Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μας πήραν τα μέτρα...

Περικοπή του 14ου και του 13ου μισθού στο δημόσιο τομέα κατά 30%, αύξηση του ΦΠΑ κατά 2% και «πάγωμα» όλων των συντάξεων αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Οι μειώσεις κατά 30% σε δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας θα ισχύσουν από 1/1/2010.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ξανάγινε

Ανώνυμος είπε...

Για τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν συμφωνούν υπάρχει η λύση της παραίτησης. Μετά μπορούν να αναζητήσουν απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί θα αποδείξουν τις ενδεχόμενες αρετές τους και θα τύχουν ανάλογης αμοιβής. Γιατί στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει αξιολόγηση και όταν δεν είσαι αποδοτικός δεν λαμβάνεις το επίδομα παραγωγικότητας αλλά απολύεσαι και αναζητάς αλλού απασχόληση. Βέβαια υπάρχει και η δυνατότητα του « επιχειρην» για τους πιο ανήσυχους. Έχουν αναρωτηθεί τι προβλήματα αντιμετωπίζουν τα εμπορικά καταστήματα με την υφιστάμενη κρίση ;
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για όσους πιστεύουν πως αδικούνται από τη μείωση των καθιερωμένων αποδοχών τους. Η εργασιακή αγορά είναι έτοιμη να τους υποδεχθεί αλλά δεν ξέρω αν αυτοί είναι έτοιμοι να δουλέψουν!

βοιωτός είπε...

3.14
Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα υπερασπιστώ τους δημμοσίους υπαλλήλους και το γνωρίζουν όλοι αυτό όλοι αλλά μου φαίενται ότι πετάς προπαγανδιστικά ουροτεχνήματα.

Κάθε άνθρωπος έχει κάνει ένα προγραμματιομό και σε καμία σοβαρή χώρα η κυβέρνηση δεν τινάζει στον αέρα με μέτρα τέτοιου τύπου.

Οσο για τον ιδιωτικό τομέα κι εκεί κάποιοι φροντίζουν να μην υπάρχει διέξοδος. Τώρα, σε λίγο καιρό θα φανούν ποιοι είναι αυτοί...

Ανώνυμος είπε...

Τον προγραμματισμό βοιωτέ κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι τον έκαναν και με τα extra που ζητούσαν, τα οποία τα επαιρναν παράνομα, εκβιαστικά και προφανώς αφορολόγητα…

Οσο για το τι έρχεται στον ιδιωτικό τομέα θα συμφωνήσω μαζί σου. Ενδεχομένως να τεθεί θέμα και εκεί για μείωση των αποδοχών στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας αλλά η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική ως προς τις κατώτατες αποδοχές βαση ΣΣΕ σε σχεση με τις άλλες Ευρωπαικές χώρες οπότε δεν είναι ευκολο να περάσει. Με πάνω από 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους δεν νομίζω αντίστοιχα να είναι ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία όταν έχει τους περισσότερους αναλογικά δημοσίους υπαλληλους παγκοσμίως.

ΥΓ
Οφείλω να σε συγχαρώ για την άμεση πληροφόρηση που μας παρέχεις.

βοιωτός είπε...

3.34
Να το πω πιο απλά: η χώρα που δημιουργήσαμε είναι "θεσμικά διεφθαρμένη".
Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι κολοσσιαίες. Οι ΔΥ είναι καφθρέφτης των πολιτικών πατρώνων τους.

βοιωτός είπε...

Και στον ιδιωτικό τομέα οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές. Φυσικά το πε΄ρι ναταγωιστικότητας των ελληνικών μισθών μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται για το ανείδικευτο στην ουσία προσωπικό που έχεις ως Ελλάδα.


Σ΄ευχαριστώ επίσης για τα καλά σου λόγια αν και υποψιάζομαι ότι αναφέρεσαι σε θέματα που πιθανό γνωρίζεις ότι τα ερευνώ αλλά δεν έχω ακόμη γράψει όπως λ.χ. η ΔΕΥΑΛ.
Μην φοβάσαι, όλα θα γραφούν εδώ. Απλώς όταν τίθεται θέμα υπολήψεων η viotia είναι πάντοτε πολύ προσεκτική και επιφυλακτική. Οπως θα γνωρίζεις είναι και άτεγκτη. Ετσι θα γίνει και τώρα.

Ανώνυμος είπε...

3.14
αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπερβολικά πολλοί (που είναι) σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαικές χώρες ποιος ευθύνεται που τους διόριζε ασύστολα; γιατί οι κυβρνώντες διόγκωσαν 30 χρόνια τον δημόσιο τομέα;
και κάτι άλλο:ποιες είναι οι περικοπές στους ανώτατους μισθούς; Στην ΕΡΤ; μήπως από 25.000 ευρω τον μήνα έγιναν οι μισθοί 16.000; αυτό δεν είναι εμπαιγμός;διότι με 16.000 ζεις πλουσιοπάροχα, με 1000 απο΄1500 απλώς δεν ζεις!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 3.14 μμ

δεν είναι η σωστή λογική να στρεφόμαστε η μία τάξη εναντίον της άλλης.Καλύτερα να στραφούμε όλοι μαζί κατά εκείνων που σπατάλησαν το δημόσιο χρήμα χωρίς καμια αιδώ. Στο κάτω κάτω οι δημόσιοι υπάλληλοι έναν μισθό παίρνουν για να ζήσουν τις οικογένειες τους, δεν κάνουν μπίζνες ούτε έχουν οφ σόρ.
Όσο για το αν δουλεύουν ή όχι συμφωνώ για πολλούς αλλά κι αυτό ευθύνη της διοίκησης είναι να επιβάλλει και να εφαρμόσει τους κανόνες σε αυτούς που λουφάρουν και να φτάνει ως την απόλυσή τους η μη συμμόρφωση.Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Όχι τώρα ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας.

Ροζαλία είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gZaAGC96Wg8

ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΙ ??? είπε...

ο δημοσιος υπαλληλος ,που εχει εκλεγει σε δημοτικες εκλογες , λαμβανει δυο μισθους..... αυτο θα συνεχιστει ? η θα επιλεξει.... ?