Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Απόψε στο Επιμελητήριο η παρουσίαση της Evpedia

Πραγματοποιείται  σήμερα το βράδυ στις 8.00 στο πάντοτε φιλόξενο Επιμελητήριο Βοιωτίας η 1η παρουσίαση της Evpedia από τον Γεώργιο Γάκη, Bsc MBA, υποψήφιο διδάκτορα Azteca University.
H viotia συνάντησε τον κ. Γάκη με σκοπό να πληροφορηθούμε κάποια εισαγωγικά ζητήματα σε σχέση με τη μέθοδο Εvpedia.
Φυσικά η πρώτη απορία αφορά την ίδια τη μέθοδο Evpedia, με το όμορφο ελληνικό όνομα (Ευπαίδεια) και την ακριβή σημασία που προσλαμβάνει υπό τη συγκεκριμένη οπτική.
"Η Εvpedia αποτελεί μια μεθόδο ανάπτυξης προσωπικού που είναι μια εναλλακτική μορφή πάνω στο coaching και το mentoring με τη διεθνή ιδιαιτερότητα να βασίζεται στις αξίες και την οπτική της ελληνικής κλασικής σκέψης", λέει ο κ. Γεώργιος Γάκης, και συνεχίζει " Η Evpedia οργανώνει την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού αναγνωρίζοντας τον άνθρωπο ως πρόσωπο και όχι ως άτομο και επικεντρώνεται όχι μόνο στην απόκτηση δεξιοτήτων με τη χρήση τεχνικών ούτε στην a priori ποδοχή κεκτημένης γνώσης. Αναπτύσσει τον άνθρωπο ως πρόσωπο με τις ιδάιτερότητες και ιδιομορφίες του ανθρώπου και της επιχείρησης".
Πρόκειται για παραλλαγή της πoλυδιαφημισμένης διά βίου εκπαίδευσης;
"Οχι", λέει ο κ. Γάκης: "Η Evpedia προτείνει τη διά βίου παιδεία κάνοντας σαφή διάκριση από την διά βίου  εκπαίδευση και τη διά βίου μάθηση. Αποδέχεται αξιακές προδιαγραφές βασισμένες στη σκέψη και τη φιλοσοφία των Ελλήνων κλασικών προσαρμοσμένες στη σύγχρονη πραγματικότητα. Η Evpedia αναδεικνύει μια συστηματική μέθοδο ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που δεν βασίζεται μόνο στην απόκτηση δεξιοτήτων με τη χρήση τεχνικών αλλά θα στοχεύει κυρίως στην ποιοτική αναβάθμιση του προσώπου και στη συνειδητή εξέλιξή του μέσα από ένα πλέγμα αξιών. Είναι άμεσα εφαρμόσιμη στις επιχειρήσεις αφού υιοθετηθεί συνειδητά ακολουθώντας την ενδεδειγμένη διαδικασία".
Ολα αυτά προδιαθέτουν για μια ενδιαφέρουσα βραδιά  το βράδυ της Τετάρτης στις 8.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας όπου θα γίνει η εξειδίκευση της πρωτότυπης μεθόδου ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού Evpedia.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ενδιαφερουσα παρουσιαση.μπραβο

Ανώνυμος είπε...

φατε ματια ψαρια και κοιλια περιδρομο ......