Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Λιβαδειά: Συνεχίζεται η ασυδοσία-Παραλίγο να πέσει με το αυτοκίνητο στις Πηγές της Κρύας




Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ















Νέο μνημείο, της σχολής της αυθόρμητης τέχνης και του αυτοσχεδιασμού παραλίγο να αποκτήσει η ειδυλλιακή περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά χθες το βράδυ.  Και μάλιστα ιδιαίτερο, πρωτοποριακό μνημείο μοντέρνας τεχνικής, ύμνο στην τεχνολογία που θα έδινε στον χώρο μια σύγχρονη όψη -στους τόνους του κόκκινου-ροζ.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία  που μας απέστειλε εκλεκτή αναγνώστις γύρω στις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής ένα αυτοκίνητο σκαρφάλωνε προς το Φαράγγι της Κρύας. Ο οδηγός του αψηφώντας νόμους, κανονισμούς και άλλα τέτοια μικροαστικά κατάλοιπα και όντας σίγουρος ότι οι δημοτικές και αστυνομικές αρχές έχουν σοβαρότερες ασχολίες -όπως δημόσιες σχέσεις και διασκέδαση- προσπέρασε όλα τα εμπόδια που στέκονταν ανάμεσα σ’ αυτόν και τους υψηλούς (από ζήτημα ανηφόρας) στόχους του.  Πεζοί, κολωνάκια, μηχανάκια, ρυάκια, λακκούβες, τραπεζάκια έξω δεν θα μπορούσαν να τον αποτρέψουν από ένα τόσο σημαντικό ιδανικό  όπως είναι η αποφυγή περπατήματος μερικών μέτρων αλλά και την οχληρή και -για τα κορόιδα-  τήρηση των νόμων που θα τον κατέτασσε στην ίδια κατηγορία με κάθε ανόητο αφελή που δεν έχει τα φοβερά του κονέ και την δική του καπατσοσύνη.

Διέπραξε όμως ένα μικρό σφάλμα.  Μαγεμένος μάλλον από την επιβλητικότητα του τοπίου το πήρε λίγο αριστερά και γλίστρησε στο ποτάμι ακριβώς πάνω από το γεφυράκι ης Κρύας, μπροστά σε εκείνο που αποκαλούσαμε μικροί Μαντείο του Τροφωνίου –στο τελείως  ίσωμα δηλαδή. Ευτυχώς το αυτοκίνητο συγκρατήθηκε και μόνο η μπροστά αριστερή ρόδα αιωρήθηκε στο κενό. Κόσμος συγκεντρώθηκε και η ΕΛΠΑ που κλήθηκε κατόρθωσε να ανασύρει το αυτοκίνητο σε λίγα λεπτά χωρίς να προκληθεί περαιτέρω καταστροφή και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Το περιστατικό αν είχε συμβεί σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του κόσμου θα είχε ήδη προκαλέσει αθρόες παραιτήσεις καθώς το σημείο είναι τοπόσημο της Λιβαδειάς, το πιο πολυφωτογραφημένο και φορτισμένο σημείο της περιοχής στο πλάι του μεγάλου πύργου.

Κι έτσι έχουν τα πράγματα λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου μας για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κρύα με τα αυτοκίνητα 

(Απαράδεκτο πάρκινγκ στο Φαράγγι της Κρύας)

που προκάλεσε την κινητοποίηση των πολιτών και που σχολιάστηκε ευρύτατα σε ολόκληρη τη Βοιωτία. Η αβελτηρία των αρχών της πόλης είναι παροιμιώδης αλλά κάθε μέρα που περνάει καθίσταται πλέον και ζημιογόνος. Στην παρούσα οικονομική κρίση οποιαδήποτε ζημία στη δημόσια περιουσία δεν θα αποκατασταθεί ή αν αποκατασταθεί θα είναι με δανεικά δηλαδή σε βάρος συμπολιτών μας. Επιπλέον η συνεχιζόμενη καταπάτηση κάθε αρχής ισονομίας είναι απαράδεκτη, είναι προκλητική και αντιδημοκρατική. 

Η ασυδοσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστεί. Η Κρύα και όχι μόνο η Κρύα πρέπει να διαφυλαχθεί από την επέλαση των νεοβάρβαρων και των πολιτικών που τους καλύπτουν. Οι ευθύνες των τοπικών αρχών είναι τεράστιες και η διαρκής αδικαιολόγητη απουσία τους τροφοδοτεί υποψίες. Η viotia θα εξακολουθήσει να αποκαλύπτει  την ανεπάρκεια και την προχειρότητα τους. Και θα πρωτοστατήσει στην εξάλειψη αυτού του αίσχους…

10 σχόλια:

Λειβαδίτης είπε...

Παντού όπου υπάρχει παρανομία είσαι Βοιωτέ. Μπράβο.για το καλό της Λειβαδειάς και των Λειβαδιτών.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον/την 6/21/2014 2:15 μ.μ.
Όχι φίλε δεν κατάλαβες καλά η Βοιωτία είμαστε όλοι/λες Λιβαδείτες/τισες Ξένοι/νες όλοι/λες που Σεβόμαστε πρώτα τους Εαυτούς μας και μετά την Πόλη που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΡΟΧΑια εκανε τα αυτονοιτα ???να τον στειλουν στο εισαγγελεα τον καφρο ωστε να συνετιστουν οθι υπολοιποι που ισωσ τους περασει απο το μυαλο να πανε εκει πανω με το αυτοκινητο . και επιτελουσ αυτη η παραπαιουσα δημοτικη αρχη που ευτυχωσ αποχωρει θα μπορουσε να βαλει δυο κολονακια να μην περναει κανεισ επανω . τοσο δυσκολα πραγματα ειναι αυτα ρε ανικανοι !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ακομα η προηγουμενη διοικιση-δημαρχος.

Ανώνυμος είπε...

Η Λιβαδειά είναι ένα ακόμη χωριό... Ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που πέρασε από εκείνο το σημείο με αυτοκίνητο, απλά ήταν ο μόνος μέχρι στιγμής που είχε ένα ατύχημα...Η μισή μελλοντική γενιά της Λιβαδειάς πιθανόν να κάνει το ίδιο! Και όλοι οι υπόλοιποι, προφανώς υπνωτισμένοι από την καυστικότητα και τα σχόλια του δημοσιογράφου, ενστερνίζονται άκριτα την άποψη του.

Unknown είπε...

Καβάλα παν στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνανε, καβάλα περν' αντίδωρο απ'του παπά το χέρι.

βοιωτός είπε...

*8.21
Καλύτερα να είστε ειλικρινής: να λέτε ότι μου αρέσει η ασυδοσία επειδή μ' αρέσει να ζω σε βάρος των άλλων.
Και να αποφεύγετε τις προβλέψεις για τη νέα γενιά -που είναι σίγουρα πολύ καλύτερη από τη σαθρή γενιά της μεταπολίτευσης.

βοιωτός είπε...

Πρόεδρε καλησπέρα. Πόσους νόμους έχει παραβιάσει ο "καβαλάρης";

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν εκτιμάμε αυτά που έχουμε και δεν τα προστατεύουμε. Όταν τα εκτιμήσουμε ίσως είναι πολύ αργά. Μια χώρα με τεράστια ιστορία έχει καταντήσει για τον τουρίστα η χώρα της πολυκατοικίας και της κακογουστιάς. Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

8.21 go back! Όπως θα έλεγε κι ο αρχηγός σου....είσαι επικίνδυνος ...εκπολιτίσου.....