Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ανοδος με γραμματόσημο για το ΧΑ

Εντονη αντίδραση από τους αγοραστές στην σημερινή συνεδρίαση η οποία φαίνεται να πυροδοτήθηκε από την επιστολή του ΥΠ.ΟΙΚ. προς Δ.Ν.Τ. , Ευρωπαϊκή τράπεζα. Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρει οτί ζητάει η Ελληνική πλευρά την εξειδίκευση των όρων της βοήθειας προκειμένου να είναι διαθέσιμο το πακέτο βοήθειας όταν ζητηθεί από την Ελλάδα.
Η επιστολή δεν αφορά την ενεργοποίηση της βοήθειας , διευκρινίζει το ΥΠ.ΟΙΚ. και η Κομισιόν.
Η αγορά πριν την ανακοίνωση διαπραγματευόταν με αρκετές εναλλαγές προσήμου πέριξ των 1.975 μονάδων εκφράζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για το πόσο εφικτό είναι να αντληθεί η βοήθεια του πακέτου πριν τις 9 Μαϊου όπου διεξάγονται οι εκλογές στο κρατίδιο της Β. Ρηνανίας –Βεστφαλίας , κρίσιμο σημείο για την βόρεια έδρα της Butestag και gia το κόμμα της Μέρκελ.
H αγορά έκλεισε στις 2.028 μονάδες με κέρδη 2,07% και τζίρο ο οποίος άγγιξε τα 225 εκατ. ευρώ. Η αγορά ομολόγων έδειξε στο άνοιγμά της ότι έχει αυξητικές διαθέσεις με το spread του δεκαετούς ομολόγου να αγγίζει τις 425 μ.β. Στην συνέχεια επήλθε η διόρθωση με το spread να αποκλιμακώνεται στις 395 μ.β. και να κλείνει στις 399 μ.β. διευρυμένο κατά 5,4 μ.β.


Γενικός Δείκτης












Ανάμεικτα συναισθήματα στις διεθνείς αγορές με την Γερμανία να έχει μικρές απώλειες της τάξης του 0,02% , την Αγγλία να έχει κέρδη 0,31% , την Γαλλία με κέρδη 0,20% και την Αμερική να έχει μικρές διακυμάνσεις μετά το χθεσινό μίνι ράλι ( S&P +0,03% Dow Jones – 0,08%). (17:10)
To ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου στο 1,3564 (17:17) και το πετρέλαιο διαπραγματεύεται στα 86 δολάρια ανά βαρέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: