
Αυτή τη φορά κεντρικό θέμα είναι τα ταξίδια του Οθωνα και της Αμαλίας στη βοιωτική γη, το 1834 και το 1845, μέσα από τη διεισδυτική πένα του αρχαιολόγου Λούντβιχ Ρος, ο οποίος ανήκε στη βασιλική συνοδεία. Στο α΄ μέρος που δημοσιεύουμε σήμερα, το κύριο βάρος πέφτει στο πρώτο ταξίδι του Οθωνα με τις λεπτομέρειες από την υποδοχή του στην Αράχωβα. Στο β΄ μέρος του άρθρου που θα δημοσιευτεί προσεχώς, περιλαμβάνεται το ταξίδι του 1845 με την Αμαλία –πλέον βασίλισσα της Ελλάδας– καθώς και ορισμένα χαρακτηριστικά επεισόδια από τα δύο ταξίδια, όπως εκείνο με τον Οθωνα και τους ληστές Χονδρογιανναίους στο Μάζι Αλιάρτου το 1834.
Ο ταξίαρχος ε.α. Βασίλειος Λουμιώτης, εκλεκτός συνεργάτης στη ΒΟΙΩΤΙΑ, με απολύτως στρατιωτικούς όρους αναλύει την ήττα και την καταστροφή της Στρατιάς της Μικράς Ασίας στο Αφιόν Καραχισάρ τον Αύγουστο του 1922, ήττα η οποία ως γνωστόν οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Εμμανουήλ Λυκούδης υπήρξε διαπρεπής νομικός και λόγιος που με το ψευδώνυμο Φαίαξ έγραψε στην Εστία του 1894 πολύ ενδιαφέρουσες εντυπώσεις από την επίσκεψή του στη Λιβαδειά.
Ο Γιάννης Πατσαντάρας θέτει ανεξάρτητη υποψηφιότητα για τη δημοτική αρχή στον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της προεκλογικής περιόδου. Η ΒΟΙΩΤΙΑ θεωρεί ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πολιτική πράξη, καθώς ένα διακεκριμένο τέκνο της βοιωτικής γης αποφασίζει να εισέλθει στον «βούρκο» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκτιμούμε ότι η υποψηφιότητα Πατσαντάρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση, μια εποχή στην οποία επιτυχημένοι άνθρωποι, με εντυπωσιακά βιογραφικά και εγνωσμένο ήθος, θα ριψοκινδυνεύουν ευκολότερα την κάθοδο στον πολιτικό στίβο, γεγονός που μόνο θετικές συνέπειες μπορεί να έχει για το κοινωνικό σύνολο. Η ΒΟΙΩΤΙΑ συνομίλησε με τον Γιάννη Πατσαντάρα σε μια εκ βαθέων συζήτηση που λύνει όλες τις απορίες.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά. Εύχομαι γρήγορα διπλάσια ύλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι φοβάσαι; Μήπως δεν υπάρχει υλικό; Με έναν καλό σπόνσορα και περισσότερες συνδρομές όλα γίνονται.
Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχουν σχέδια που σύντομα θα υλοποιηθούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ> ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ >ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥ΅Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ; ΠΑΡΑΞΕΝΟ> ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕΙ ΑΜΕΣΩΣ>
ΑπάντησηΔιαγραφήαχαχαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό!!!
ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν λέω ασφαλώς για την Ηλεία. Για τη Βοιωτία λέω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.
9.04
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ήταν πολύ πετυχημένο ειδικά εκεί που λες νομαρχία.
Στον νομό Ηλείας φίλε , φαίνεται θα αγαπάνε και τον τόπο τους και την ιστορία του και τον πολιτισμό γενικότερα. Εδώ η δικιά μας Νομαρχία είναι λάμπει δια της απουσίας της .
ΑπάντησηΔιαγραφήΒοιωτέ όλα καλά και ωραία, αλλά τη διαφήμιση με τα κατάπτυστα ωροσκοπία και τις δεισιδαιμονίες με τα ζώδια τι την ήθελες στο site ? Νόμιζα ότι απευθυνόσουν σε υγιείς πνευματικά ανθρώπους που δεν ζουν προσκολλημένοι στο προ Χριστού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΓΙΩΤΕΣ> ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ;ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ> ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ>
ΑπάντησηΔιαγραφήποιος λέει για τους Πυργιώτες και τι λέει? Επίσης όταν Λες Πύργο εννοείς τον Πύργο του Ορχομενού?
ΑπάντησηΔιαγραφή