Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Οσα βλέπει η πεθερά3: ο αγωγός στην Ερκυνα

Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ/
Διευθυντής ViotiaBusinessRadio















Πολλά είναι τα προβλήματα με το νερό που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λεβαδέων, τα περισσότερα από πλημμελή άσκηση των καθηκόντων των αρμοδίων φορέων: πρόβλημα στις Αλαλκομενές, πρόβλημα στον Βιολογικό της Δαύλειας, απίστευτα αστυνομικού τύπου περιστατικά στο Ζερίκι κ.λπ.
Στην ίδια τη Λιβαδειά τα παράπονα που φτάνουν καθημερινά στη viotia είναι πολλά και αφορούν αποχετεύσεις που πέφτουν παράνομα στους αγωγούς και αρδευτικά αυλάκια δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε γονείς και μαθητές στο 9ο Γυμνάσιο, στην περιοχή του πλυντηρίου αυτοκινήτων και σε άλλες περιοχές.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν το θέμα ενός μεγάλου ρεπορτάζ της viotia αφού πρώτα παρακολουθήσουμε τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.

Από τη σκοπιά της viotia θα σταθούμε στην αγαπημένη Ερκυνα και στον μικρό αγωγό που εντόπισε ο φωτογραφικός μας φακός  να χύνεται στον ποταμό της Λιβαδειάς πίσω από τη Στρατηγού Ιωάννου στο ύψος –λίγο πιο κάτω- της οικίας Κορόζου.
Ερώτηση: Επιτρέπεται αγωγός να χύνεται απευθείας στην Ερκυνα; Νομίζω πως όχι. Ας μας εξηγήσουν ο κ. Παπαγγελής και ο κ. Λαμπριτζής κατά πόσο είναι νόμιμο και κατά πόσο είναι ηθικό ένας τέτοιας διατομής αγωγός να χύνεται στο στολίδι της Λιβαδειάς.

 

Επιπλέον υπάρχει και μια παρατήρηση για τα 3 θέματα ( Οσα βλέπει η πεθερά2: οι κίτρινες πλάκες πεζοδρομίου στη Λιβαδειά και
 που ανέδειξε η viotia και που αντανακλά το πρόβλημα της Λιβαδειάς και μακροσκοπικά της χώρας.

Εντάξει αποτελεί δεδομένο ότι η δημοτική αρχή του κ. Παπαγγελή είναι πασαλειμματίες (ωραία, ακριβής λέξη), ανεπαρκείς και ενασχολούμενοι μόνο με την μεταπολιτευτικώς νοούμενη ως επικοινωνία  (στην πραγματικότητα πρόκειται για παλαιοκομματισμό υπό νέα συσκευασία) κι όχι με τα πραγματικά προβλήματα της Λιβαδειάς. Η αντιπολίτευση πού είναι; Η viotia με μια βόλτα για τον Καθαρισμό της Ερκυνας από τους Φίλους του ΞΕΝΙΑ εντόπισε ήδη 3 και αργότερα θα αναδείξει και άλλα προβλήματα. Αλλοι και μάλιστα υπεύθυνοι και μάλιστα ταγμένοι από τους πολίτες για αυτό τον σκοπό δεν τα βλέπουν; Δεν θα διατυπώσω σήμερα εικασίες για αυτή τη σιωπή για να μην γίνω κακός.

Θα αναφέρω απλώς ως παράδειγμα ότι και τα 3 ζητήματα  (Οσα βλέπει η πεθερά2: οι κίτρινες πλάκες πεζοδρομίου στη Λιβαδειά και
και Οσα βλέπει η πεθερά3: ο αγωγός στην Ερκυνα)  που αναδεικνύει η viotia  βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων από το γραφείο της Γιώτας Πούλου, που  είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λεβαδέων, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία δεν θυμάμαι να έχει ποτέ ενδιαφερθεί για το γεφυράκι της Ερκυνας ή για τα πεζοδρόμια ή ακόμα περισσότερο για την ρύπανση του ποταμού.

Η viotia θα συνεχίσει τον αγώνα για μια καθαρή Ερκυνα, πράγμα που σας πληροφορώ ότι είναι πολύ δύσκολο. Αλλά όχι μόνο…

4 σχόλια:

Μέτοικος είπε...

Αν οι αγωγοί αυτοί εκβάλλουν όμβρια, έχει καλώς - παραβλέποντας έστω την αισθητική του πράγματος. Αν εκβάλλουν ακάθαρτα, τότε υπάρχει σημαντικό θέμα.

Ανώνυμος είπε...

" η αντιπολίτευση που ειναι;" εύγε για το σωστό σχόλιο .
Κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πόλη λοιπόν από όσους ψηφίστηκαν από τους πολίτες της Λειβαδιάς;

βοιωτός είπε...

3.42
Ρητορική είναι η ερώτηση;

Αποφράξεις Σπάτα είπε...

Λίγο πριν τις επόμενες εκλογές θα ενδιαφερθούν όλοι.