Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Casus belli οποιαδήποτε αλλαγή στον χάρτη του Καλλικράτη, λέει ο δήμαρχος Λεβαδέων Δ. Τσιφής

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της viotia (δείτε Casus belli στη Λιβαδειά οι 5 ή 6 δήμοι για τον Καλλικράτη) ο δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Τσιφής τονίζει σε μήνυμά του προς τους Βοιωτούς πολίτες ότι η Λιβαδειά, η πρωτεύουσα της Βοιωτίας, θα θεωρήσει casus belli κάθε παρασκηνικαή προσπάθεια να μεταβληθεί ο χάρτης του Καλλικράτη, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και δημοσιεύτηκε στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής. Δείτε.


ΜΗΝΥΜΑ


Μετά και τη δημοσίευση (Έθνος της Κυριακής 18-4-2010) του νέου Αυτοδιοικητικού χάρτη για τη Βοιωτία και συγκεκριμένα για το νέο διευρυμένο Δήμο Λιβαδειάς που έχει πλέον «κλειδώσει» με τη συνένωση των Δήμων: Κορώνειας, Διστόμου, Δαύλειας, Αράχοβας και των Κοινοτήτων: Αντίκυρας και Κυριακίου, εκφράζω εκ μέρους όλων των πολιτών του Δήμου Λιβαδειάς, όλων των Δημοτικών παρατάξεων και όλων των φορέων, την πλήρη ικανοποίησή μας, προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Η παρουσίαση του χωροταξικού, είναι η αναμενόμενη για το νέο διευρυμένο Δήμο Λιβαδειάς και σηματοδοτεί μια νέα αρχή, αφού η εξέλιξη αυτή δεν οδηγεί σε προσωρινές λύσεις ή συμβιβαστικές διευθετήσεις, αλλά αποτελεί το καταλληλότερο όχημα για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για εξοικονόμηση πόρων και για ουσιαστική ανάπτυξη σε όλη τη Βοιωτία.
Το τετελεσμένο αυτό γεγονός, βάζει οριστικά τέλος στις μικροπολιτικές στρατηγικές, όλων αυτών που είχαν επιφυλάξει για τη Λιβαδειά τον ρόλο του «ραγιά» και που επιθυμούσαν διακαώς να «μετεγγράψουν» προστατευόμενούς τους στο Δήμο, ως αντάλλαγμα υπόγειων διαδρομών που πρόσφατα είχαμε καταγγείλει. Αποτελεί, ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους αυτούς, που προσπάθησαν να απαξιώσουν με τις πρακτικές τους την θέση της Λιβαδειάς.
Αυτή την ιστορική στιγμή για το νέο διευρυμένο Δήμο Λιβαδειάς, είναι ώρα να αποδείξουμε, ότι βάζουμε στην άκρη μικροπολιτικές λογικές.
Να αποδείξουμε, ότι όσα λέγαμε τα εννοούσαμε. Ότι μπορούμε με πνεύμα αγαστής συνεργασίας, σεβόμενοι πλήρως ο ένας τις τοπικές ιδιαιτερότητες του άλλου, να κάνουμε τους πολίτες του νέου διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς περήφανους για τον τόπο τους, για την κοινωνία τους, τις δυνατότητές τους, τα επιτεύγματά τους και τις υψηλές αξίες τους.
Να αποδείξουμε, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση της θεσμικής ανατροπής και να εργαστούμε όλοι μαζί καλόπιστα και εποικοδομητικά στη νέα προοπτική που ανοίγεται για τον τόπο μας και την χώρα μας στη δύσκολη κατάσταση που περνά.

