Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Λιβαδειά: Το δέντρο που ακουμπούσε στην τράπεζα και άλλα ευτράπελα




Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ
















Τα προβλήματα της Λιβαδειάς εμφανίζονται ατέλειωτα όμως  οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά στη viotia αποδεικνύουν ότι οι πολίτες έχουν γίνει πλέον παρατηρητικοί, απαιτητικοί και επικριτικοί. Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής ενισχυμένη από την παραδοσιακή θερινή ραστώνη δημιουργεί ευτράπελα ακόμα και στο κέντρο της πόλης, στη σημεία όπου υποτίθεται ότι η προσοχή είναι τεταμένη και τα μάτια ανοιχτά. 

Διότι η μοναδική δικαιολογία για το καινούργιο δέντρο -το οποίο επιχειρήθηκε να φυτευτεί- στην Κεντρική Πλατεία της Λιβαδειάς που ακουμπά στον τοίχο είναι να έχει τοποθετηθεί εκεί ως ενέχυρο προς την Εθνική Τράπεζα για τα μεγάλα δάνεια του Δήμου Λεβαδέων. Αναγνώστης μας στηλιτεύει την κατάσταση αυτή που ταυτόχρονα με τα συνθήματα στους τοίχους δεν αποτελούν τιμητική εικόνα για τη Λιβαδειά:  




Βοιωτέ το δέντρο το καινούργιο που βάλανε στη πλατεία το είδες ?
Για πήγαινε να το βγάλεις φωτογραφία να το δείξεις και στους άλλους ώστε να μαθαίνουν πως μπαίνουν πλέον τα δέντρα ,και μάλιστα στην κεντρική πλατεία.
Το έχουν βάλει δίπλα στην Εθνική Τράπεζα με κλίση που θα ζήλευε και ο Πύργος της ΠΙΖΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
Δεν υπάρχει σωτηρία για αυτήν εδώ την πόλη .Το δέντρο υπάρχει εκεί δύο μέρες μέχρι να ξεραθεί και αυτό ,η κα ΠΟΎΛΟΥ δεν έχει πάρει χαμπάρι τίποτα.


 Κι αν νομίζετε ότι το φαινόμενο είναι μεμονωμένο δείτε και τα παλαιά δέντρα στην αρχή της Μπουφίδου που οι κορμοί τους έχουν μετατραπεί σε πίνακες ενοικιαστηρίων και αγγελτηρίων χωρίς κανείς να ενοχλείται και χωρίς ο Δήμος να επιλαμβάνεται. Είναι πολλά αυτά που χρειάζονται ριζική αλλαγή στον Δήμο Λεβαδέων.


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν μπορούσαν να πετύχουν το δέντρο να είναι κατακόρυφο ,γιατί όπως είπαμε είναι και άσχετοι, για αυτό το κόλλησαν δίπλα στη τράπεζα έτσι ώστε εαν θέλει να γύρει και λίγο να ακουμπήσει στο τοίχο για να ξεκουράζεται.
Α ρε αθάνατη δημοτική αρχή!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν λειτουργεί ο δήμος Λιβαδειάς έχουν διαλυθεί τα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Το δέντρο αυτό έχει χαρτιά-άδεια από το δασαρχείο που μπήκε στη κεντρική πλατεία ?
Μήπως να επέμβει το Δασαρχείο και να επιστρέψει στη μαμά του γιατί το βλέπω το κακόμοιρο πάει για να ξεραθεί όπως το άλλο που το βάλανε τα Χριστούγεννα που το φωτίσανε κιόλας για τις γιορτές και τώρα φιγουράρει εκεί ξεραμένο .
Οι αθεόφοβοι δεν έχουν ούτε την ευθιξία να το κόψουν και να το δώσουν στις φτωχές οικογένειες να ζεσταθούν για το χειμώνα.

κηπουρός είπε...

Τους φοίνικες της πλατείας τους έφαγε το σκουλήκι ,τα δέντρα επίσης ξεραίνονται τι γίνεται με τους γεωπόνους του δήμου Λιβαδειάς ;
Μήπως να επιστρέψει ο κος Δελήμπασης στο Δήμο τώρα που θα αναλάβει η Κα Πούλου για να υπάρχει και κανένα δεντράκι.

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε Γιώτα και κοιμήσου ήσυχα και με αυτούς εδώ δεν θα βρεις δέντρο για δέντρο .

Ανώνυμος είπε...

Όταν αυτοκινητιστής γίνεται εν μια νυκτι γεωπόνος , μηχανικος κτλ κτλ αυτα ειναι τα αποτελεσματα. Το πάθη να γίνει πάθημα και η Γιουλα να επιλέξει κατάλληλα στελέχη και οχι με βάση φιλίες κουμπαριές και κομματικές πιέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που βγηήκε Δήμαρχος η Πούλου σιγά μην κάνει αντιπολίτευση κοροϊδα..., θα ξυπνήσει μετά από 5 χρόνια και μαζί της όλη η Λιβαδειά απ'τον λίθαργο. Από Σεπτέμβριο αρχίζει το κλάμα μετά τα σεμινάρια αυτοδιοίκησης...!

