Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Διαμαρτυρία Κυπρίων φοιτητών έξω από το London School of Economics στο Λονδίνο

Ανακοίνωση από το ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΤΩΠΟ



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ LSE ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΛΑΤ

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στην τουρκική προπαγάνδα που οργιάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή τη φορά όμως, δεν είναι κάποιο «ενημερωτικό» φυλλάδιο, ούτε κάποια πινακίδα που να διαφημίζει «ονειρεμένες διακοπές στη βόρεια Κύπρο». Αυτή τη φορά δίνει διάλεξη ο πολιτικός προϊστάμενος της τουρκικής κατοχής και της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του Η.Β!Θα έρθει να μιλήσει στους φοιτητές, με δήθεν θέμα την πρόοδο των συνομιλιών που διεξάγονται για τη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Άραγε όμως, θα τους ενημερώσει για την βάρβαρη εισβολή του 1974 και για την παράνομη κατοχή του μισού εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας; Για τους νεκρούς, τους πρόσφυγες και τους αγνοούμενους; Για τα εγκλήματα πολέμου; Για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας εδώ και 35 χρόνια; Για τον ασταμάτητο, παράνομο εποικισμό; Για τις τουρκικές εγγυήσεις; Για την άρνηση του στο δικαίωμα των προσφύγων να έχουν τον πρώτο λόγο για τις κατεχόμενες περιουσίες τους, όντας ως νόμιμοι ιδιοκτήτες αυτών;
Η μήπως για την «υποχώρηση» που ίσως σκέφτεται να πραγματοποιήσει και να αποδεχτεί την, άλλοτε ντενκτασική, πρόταση Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία και σταθμισμένη ψήφο των Ε/κ;Και επειδή κύριε Ταλάτ, γνωρίζουμε ότι... δεν πρόκειται να δώσεις διάλεξη για να παρουσιάσεις το Κυπριακό πρόβλημα ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής που είναι, αλλά για να προπαγανδίσεις αυτά που σε διέταξαν, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Η.Β. θα αναλάβει να σε ξεσκεπάσει μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων φοιτητών που θα πάνε να σε ακούσουν. Το πρόσφορο έδαφος που σου δίνουν στο Λονδίνο για να «ποτίσεις» την διεθνή γνώμη με τη δική σου αφηγηματική επεξήγηση επί του Κυπριακού, θα στο «χαλάσουμε» εμείς, οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου! Διότι εμείς δεν είμαστε πολιτικοί για να μασούμε τα λόγια μας.
Τα λέμε καθαρά και ξάστερα. Είμαστε αγνοί φοιτητές, που επιζητούμε την ελευθερία της πατρίδας μας και θα σας βγάζουμε το προσωπείο κάθε φορά που θα βγαίνετε «σεργιάνι» στη διεθνή πολιτική σκηνή. Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του αλλά και όλο τον φοιτητόκοσμο της Βρετανίας να συμμετάσχει στην διαμαρτυρία έξω από το London School of Economics, τη Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2009, η ώρα 18.00-20.00, όπου θα δώσει «διάλεξη» η προσωποποίηση της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο. Στόχος μας είναι να πολεμήσουμε την τουρκική προπαγάνδα ενημερώνοντας τους ξένους συμφοιτητές μας, για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας και για τον πόθο μας για ελευθερία και δικαιοσύνη.
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου
1 Δεκεμβρίου 2009 Λονδίνο

1 σχόλιο:

Υπνοβάτης είπε...

Άρδανα ΙΙ

"Να της μιλήσω Τουρκικά δεν ήξερα.
-Μιλάτε Αγγλικά;
-Καταλαβαίνω.
-Αυτό είναι το σπίτι μου;
-Αυτό είναι το σπίτι σου.
Κι αρχίνησα ένα κλάμα μες στον ύπνο μου. Εκείνο του αποχαιρετισμού. Μα τ' αναφιλητά μου μ' ανασήκωναν σαν καρυδότσουφλο και ξύπνησα, Πυλάδη.
Βρεγμένο το κρεβάτι μου- τ' όνειρο μήπως έσταξε από την οροφή του; - εμείς οι δυο το βλέπουμε, το ξέρουμε, το ζούμε κιόλας :" Χάθηκε ο στρατός μας!" Τίποτα πια, κανένα πλοίο ενόψει, καμιά στεριά,κανένα σπίτι, φίλε.
Κι όμως το ξωπόρτιν ήταν το ίδιο, το στενοσόκακο ίδιο. ο λάκκος ήταν ίδιος, η τερατσιά, ο φούρνος, το τρακτέρ, η μάντρα ήταν ίδια. Κι εγώ καμία σχέση με το σπίτι. Δεν τ' αναγνώριζα. Στεκόμουν στην αυλή μου κι ένιωθα τόσον άβολα. Στοιχηματίζω, αν με θωρούσες, θα' βαζες τα κλάματα.
Μες στην αυλή μου και δεν ήμουν πια στο σπίτι μου, δεν ήμουν στο χωριό μου - ένας ξένος, που η ψυχή του αναπαμό δεν είχε.
- Τι φης; Απέξω από το σπίτι σου κι ούτε που τ' αναγνώριζες, αλήθεια;
-Δεν ήτανε δικό μου πια, δεν ήταν. Το σπίτι που γεννήθηκα, Πυλάδη! Και μάλιστα τη ρώτησα : Κυρία, αυτό είναι το σπίτι που γεννήθηκα; Is this the house I was born? Και μου' πεν η Τουρκάλα ; "Ναι αυτό είναι".
Μυστήριο! Πού ήξερε πως ήταν το σπίτι αυτό που εγώ το φως του ήλιου πρωτόειδα, πώς ήταν τόσο βέβαιη; " [Κ. Χαραλαμπίδης, Μεθιστορία, 1995].