλογες τα νέα μέτρα...τοτε θα γελάσουμε πολύ
ήδη ο εκπρόσωπος στην Κομισιόν στην Τρόικα ο Σ. Ντερός είπε ότι θα χρειαστούν...και ξέρετε ποιοι θα κληθούν να τα πληρώσουν πάλι

ροζαλια είπε...

εσυ ανωνυμε εχεις δει ανθρωπους που βιωνουν την ποιηση και τις πανανθρωπινες ιδεες να ωρυονται για καποιον αρχηγο...ε, λιγο να ακουμπουσαμε στις πηγες μας,,,σκλαβοι δεν θαμασταν ποτε.

Ανώνυμος είπε...

25% δεν πληρώνουν τον ΟΤΕ , 12% την ΔΕΗ και 1 στους 11 πάει σε συσσίτιο στην Αθήνα...διαβάζω στν τύπο κι αυτά ενώ δεν έχει έρθει η μεγάλη ύφεση του 2011
εκεί λοιπόν ανοίξτε τα μάτια σας να δείτε πως αργοπεθαίνει πραγματικά ο κόσμος κι αφήστε τα καρα άσχετα

ckoutros είπε...

"Η λύση είναι να περιμένουμε και να φάμε στην μάπα το ΔΝΤ για 2-3 χρόνια και μετά να ενεργήσουμε έξυπνα για να μη βρεθούμε στην ίδια θέση ξανά. Κανουμε την πάπια εν γνώση μας . Ξέρουμε και δεν μιλαμε αυτό είναι το ατου του ελληνα. Όταν ερθει η ωρα θα εκπλαγουν οι ευρωπαιοι . Αυτό θα γίνει νασαι σίγουρος θα ξελασπώσουμε" , να στο πω εγώ με δυο λόγια: να στήσουμε κώλο! Αυτό λες κακόμοιρε άνθρωπε. Μήπως είσαι αυτός http://3.bp.blogspot.com/_5BtiamDGk2I/S9WUn5IUMCI/AAAAAAAAAGY/a2fIacqXp1w/s400/KATAZHTEITAI.jpg ; Σε 2-3 χρόνια;;; Πολύ ευκολόπιστος είσαι.
Όσον αφορά τους αριθμούς που έδωσα προφανώς δε τους έβγαλα από το μυαλό μου, στον Ριζοσπάστη τους διάβασα όπως κι εσύ αλλά ανέφερες αυτά περί πηγών μόνο και μόνο για να πεις κάτι. Σχολίασε το περιεχόμενο κι άσε από που τα βρήκα λες και δε ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

μπα; τι βλέπουν τα μάτια μας; κάτι φιλοδωρήματα στους συνταξιούχους , κάτι μισές επιδοτήσεις στους αγρότες που ήταν να τα πάρουν τον Δεκε΄μβριο...μέριμνα για τους λαθρομετανάστες και στον Έβρο λέει..
κάτι μου λέει ότι όσο ΄σκοτεινιάζουν τα γκάλοπ τόσο θα δίνουν...
πενταροδεκάρες για στάχτη στα μάτια και μετά τις εκλογές θα ρθουν οι νέες κατραπακιές...γι αυτό προσδεθείτε !
δεν τσιμπάμε

Ανώνυμος είπε...

Στη Γαλλία όλα τα συνδικάτα είναι ενωμένα μεταξύ τους και μαζί με τον λαό, εδώ με τι ασχολούνται οι κύριοι συνδικαλιστές; Δεν είδαν δεν άκουσαν τίποτα; Ας έρθουν αν ξαναζητήσουν ψήφους

Ανώνυμος είπε...

γι αυτο πέφτουν γιαούρτια με μηδέν λιπαρά

Ανώνυμος είπε...

STALIN
μπορείς να μας αναλύσεις αυτά που διάβασες απο τον ριζοσπάστη;
όταν λέω ανάλυση εννοώ οικονομοτεχνική μελέτη για να δούμε πόσα χρήματα θα κονομήσουμε εάν εφαρμόσουμε αυτά που λέτε και πως θα τα εφαρμόσουμε. Σου είπα τα χρήματα ο βιομηχανος ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ πως θα τα φορολογήσεις; που θα τα βρείς ; ΑΠΑΝΤΗΣΕ!!!
μόνο έτσι θα μας πείσετε οτι το μνημόνιο είναι λάθος. το ξέρω η μαλλον το νοιώθω οτι μου πιανουν τον κώλο αλλά για να τους το γυρίσω ανάποδα σε ακούω.
μετά θα σχολιάσω το περιεχόμενο γιατί τώρα λετε αερολογίες.
θα με εντυπωσιάσεις πραγματικά εάν πεις συγκεκριμένα κατανοητά και εμπεριστατωμένα τις προτάσεις σου.
εαν δεν μπορεις ρωτα τον ριζοσπάστη.

Ανώνυμος είπε...

υγιές είναι πάντως να αντιδράς αυτόματα όταν σου πιάνουν τον κ... και όχι να αντιδράς κατόπιν οικονομοτεχνικής ανάλυσης!
Επίσης υπα΄ρχουν τόσα κλεμμένα όπως λένε οι ίδιοι οι πολιτικοί αλληλοκατηγορούμενοι που θα έφταναν και θα περίσσευαν αν τα έπαιρναν πίσω!
Ο Καραμανλής δεν πείραξε κανέναν από τους άλλους για να μην πειράξουν και τους δικούς του και ο Παπανδρέου δεν πειράζει κανέναν επίης για τον ίδιο λόγο...Γνωστά αυτά. Γιατί και πριν από το επαχθές Μνημόνιο μια ζωή λιτότητα θυμάμαι (από το '85 για την ακρίβεια) και όλο αυτό το κράτος δεν είχε λεφτά! Μα που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά της ΕΟΚ και της Ε.Ε? Τα πακέτα επί πακέτων? ΄
Και μην νομίζουν. Ούτε βλάκες είμαστε ούτε συνένοχοι.
Έτσι έχουν τα πράγματα 30 χρόνια τώρα και ζουν αυτοί καλά και εις υγείαν των κορόιδων κι εμείς χειρότερα! Και τρισχειρότερα με αυτά που έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 6.50
πάρτο απόφαση. τα κλεμένα δεν θα επιστραφούν. αν εσυ ειχες παρει μιζα 2 δις θα τα επεστρεφες;
τα 2 δις ειναι πολλα λεφτα. αρα προτιμας να κανεις φυλακή 2-3 χρόνια γιατί τόσο θα φας και μετα θα φας τα κλεμενα για ολη σου τη ζωή
ξεχασε τα κλεμένα. δεν τα παιρνεις πισω.
ενα επι πλέον 30/μηνο στρατιωτικό ειναι η φυλακη αλλα τα 2 δις ειναι 30 εφαπαξ επιπλεον!!!!
ελπιζω να καταλαβες.

Ανώνυμος είπε...

9.32
Δεν μου λες κάτι νέο. Ότι δεν θα επιστραφούν τα λεφτά το καταλάβαμε. Ούτε και θα τιμωρηθεί κανείς.
Απλά είπα να κόψουν το δούλεμα γιατί δεν είμαστε ούτε βλάκες ούτε συνένοχοι. Και το πιο βασικό απ όλα; δεν είμαστε κλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

με τα λεφτά που πήραμε από το ΔΝΤ πληρώνουμε μόνο τους τόκους και όχι μισθούς και συντάξεις