Ανώνυμος είπε...

@8.44
φιλαράκο σιγά μην την αφήσει έτσι ο Βοιωτός.
Έχει μια φωτογραφική μηχανή αυτός που άμα σε παρακολουθεί την έκατσες τη βάρκα.
Για ρώτα και το Παπαγγελή να σου πεί.!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Hmarton pragmatika piasthkate apo ena dentro k grafete k o kathenas apo mia malakeia gia thn dhmotikh arxh pou anelave! Katarxhn analamvanei apo septemvrh k kata deyteron na doume prwta ti tha kanei k meta na vgaloume sumperasmata giati eidame to mp........ epi roussarh,tsifh k olwn twn upoloipwn! Ksupnhste,sunelthete k afhste ta kakogousta sxolia eseis pou to mono pou kanete einai na ksuneste k na krinete kathismenoi se mia karekla!!! Voidiaaaaa!

Ανώνυμος είπε...

@12.46
Ton papageli krazoume re file oxi ti giota

Ανώνυμος είπε...

@12.46
Ton papageli krazoume re file oxi ti giota

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν βοιωτέ σκέψου σοβαρά να μην επιτρέπεις τα greeklish , για να διαβάσει κανείς τον 12.46 ξεχνάει ότι ξέρει από Ελληνικά. Επί του θέματος, πως να φυτευθούν και συντηρηθούν σωστά τα δέντρα όταν από τους κηπουρούς του Δήμου το 90% είναι άσχετοι αλλά και πολλοί συνεχίζουν κανινικά τις προηγούμενες δουλειές τους? Ο ένας μάλιστα , ο ελαιοχρωματιστής, παίρνει κανονικά δουλειές . Παρουσιάζεται το πρωί στο Δήμο και μετά πάει στη ...δουλειά του για να επιστρέψει όποτε και αν οι υποχρεώσεις του του το επιτρέψουν.... Ο άλλος είναι μόνιμος θαμώνας των κεντρικών καφετεριών. Ο τρίτος 12.00 η ώρα θα το χτυπήσει το τσιπουράκι (σε ολίγον απομακρυσμένο εκ του κέντρου κατάστημα) ο κόσμος να χαλασει. Άσε το πρωινό ξεκίνημα.... Τα ζώα μου αργά....Αυτά πρέπει να κοπούν μαχαίρι απο την Γιώτα. Θα τα καταφέρει ή στα πλαίσια του φιλολαικού αριστερού προφίλ θα μας ξαναφάει η αργομισθομαρμάγκα?

Ένας λάθος περιπατητής. είπε...

Σάββατο πρωί ώρα 10. Περίπατος στην αγουροξυπνημένη πόλη. Οι έμποροι με το λάστιχο στο χέρι πλένουν τα πεζοδρόμια, χωρίς να τους απασχολεί ο νόμος. Αναδύεται μυρωδιά που δεν θέλω να ονομάσω, από το κέντρο ως το Νερόμυλο.Το έργο "τραπεζάκια έξω" συνεχίζεται με όλο και νέους πρωταγωνιστές. Το έργο "βάζω μπροστά στο μαγαζί μου εμπόδια",επίσης. Σε νησίδες τραπεζάκια. Νεαροι και νεαρές με καφέ στο χέρι, δεν βλέπουν, δεν διαμαρτύρονται. Αύριο μπορεί να χρειαστεί να πετάμε, αφού σήμερα δεν πατάμε. Ποιόν ενδιαφέρει; Η καθημερινότητα όμως είναι η ζωή κι όχι η απόδραση.



Καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

Έτσι που βλέπω τη φωτογραφία εάν επιζήσει αυτό το δέντρο θα είναι θαύμα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Mε αφορμη μια αστοχια στην δεντροφυτευση ενος δενδρου,ο καθενας βγαζει την χολη του και το αχτι του,γι αυτο παμε κατα διαολου.Αγαπητοι αν ολα αυτα τα χρονια δεν τα βλεπατε και δεν αντιδρουσατε δεν γινεται τωρα να σας φταινε ολοι και ολα.Γι αυτα υπηρχαν και υπαρχουν οι αρμοδιοι που κριθηκαν και κρινονται.Καθε πραγμα στην ωρα του και οχι οτι του καπνισει του καθενος.

βοιωτός είπε...

@11.05
Μην προσπαθείτε να αθωώσετε τα όλα τα λαμόγια. Θα θεωρηθεί ότι πάτε να τους καλύψετε και θα παρεξηγηθείτε ειδικά εδώ στη viotia που φωνάζουμε 7 ολόκληρα χρόνια για την παρακμή του Δήμου Λεβαδέων.