Επειδή όμως ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ, καλώ σε εγρήγορση όλους τους θεσμικούς πολιτικούς, οικονομικούς, αθλητικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και όλους τους πολίτες, προκειμένου όλοι μαζί να διασφαλίσουμε αυτό το ιστορικό κεκτημένο για το νέο Δήμο Λιβαδειάς.
Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε κάτι διαφορετικό σχετικά με τη χωροθέτηση του νέου διευρυμένου Δήμου Λιβαδειάς. Τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο, πέραν αυτού που έχει από χθες δημοσιοποιηθεί (Έθνος της Κυριακής 18-4-2010) και έχει πλέον «κλειδώσει».
Προειδοποιούμε όλους αυτούς που με στοχευμένες «διαρροές» επιχείρησαν και θα επιχειρήσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις και «τετελεσμένα» σε βάρος της Λιβαδειάς και να ανατρέψουν τον υπάρχοντα σχεδιασμό, να σταματήσουν εδώ. Οποιαδήποτε αλλαγή στο δημοσιευμένο χάρτη, θα αποτελέσει «
Casus belli».
Τέλος, καλώ τους βουλευτές του Νομού μας να δηλώσουν παρόντες και παρούσες αυτή την ιστορική στιγμή για τη Λιβαδειά και να σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων.

Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς
Δημήτρης Τσιφής


Για το ζήτημα του Καλλικράτη και για το απίστευτο παρασκήνιο που εξελίχθηκε παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Καλογήρου. Για τα όσα κωμικοτραγικά ακούστηκαν κατά τη διάρκειά της θα επανέλθουμε.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου τσολια μου
γεια σου τσολια μου

τι καταλαβατε;

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Βοιωτέ με το casus belli σου!

Ανώνυμος είπε...

καλά πιστεύετε οτι αυτά που λέει το ΕΘΝΟΣ είναι τα ίδια με αυτά που λέει το υπουργείο;

Αριμνητος είπε...

Φημολογείται ότι, ήδη, κηρύχθηκε μερική επιστράτευση στη Λιβαδειά και έως τώρα συγκεντρώθηκαν 40 τόσα παλικάρια στην Κρύα,όπου λούστηκαν και ετοιμάζονται για να χυθούν στον εχθρό, μόλις αυτός εμφανισθεί. Τώρα ασκούνται στο λιθάρι στην οχυρή θέση bowling με καφεδάκι και εμβατήριο το Poker Face της Lady GaGa
Λιβαδοφρουροί εντόπισαν ύποπτες κινήσεις ασιατών συμμάχων των Θηβαίων στην πόλη και μόνο τυχαία δεν θεωρείται η παρουσία του Μαρδόνιου στη Θήβα.
(απόσπασμα απ' το Ημερολόγιο ενος τρελού του Ν. Γκόγκολ)

ροζαλια είπε...

καταλυτης!

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια γιατί τόση πρεμούρα να προσαρτήσει την Δυτική Βοιωτία ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
Γιατί διακαώς θέλει να αυξήσει την επικράτειά του από Παρνασσό έως Κορινθιακό;
Ξυπνήστε κάτοικοι των παραπαρνάσσιων Δήμων έχετε γίνει το μήλο της έριδος και δεν το γνωρίζετε.
ΕΊΝΑΙ Δημοκρατικό να αποφασίζει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ για τους χάρτες ερήμην των άλλων;
Την μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής αυτοδοίκησης που μιλά για Δήμο Δυτικής Βοιωτίας την γνωρίζει;
Δημοκρατία είναι καθορίζει αυτός τους χάρτες της αυτοδιοίκησης;

Ανώνυμος είπε...

Εαν επαληθευτεί το δημοσίευμα του Εθνους θα προκύψουν οι παρακάτω Δήμοι:
ΘΗΒΑ: 51120 κάτοικοι
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 42466 κάτοικοι
ΑΛΙΑΡΤΟΣ: 21289 κάτοικοι
OΡΧΟΜΕΝΟΣ: 16180 κάτοικοι
Τσιφή μην ζητάς τίποτα παραπάνω. Με τις υγιές σας.

Ανώνυμος είπε...

Βοιω΄τε γειά σου εσύ κι ο καλογήροτ σου!