Χάνεται ο έλεγχος στον Δήμο Λεβαδέων
Η απουσία σταθερής κατεύθυνσης, τα πολλά κέντρα αποφάσεων και εξουσίας, τα εκρηκτικά προβλήματα αλλά περισσότερο από όλα οι λάθος επιλογές οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις τη δημοτική αρχή αλλά δεν αποτρέπουν την όλο και εναργέστερα διαφαινόμενη απώλεια του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου στον Δήμο Λεβαδέων.
Οι χθεσινές ανακοινώσεις του δημάρχου Λεβαδέων περί κατασκευής δευτέρου κυττάρου ΧΥΤΑ τη στιγμή που ο συγκεκριμένος τρόπος διαχείρισης απορριμάτων είναι όχι μόνο παρωχημένος αλλά και επικίνδυνος για τους πολίτες και περί αλλαγής της στατικής μελέτης του Κολυμβητηρίου Λιβαδειάς καταδεικνύουν ότι ο κ. Δημήτριος Τσιφής είναι δέσμιος των λανθασμένων πολιτικών επιλογών του Αρ. Ρούσσαρη αλλά δεν έχει το θάρρος να τις καταγγείλει.
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις του ίδιου του Τσιφή κινούνται σε πιο ρεαλιστικές βάσεις από εκείνες του προηγουμένου δημάρχου.
Τελευταίο κρούσμα η προσπάθεια σύναψης δανείου (θέμα στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο) για την πληρωμή των προμηθευτών και των εργαζομένων στη ΔΕΠΑΛ.
Τώρα πώς θα λάβει δάνειο σχεδόν 700.000 ευρώ επιχείρηση υπό διάλυση όπως η ΔΕΠΑΛ αυτό μόνο ο Τσιφής και μερικοί νεόκοποι λογιστές φαίνεται να το γνωρίζουν. Πιθανότατα κάποια παρατυπία ή παρανομία σχεδιάζεται και πάλι στην πλάτη των δημοτών.
Να σημειωθεί ότι ακριβώς στη ΔΕΠΑΛ αρνείται να εισέλθει εκκαθαριστής (παρότι υποτίθεται ότι η εταιρεία είναι υπό εκκεθάριση) επειδή δεν υπάρχει ούτε ένα πεντάευρο στο ταμείο της...
Οπως πληροφορούμαστε βέβαια η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και οι απλήρωτοι προμηθευτές της ΔΕΠΑΛ απειλούν θεούς, δαίμονες αλλά και αιρετούς εντός του Δημαρχείου.
2 σχόλια:
Αυτή η εμμονή για νέα έργα που η σκοπιμότητα αμφισβητείται εύκολα δεν είναι μόνο απουσία σταθερής κατεύθυνσης. Θα κερδίσουμε στο τέλος τα βραβεία εξαγγελθέντων και ημιτελών έργων. (με τη πλατεία ξέρει κανείς τι γίνεται – να ζωγραφίσουμε τουλάχιστον τη μακέτα (;) στους τσίγκους :-))
Για τους λόγους της εσπευσμένης διάλυσης της ΔΕΠΑΛ τα έχεις πει (Βοιωτέ) από πέρσι τον Αύγουστο.
Ο δημοτικός κώδικας προβλέπει ότι μετά τη λύση της επιχείρησης ακολουθεί η εκκαθάριση αυτής. Μετά την εκκαθάριση της επιχείρησης, όσα περιουσιακά στοιχεία απομένουν περιέρχονται στο Δήμο ή την Κοινότητα που την είχε συστήσει. Για να αξιοποιηθεί ως περιουσιακό στοιχείο από τον Δήμο, ότι έχει απομείνει από την ΔΕΠΑΛ και να ακολουθήσει τα γνωστά σχέδια ο δήμαρχος, θα πρέπει να γίνει εκκαθάριση από ορκωτούς λογιστές την αμοιβή των οποίων χρεώνεται η επιχείρηση.
Θα ζητηθεί δάνειο για την αποπληρωμή των οφειλών προς προμηθευτές και εργαζόμενους. Φυσικά αυτό δεν θα γίνει από τον Δήμο αλλά από την ΔΕΠΑΛ εφόσον ο δημοτικός κώδικας προβλέπει ότι ο Δήμος ή η Κοινότητα δεν ευθύνεται για οφειλές ή οποιεσδήποτε υποχρεώσεις έχει αναλάβει η επιχείρηση έναντι τρίτων. Την τυπική ευθύνη έχει το ΔΣ της επιχείρησης. Δάνειο είναι αδύνατο να συναφθεί από τη ΔΕΠΑΛ. (Ξέρει κανείς ετήσιο κύκλο εργασιών της ΔΕΠΑΛ;)
Φυσικά δεν υποστηρίζω να μην πληρωθούν οι άνθρωποι απλά θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί πριν κλείσουν τα καταστήματα για να υπάρχει ένα σχέδιο πριν την διάλυση που να εξασφαλίζει την απεμπλοκή από τα νομικά αδιέξοδα. Αυτό που από την αρχή υποστήριξα ήταν ότι δεν έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα. Με ένα καλό νοικοκύρεμα, σφικτή διαχείριση και αυτιά γερά τραβηγμένα τα καταστήματα θα είχαν ένα καλό εισόδημα που θα εξασφάλιζε ευχέρεια κινήσεων. Η αξία των καταστημάτων είναι γνωστή σε όλους και ιδιαίτερα στους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται και ήδη προσφέρουν αρκετά χρήματα για την εκμετάλλευσή τους
Λυπάμαι πραγματικά γιατί θα χαθεί και η δεύτερη τουριστική περίοδος. Τα μαγαζιά θα παραμείνουν κλειστά. Νομική φόρμουλα δεν πρόκειται όπως φαίνεται να βρεθεί ακόμα και για την ενοικίαση από ιδιώτες. Κύριε δήμαρχε μέσα στη χασούρα της ΔΕΠΑΛ υπολογίστε και όλα αυτά τα χαμένα έσοδα που χάθηκαν με ευθύνη σας.
όπως εναι εύκολο να καταλάβει κανείς τα πάντα είναι θέμα υπεύθυνων πολιτικων αποφάσεων. Ο Παλαιολόγος δεν αποφάσιζε ( να την εξυγιάνει ) ο Ρούσσαρης ήταν υπεύθυνος ( και θεμελιωτής της κατάρευσης ) και ο Τσιφής δεν ξέρει τι πάει να πει η λέξη πολιτική. Έλεος δηλαδή αν σε κάποια πόλη της Ελλάδας ήταν κλειστά μαγαζιά στην πλέον τουριστική περιοχή επί σειρά μηνών θα είχε γίνει το σύστριγγλο. Εδώ δεν έχει ανοίξει ρουθούνι.
Από κύκλους εργασιών λογικά όλοι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν γιατί ο ισολογισμός της επιχείρησης δημοσιεύεται σε τοπική εφημερίδα κάθε τέτοια εποχή. Η μήπως έχει πολλά χρόνια να δημοσιευθεί και να υπογραφεί από ελεγκτές όπως ορίζει ο νόμος ο ετήσιος ισολογισμός;
Δημοσίευση σχολίου