Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Η πίτα του ΑΚΟΛ και 116 φωτογραφίες



Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ
















Σε μια εντυπωσιακή από πλευράς συμμετοχής και άψογης από την οργανωτική άποψη γιορτή της νεολαίας της Λιβαδειάς εξελίχθηκε, όπως κάθε χρόνο, η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του ΑΚΟΛ για την κοπή της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της βοιωτικής πρωτεύουσας, το βράδυ του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2013. Ο αριθμός-ρεκόρ των εγγεγραμμένων αθλητών του Ομίλου -που, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Γωγώ Θεοδώρου, φέτος υπερβαίνουν τα 450 παιδιά- έχει αναδείξει νέες, μεγαλύτερες και ευρύτερες ευθύνες, στις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΚΟΛ ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά με επιτυχία οργανώνοντας μια πραγματικά εξαιρετική αθλητική γιορτή, καλαίσθητη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, λιτή και παράλληλα πλούσια σε συναισθηματικό φορτίο, με τεράστια προσέλευση αλλά παλλόμενη από vibes συμμετοχής και εθελοντισμού.
Εκλεισε έτσι μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτής του πολιτισμού και του αθλητισμού ένας ακόμη κύκλος επιτυχούς παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της πόλης από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Ομιλο Λιβαδειάς και ασφαλώς εγκαινιάστηκε με την έναρξη της νέας χρονιάς ένας άλλος,  για τον οποίο υπάρχουν όλα τα εχέγγυα και οι πρακτικές διαβεβαιώσεις ότι θα επιτύχει και πάλι να εκπροσωπήσει επάξια την πόλη μας στους μεγάλους αγώνες. Και κυρίως να διδάξει στα νέα παιδιά, τα παιδιά μας, την υψηλή αξία της άμιλλας, του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι, τον πολιτισμό της συμμετοχής και το ήθος μιας νέας αντίληψης που ερείδεται στις πράξεις και όχι στα λόγια.
Αλλωστε σε αυτό πλαίσιο κινήθηκε στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ΑΚΟΛ Γωγώ Θεοδώρου που ανέλυσε τη σημασία του αθλητισμού στη διάπλαση του χαρακτήρα του παιδιού, ιδιαίτερα σε δύσκολες εποχές και άσχημες συνθήκες. Την εκδήλωση παρουσίασε η Νιόνια Γεροντοπούλου-Ελμαλή ενώ το φλουρί της βασιλόπιτας φέτος ευνόησε το Τμήμα Κολύμβησης του ΑΚΟΛ. Η λαχειοφόρος αγορά που διοργάνωσε ο Ομιλος απέδωσε μετά από κλήρωση πολλά δώρα στους τυχερούς λαχνούς ενώ καθοριστική ήταν εδώ η συμπαράσταση καταστημάτων και επιχειρηματιών της Λιβαδειάς που προσέφεραν τα έπαθλα.    
Το πρόγραμμα των Τμημάτων ήταν και φέτος εξαιρετικά ενδιαφέρον και οι μικροί αθλητές και αθλήτριες με την καθοδήγηση των γυμναστών έδωσαν μια υψηλών απαιτήσεων παράσταση που διατήρησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος. Η δουλειά που γίνεται στα επιμέρους τμήματα του ΑΚΟΛ είναι γνωστό ότι μπορεί να παραγάγει αποτελέσματα υψηλού επιπέδου και αυτό επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Κλειστό της Λιβαδειάς. Η συνταγή της επιτυχίας είναι γνωστή σε αδρές γραμμές. Πείσμα, μεράκι, εθελοντισμός, ισχυρή διοίκηση, ανιδιοτελής συν-εννόηση και εργασία (πολλή εργασία) έχουν εξασφαλίσει αξιοζήλευτες οργανωτικές και αγωνιστικές δυνατότητες στον ΑΚΟΛ που επιτρέπουν την επιτυχή διεκπεραίωση απαιτητικών και σύνθετων εκδηλώσεων και την παρουσίαση αθλητών και προγραμμάτων που ξεχωρίζουν από τη γενική περιρρέουσα μετριότητα.  

Την πρόσκληση του ΑΚΟΛ τίμησαν με την παρουσία τους οι αθλητές του, γονείς, φίλοι και τοπικοί φορείς που κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο. Η βραδιά, ιδιαίτερα  συγκινητική, απέπνεε τη ζεστασιά μιας οικογένειας, της  οικογένειας εκείνης που το πλήθος των μελών της δεν δυσκολεύει στο ελάχιστο την ουσιαστική επαφή, το προσωπικό αποτύπωμα στον κοινό δεσμό και το συλλογικό όραμα, της μεγάλης οικογένειας του Αθλητικού Κολυμβητικού Ομίλου Λιβαδειάς.

Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Η πίτα του ΑΚΟΛ και 116 φωτογραφίες.

Θα ακολουθήσει και Β' Μέρος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στους αθλητες του ΑΚΟΛ για ολοι τους την προσπαθεια!!!
ΣΤΙΒΟΣ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ SPECIAL OLYMPICS ..!!