Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Καταγγελία του Δήμου Αράχωβας για τον Καλλικράτη

Ανακοίνωση - καταγγελία του Δήμου Αράχωβας για το σχέδιο Καλλικράτης
ΔΗΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
Αράχωβα, 29-4-2010
Αριθ. Πρωτ.: 1167/29.4.2009
Ταχ. Δ/νση : Αράχωβα, Τ.Κ. 32004
ΠΡΟΣ: 1. Τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
2. Τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θ Πάγκαλο.
3. Τον Υπουργό Εσωτερικών Δ.Δ.Α.Η.Δ κ. Γιάννη Ραγκούση.
4. Τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων κ. Αντώνη Σαμαρά, Αλέκα Παπαρήγα, Γεώργιο Καρατζαφέρη και Αλέξη Τσίπρα.
5. Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτα Κακλαμάνη
.6. Τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Νομού Βοιωτίας κ. Νικόλαο Παπαγγελή.
7. Όλα τα μέσα μαζικής Ενημέρωσης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αράχωβας ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την «μεθόδευση», γιατί μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηρισθεί, του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε βάρος της πόλεώς μας. Αναφερόμαστε στην δημοσιοποίηση του επίσημου πίνακα των νέων Δήμων του Σχεδίου «Καλλικράτης» που έλαβε χώρα στο διαδίκτυο (ενδεικτικά στο zoygla.gr, sky news κλπ.) χθες 28.4.2009 κάτω από το επίσημο λογότυπο του Υπουργείου και δημοσιεύεται στο σύνολο των σημερινών εφημερίδων, εκτός βέβαια από το επίσημο site του Υπουργείου στο οποίο αναρτήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δόξα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου στο νομό Βοιωτίας αναφέρεται ότι ιδρύεται 6ος Δήμος ως εξής :
«.. 6. Δήμος Αράχωβας με έδρα το Δίστομο αποτελούμενος από τους Δήμους Αραχόβης, β.Διστόμου και τη Κοινότητα Αντικύρας, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Ο Δήμος Αράχωβας χαρακτηρίζεται ως ορεινός…».

Η ίδια αναφορά γίνεται και στους σχετικούς χάρτες που συνοδεύουν τον πίνακα.
Αν και η ρύθμιση αυτή είναι αντίθετη προς το αληθές συμφέρον και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλεώς μας, που εξέφρασαν με σοβαρή επιχειρηματολογία την ανάγκη συνένωσης της Αράχωβας με τους Δελφούς, θεωρήσαμε, με βάση το ακατανόητο για εμάς δεδομένο ότι δεν θα άλλαζαν τα όρια των καταργούμενων νομών, ότι η ρύθμιση – πρόταση του Υπουργείου που «έδινε» στην πόλη μας τουλάχιστον το ιστορικό και καταξιωμένο όνομα του νέου Δήμου, ήταν κατ’ αρχήν θετική εξέλιξη στα πλαίσια της διαβούλευσης.

Δεν περιμέναμε όμως αυτό που θα επακολουθούσε λίγες μόνο ώρες αργότερα (περί ώρα 22.00) , όταν δημοσιοποιήθηκε σε άλλα site ο ίδιος κατάλογος με μοναδική διαφοροποίηση τον 6ο Δήμο του Νομού Βοιωτίας που καταχωρείται ως :
«.. 6. Δήμος Διστόμου με έδρα το Δίστομο αποτελούμενος από τους Δήμους Αραχόβης, β. Διστόμου και τη Κοινότητα Αντικύρας, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Ο Δήμος Διστόμου χαρακτηρίζεται ως ορεινός…».

Κύριε Πρωθυπουργέ,
κανένας δεν μπορεί να πείσει τους συμπολίτες μας και το σύνολο των κατοίκων της Βοιωτίας, ότι η «μεθόδευση» αυτή δεν οφείλεται σε ευθεία παρέμβαση παλαιού κορυφαίου στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και συμβούλου Σας, που κατάγεται από το Δίστομο, ακόμα και αν ο ίδιος δεν έχει εμπλοκή.

Κύριε Υπουργέ
τέτοιες παρεμβάσεις και ενέργειες δυναμιτίζουν την μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεστε, έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην πόλη μας και θα προκαλέσουν πρωτοφανείς αντιδράσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δημιουργούν αδικαιολόγητα και αναίτια σοβαρή αντιπαλότητα μεταξύ των κατοίκων δύο γειτονικών πόλεων, που καλούνται να συνεργασθούν στα πλαίσια του Νέου Δήμου και ουσιαστικά καταργούν την έννοια της διαβούλευσης και της συναίνεσης στην διοικητική μεταρρύθμιση.
Καταγγέλλουμε την «μεθόδευση» αυτή και ζητάμε την άμεση επανόρθωση της βάρβαρης αδικίας που έγινε στον τόπο μας και μάλιστα με τον ανοίκειο αυτό τρόπο.
Ο Δήμαρχος Αράχωβας
Γεώργιος Ανδρέου - Λεόντιος

Από http://ntelalis-arahovas.blogspot.com/2010/04/blog-post_1114.html

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιόν εννοεί άραγε!!
Μπορεί να ξέρει κανείς?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΛΑΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 300.000-25.000.000 ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΔΕΣ,ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ,ΦΙΛΟ,ΓΝΩΣΤΟ Η ΣΥΓΓΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ,ΠΟΥ,ΠΟΤΕ ,ΠΟΣΟ ΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ..ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΩΣ Η ΥΜΙΗΠΑΙΘΡΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ,ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΜΕ ΣΩΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ , ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών , των δημα΄ρχων των νομαρχών κλπ και των ημέτερων υπαλλήλων της βουλής δεν θα κοπούν;! Δεν θα βρίσκουν πόρτα να κρυφτούν σε λίγο

Ανώνυμος είπε...

απο την πολη ερχομαι

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟ...ΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ...Η ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ Η ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ .ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Η ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ.ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ.....