Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στάση αναμονής από τους αγρότες

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων παραμένουν στις εθνικές οδούς με τα τρακτέρ, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία, οι αγρότες Θεσσαλίας, Ημαθίας και Σερρών, ενώ το παράδειγμά τους αναμένεται να ακολουθήσουν σήμερα Τετάρτη οι αγρότες της Αργολίδας και αύριο της Βοιωτίας.

Διάλογο με ανοιχτούς δρόμους ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ακόμη και το 1 ευρώ θα δυσκολευτούμε να το βρούμε για τους αγρότες, εάν κλείνουν οι δρόμοι».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκε ανοιχτός στο διάλογο λέγοντας ότι ήδη εχει τεθεί στο τραπέζι η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και η μείωση στις τιμές των ζωωτροφών.

Σήμερα θα συνεδριάσει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των επαφών που είχε με τους κυρίους Τσίπρα, Βενιζέλο και Κουβέλη.

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των αγροτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας μεταβαίνει η γγ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Σημειώνεται ότι οι αγρότες της Αργολίδας πραγματοποιούν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους μεσημέρι στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.

"Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών τασσόμενος υπέρ των κινητοποιήσεών τους.

"Στην πρώτη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων θα θέσω το ζήτημα και θα παρακαλέσω να είναι παρόντες και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί ώστε η πολιτεία να δώσει άμεση αξιόπιστη λύση στα θέματα που μπορεί» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτών.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο των δρόμων είπε πως καμιά κινητοποιήση δεν μπορεί να δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο.

Οι αγρότες αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων από το 2014 και στα νέα φορολογικά μέτρα. Ζητούν να μην υπάρξει καμία μείωση της επιστροφής ΦΠΑ στα καύσιμα και κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους.

«Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια αλλά και οι ίδιοι οι αγρότες θα αποφύγουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τους να έρθουν σε αντιπαράθεση με μεγάλο μέρος της κοινωνίας», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

www.kathimerini.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: